بررسی بازی The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered

هنگامی که کمپانی Bethesda در سال 2006 میلادی چهارمین عنوان از مجموعه The Elder Scrolls با عنوان Oblivion را منتشر کرد، صنعت گیم به لرزه در آمد. این صنعت در آن سال‌ها برای استقبال از هفتمین نسل از کنسول‌ها آماده می‌شد و گیمرها به صورت روزانه با عکس‌ها و ویدیوهای بازی‌های آماده انتشار برای کنسول‌های Xbox 360 و PS3 غافلگیر می‌شدند. جهش رو به جلوی صنعت گیم در آن سال‌ها فقط در جلوه‌های بصری بی‌نظیر نبود، بلکه ژانرهای گیم‌ نیز در حال گسترش بودند. Oblivion پرچم‌دار ژانر نقش‌آفرینی بود. یک بازی جهان باز و بی‌انتها که دستان گیمرها را می‌گرفت و قدرت تخیل‌شان را درگیر می‌کرد. از موسیقی گوش‌نواز گرفته تا داستان جذاب و گرافیکی که قدرت کنسول‌های تازه وارد آن‌زمان را به چالش می‌کشید، این بازی آمده بود تا ژانر نقش‌آفرینی را برای همیشه متحول کند. تجربه Oblivion آن‌قدر ارزشمند بود که بسیاری آن‌را یکی از بهترین آثار منتشر شده در تاریخ صنعت گیم می‌دانند.
حالا نوزده سال از انتشار Oblivion می‌گذرد و پلتفرم‌هایی که برای اولین بار میزبان این بازی بودند، در انبار خانه‌های‌مان خاک می‌خورند. آثار بسیاری شهرت خود را روی میراثی که این بازی به جا گذاشته بود بنا و هر یک به نوعی صنعت گیم و ژانر نقش‌آفرینی را به جلو هدایت کردند. تا اینکه خبری، دوباره گیمرها را غافلگیر کرد. نسخه بازسازی شده Oblivion با عنوان The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered با تمام محتوای جانبی‌اش بدون تبلیغ خاصی و به صورت ناگهانی برای کامپیوتر و کنسول‌های نسل نهم منتشر شده بود. انگار روزی در خانه نشسته و دوستی قدیمی که مدت‌ها او را ندیده بودیم زنگ خانه‌مان را به صدا در آورده بود. سال‌ها گذشته و صنعت بازی پیشرفت‌های بسیاری به خود دیده. آیا این مهمان ناخوانده دوست‌داشتنی خود را با پیشرفت‌های صنعت گیم در این نوزده سال هماهنگ کرده یا مسافری در زمان است که بهتر بود هیچ‌گاه نمی‌آمد؟
Bethesda ساخت بازی The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered را با همکاری کمپانی Virtuos انجام داده. کمپانی که در توسعه بسیاری از آثار، از The Callisto Protocol گرفته تا Hogwarts Legacy و حتی یکی از آپدیت‌های بازی Cyberpunk 2077 نقش داشته است. اولین و مهم‌ترین تغییری که در نسخه ریمستر مشاهده می‌شود، انتخاب موتور گرافیکی است. Bethesda این‌بار از موتور Creation خود که آخرین نسخه‌اش را در بازی Starfield دیدیم، بهره نبرده و Unreal Engine 5 را برای توسعه The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered انتخاب کرده است. نسخه اصلی این بازی تماما بر اساس موتور Gamebyro ساخته شده بود. در نسخه ریمستر، تنها عناصر مرکزی نظیر فیزیک و مبارزات بر عهده این موتور گذاشته شده و بازسازی عناصر گرافیکی با بهره‌گیری از نسخه پنجم موتور Unreal صورت گرفته است. هر چه مربوط به جلوه‌های بصری می‌شود، بازسازی یا تقویت شده. نتیجه هر چه باشد، در فضای مورد نیاز برای نصب بازی دیده می‌شود. نسخه بازی سال Oblivion با تمام بسته‌های اضافه شونده آن، حجمی کمتر از 6 گیگابایت داشت. این عدد در مقایسه با حجم 120 گیگابایتی ریمستر، بسیار ناچیز به نظر می‌رسد.
اما افزایش چند برابری حجم بازی خیلی زود به چشم می‌آید. تغییرات صورت گرفته در The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered از اولین ثانیه‌های شروع بازی نظرها را به خود جلب می‌کند. از کات‌سین ابتدایی که بر اساس موتور جدید بازسازی شده با جهت جدیدی که بازی در پیش گرفته آشنا می‌شویم. مدل‌ همه شخصیت‌ها در بازی ارتقا پیدا کرده‌ است. تمامی نژادها از الف‌های مختلف گرفته تا Khajit های گربه‌سان و Argonian های خزنده شکل، بهبود پیدا کرده و شبیه به نسخه‌های جدیدترشان که پیش‌تر در Elder Scrolls Online دیدیم شده‌اند. نسخه‌های سوم و چهارم Elder Scrolls هم‌چنان در حال آزمایش و تجربه مدل‌های مختلف برای نژادهای موجود در بازی بودند. این سبب شده بود که به عنوان مثال اورک‌ها شبیه پاستیل سبز رنگ به نظر برسند. حالا در The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered می‌توان از صفحه طراحی شخصیت اصلی جذاب لذت برد و فارغ از نژاد، قهرمانی ساخت که زیباست. مدل موها، رنگ پوست و ساختار صورت تمام شخصیت‌ها بهبودی بی‌نظیر به خود دیده و تماما از نو ساخته شده. در کنار شخصیت‌ها، هر موجودی که در بازی مشاهده می‌شود، از هیولاهای مختلف گرفته تا حیوانات نیز بهبود پیدا کرده که تغییر در برخی عمیق‌تر از دیگری است. به عنوان مثال موجوداتی نظیر Atronach های آتشین بیش‌تر از سایر موجودات تغییر کرده و به مدل‌های مدرن‌تر و زبان طراحی Elder Scrolls های جدید نزدیک‌تر شده‌ است. جزییات موجودات نظیر بخیه‌های روی بدن Flesh Atronach ها به شکل چشم‌گیری افزایش پیدا کرده و برخی موجودات نظیر ارواح نیز به طور کامل از نو طراحی شده‌اند تا با حال و هوای جدید بازی هم‌خوانی بهتری داشته باشند.

اما این فقط موجودات و شخصیت‌های The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered نیست که بهبود یا تغییر پیدا کرده‌. تقریبا همه آیتم‌های موجود در بازی نیز با استفاده از قدرت Unreal Engine 5 چشم‌نواز شده‌اند. بهترین نمونه از این تغییرات را می‌توان در سلاح‌ها و زره‌های بازی دید. جزییات زره‌ها افزایش پیدا کرده و زیباتر از همیشه شده‌اند. نقش‌ونگار روی هر زره و سلاح سبب شده تا هر یک هویتی منحصر‌به‌فرد پیدا کرده و استفاده از آن‌ها لذت‌بخش‌تر باشد. طرح زره‌ها و سلاح‌های شیشه‌ای که در طول سال‌ها بهبودهای زیادی به خود دیده و بهتر شده، در The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered نیز تغییر کرده تا به شکل مدرن‌تر و زیباترش نزدیک‌تر باشد و دیگر پوشیدن‌شان شخصیت اصلی را به شیشه آبلیمو تبدیل نکند. اما نکته جذاب در تغییرات صورت گرفته این است که هیچ‌کدام، به روح نسخه 2006 دست نزده و هم‌چنان در هر گام از بازی، آن‌چه در نسخه اصلی دوست‌ داشتیم را می‌توان دید و لمس کرد.
تمام مدل‌های جدید و بهبود یافته را گرافیک فنی مثال زدنی بازی به نمایش می‌گذارد. بافت‌های با کیفیت مدل‌ها و محیط سبب شده تا همه چیز با شکوه بسیار پیش روی‌مان قرار بگیرد. هر یک از مناطق Cyrodill و شهرهای متعددشان در نسخه اصلی، طراحی منحصر‌به‌فردی داشتند که به آن‌ها هویت می‌داد. از شمال نقشه که از برف پوشیده شده بود گرفته تا جنگل‌های شرق نقشه و باتلاق‌های آرامش‌بخش و در عین حال ترسناک جنوب، تجربه هر گوشه از نقشه بازی با دیگر قسمت‌های آن فرق می‌کرد. حالا در The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered شاهد تاکید بر این نقطه قوت هستیم. هر چه بازی اصلی را در این بخش جذاب و دوست‌داشتنی می‌کرد، به لطف Unreal Engine 5 زیباتر از پیش شده. هرچند یکی از جذابیت‌های نسخه اصلی بازی، جلوه‌های فراهم شده با کمک موتور Gamebyro بود. رنگ‌ها در نسخه 2006 بازی زنده‌تر بودند و این، محیط‌هایی فانتزی‌تر را پیش روی‌مان قرار می‌داد. این طراحی در نسخه ریمستر جای خود را به واقع‌گرایی داده است. هرچند هنوز هم می‌توان در جنگل‌های سرسبز و زیبای جهان Oblivion قدم زد و از آن لذت برد، اما رنگ‌ها از آن شکل فانتزی پیشین خود فاصله گرفته و رنگ و بوی واقعی‌تری به خود گرفته‌اند.

در The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered تاکید بسیاری بر نورپردازی صورت گرفته. به لطف پیشرفت‌های عظیم تکنولوژی در زمینه نورپردازی غیر مستقیم و سایه‌های پویا، دقیق‌ترین سایه‌ها و نورپردازی را تجربه می‌کنیم. تکنولوژی Lumen در نسخه پنجم موتور Unreal کمک می‌کند تا نور غیر مستقیم با دقتی بی‌نظیر رسم شود و این جهان Oblivion را زیباتر از پیش کرده. تماشای تابش نور از پنجره خانه‌ها روی میز غذاخوری، بازتاب نور آتش شومینه‌ها روی لباس و صورت شخصیت‌ها یا حتی افکت جادوهای آتش و یخ روی پوست دشمنان، بخشی از ریزه‌کاری‌های چشم‌نواز The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered است. بازتاب‌های با کیفیت، آب‌های جهان بازی را واقعی‌تر از گذشته کرده‌اند. انعکاس قلعه‌ها و پل‌های زیبای بازی بر آب‌ها، عظمت آن‌ها را بیش‌تر از گذشته و هر فریم از بازی را شبیه به یک کارت پستال کرده است. فاصله‌ی رندر نیز جذابیت‌های تصاویری که پیش روی‌مان قرار می‌گیرد را به اوج رسانده. می‌توان روی بلندترین کوه‌ها ایستاد و برج سپیدزر Imperial City و حتی کوه آستانه جهان از نقشه Skyrim را تماشا کرد. این صحنه‌ها گیمرها را در جهان بازی درگیر کرده و با ارائه چیزی چشم‌نواز در هر صحنه، آن‌ها را مجاب به چشم برنداشتن از صفحه‌های نمایش‌شان می‌کند.
اما Virtuos و Bethesda فقط روی مدل‌ها و بافت‌های جهان Oblivion تمرکز نکرده‌اند، آن‌ها به درون کدهای بازی نیز شیرجه زده تا اثرشان را با تغییرات نوزده ساله صنعت گیم هماهنگ کنند. انیمیشن‌های بهتر و جدیدتر، چیزی است که Oblivion برای مدرن شدن به آن نیاز داشت و حالا در The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered شاهد انیمیشن‌های پریدن، دویدن و مبارزه بهتری هستیم. اضافه شدن قابلیت دویدن تند که برای اولین بار در Skyrim قرار گرفته بود یکی از تغییرات صورت گرفته در نسخه ریمستر بازی است و در آخر، یک رابط کاربری راحت و در دسترس، به گیمرها کمک می‌کند که به راحتی بین بخش تنظیمات، نقشه و مدیریت آیتم‌ها رفت و آمد کنند. حتی کلیدهای میان‌بر نیز قرار گرفته‌اند که دسترسی به نقشه یا حتی قابلیت Quick Save را راحت‌تر از گذشته می‌کنند.

بخش دیگری که در طول 19 سال پیشرفت‌های زیادی به خود دیده، بهبود هماهنگی لب و صدا در شخصیت‌های جهان بازی است. به لطف دستاوردهای بزرگ صنعت در زمینه Lip Sync و نیز قابلیت‌های جدید Unreal Engine 5، شاهد سیستم جدید و کارآمدی هستیم که دیالوگ‌های شخصیت‌های The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered را واقعی‌تر و مدرن‌تر نشان می‌دهد. حالا به لطف تغییرات صورت گرفته می‌توان از یک ریمستر جذاب و مدرن لذت برد که از موتوری پیشرفته بهره می‌گیرد تا یکی از بهترین آثار نقش‌آفرینی تاریخ را به شکلی شکوهمند به نمایش بگذارد. اما نمی‌توان انتظار اثری بی‌نقص داشت؛ به خصوص هنگامی که نام Bethesda و نسخه پنجم موتور Unreal در یک قاب به چشم می‌خورد.
افت فریم و عدم توانایی The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered در ارائه روان و پایدار تجربه‌اش، مشکلی است که از آن رنج می‌برد. Unreal Engine 5 مجموعه‌ای بی‌نظیر از تکنولوژی‌هایی است که کار توسعه‌دهندگان در بیان تصویر مد‌نظرشان را بسیار راحت کرده. اما برخی از این تکنولوژی‌ها هنوز آن‌طور که باید بهینه نشده و این سبب شده تا تجربه بازی‌های ساخته شده با Unreal Engine 5، حداقل برای کنسول‌های نسل نهم شبیه به جاده‌ای ناهموار باشد. The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered جدیدترین اثری است که این مشکل را تجربه می‌کند. نبردهای پر تعداد، افکت برخی جادوها و قدم زدن در جنگل‌ها شبیه به باز شدن دروازه‌های Oblivion در فریم‌ریت بازی است. در برخی صحنه‌ها، نوسان فریم نیز به مشکل اضافه شده و باعث می‌شود که نرخ ارائه شده در حالت Performance به زیر حتی 30 فریم بر ثانیه برسد. متاسفانه این صحنه‌ها در The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered کم نیستند. در برخی موارد حتی اسب سواری نیز به تجربه بازی لطمه می‌زند. البته دیگر حالت گرافیکی بازی یعنی Quality نیز از این مشکلات در امان نیست و در کل تجربه نسخه ریمستر در فضای باز در هر دو حالت گرافیکی با مشکل عدم ثبات در فریم ریت همراه است.

مشکل دیگر باگ‌های آزاردهنده بازی است. این باگ‌ها از کار نکردن جادوهایی مثل روشنایی محیط تا آپدیت نشدن اهداف برخی ماموریت‌ها را شامل می‌شوند که شاید سیو گیمرها را خراب نکنند، اما قطعا روی تجربه بازی تاثیر منفی می‌گذارند.
The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered بازگشتی شگفت‌انگیز به کنسول‌های نسل نهم و کامپیوتر دارد. توسعه‌دهندگان با استفاده از موتور قدرت‌مند Unreal Engine 5 دستاوردهای نوزده سال پیشرفت تکنولوژی در صنعت بازی را به کار گرفته تا یکی از بهترین بازی‌های عرضه شده در تاریخ این صنعت را به جذاب‌ترین و مدرن‌ترین شکل ممکن ارائه کنند. فراتر از پیشرفت‌های بازی در زمینه گرافیک، رابط کاربری، انیمیشن‌ها و حتی کنترل نیز بهبود یافته تا گیمرهای قدیمی و جدید به خوبی با بازی ارتباط برقرار کرده و از آن لذت ببرند. هرچند افت فریم و باگ‌های گوناگون در لحظاتی بر تجربه روان بازی تاثیر منفی می‌گذارند، اما هیچ‌کدام از مشکلات موقت یاد شده مانع از لذت بردن از محتوای ارائه شده در جهان Oblivion نمی‌شوند. در قلب، The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered جهانی متنوع و وسیع، شخصیت‌های به یاد ماندنی، ماموریت‌های جذاب و یکی از بهترین بسته‌های اضافه شونده در تاریخ بازی‌های نقش‌آفرینی را عرضه می‌کند که الگوی بسیاری از آثار این ژانر شد. حالا Oblivion آمده تا دوباره یادآور شود که چرا عده‌ای آن‌را به‌عنوان یکی از بهترین بازی‌های تاریخ صنعت گیم می‌شناسند.

امتیاز بازی‌سنتر - 9

9

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: ارتقا و افزایش کیفیت مدل شخصیت‌ها، هیولاها و حیواناتبهبود در طراحی آیتم‌ها هماهنگ با زبان طراحی نسخه اصلیبهبود کیفیت بافت‌ مدل‌ها و محیط با استفاده از قدرت Unreal Engine 5بازتاب‌ها، نورپردازی، سایه‌زنی و فاصله رندر پیشرفته و چشم‌نوازبهبود انیمیشن‌ها و اضافه شدن قابلیت‌هایی نظیر دویدن تندطراحی رابط کاربری در دسترس و بدون پیچیدگیاستفاده از تکنولوژی به روز تر برای هماهنگی حرکت لب‌ها با صدانقاط ضعف: نوسان و عدم ثبات در فریم ریتباگ‌های مختلفاین بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS5 بررسی شده است

User Rating: 3.65 ( 1 votes)
خروج از نسخه موبایل