اخبار بازی

توضیح عجیب میازاکی درباره پاهای شخصیت‌های بازی‌هایش

چرا شخصیت‌های زن بازی‌های میازاکی اغلب پابرهنه‌اند؟

کارگردان Elden Ring بالاخره درباره نمایش پاهای شخصیت‌های زن در بازی‌هایش صحبت کرد

هیدتاکا میازاکی به‌خاطر خلق دنیاهای مرزی و آخرالزمانی خود شهرت دارد؛ تمدن‌های ویران‌شده‌ای که بر بقایای مردمان گذشته بنا شده‌اند و مملو از شخصیت‌های درمانده‌ای هستند که در حالی که جنگجویان ناامید با چالش‌هایی تقریباً غیرممکن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، با خنده‌هایی تلخ و از سر استیصال به استقبال آن‌ها می‌روند. چرخه‌ها تکرار می‌شوند و زخم‌های قدیمی دوباره سر باز می‌کنند. از Demon’s Souls گرفته تا Bloodborne و Elden Ring، می‌توان رگه‌ای مشترک را در آثار میازاکی مشاهده کرد؛ سبکی که به امضای او تبدیل شده است. و البته در کنار همه این‌ها، پاها هم حضور پررنگی دارند؛ پاهای بسیار زیاد.

سال‌هاست که به یک شوخی رایج تبدیل شده که میازاکی علاقه خاصی به انگشتان پا دارد. از NPCها گرفته تا باس‌ها، تقریباً هیچ‌کس از این قاعده مستثنی نیست. Maiden in Black در بازی Demon’s Souls بدون کفش راه می‌رود، Crossbreed Priscilla در Painted World در حالی منتظر بازیکن است که سگ‌های گرسنه‌اش نیز در اطراف او حضور دارند و حتی Malenia در Elden Ring انگشتان پای طلایی و مجسمه‌مانندی دارد. این موضوع برای مدت‌ها یک معما باقی مانده بود، اما میازاکی سرانجام در گفت‌وگویی با کریگ مک‌کیند، سردبیر سابق TheGamer، برای The Guardian به شایعات مربوط به این موضوع واکنش نشان داد.

نکته جالب اینجاست که وقتی از میازاکی درباره استفاده مکرر از مفهوم «دست‌ها» در بازی‌هایش سؤال شد، او بدون اینکه بحث پاها مطرح شده باشد، گفت:

«این لزوماً چیزی نیست که من به‌طور مداوم از آن آگاه باشم؛ شاید چیزی باشد که به شکل ناخودآگاه خودش را نشان می‌دهد. اگر در اینترنت جست‌وجو کنید، شایعه‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه من علاقه خاصی به پاها دارم، اما واقعاً نمی‌دانم این حرف از کجا آمده است. احساس می‌کنم تلاش دارم بخشی از ماهیت انسان یا وجود انسانی را به تصویر بکشم که توصیف کردنش دشوار است.»

مک‌کیند در ادامه اشاره می‌کند که بازی‌هایی که تحت کارگردانی میازاکی ساخته شده‌اند، دست‌کم شش شخصیت زنِ بدون کفش داشته‌اند؛ موضوعی که تقریباً باعث شده بتوان میازاکی را «کوئنتین تارانتینو» صنعت بازی دانست.

با این حال، به نظر نمی‌رسد این موضوع نتیجه یک علاقه آگاهانه یا برنامه‌ریزی‌شده باشد؛ یعنی این‌طور نیست که میازاکی سهمیه‌ای مخفی برای نمایش شخصیت‌های زن بدون کفش تعیین کرده باشد و از طراحان FromSoftware بخواهد آن را رعایت کنند. چیزی شبیه به این‌که یک طراح ناگهان از او بپرسد:

«بله… اما آیا مطمئنیم این زن نباید کفش داشته باشد؟»

شاید حتی بتوان این موضوع را به نوعی ارتباط فیزیکی و صمیمیت انسانی نسبت داد. یا شاید هم واقعاً میازاکی فقط به پاها علاقه دارد.

البته این موضوع چندان بهانه مناسبی برای صحبت درباره خوش‌بینی نهفته در دل ناامیدی و جهانی نیست که آثار FromSoftware بازیکنان را در آن به دنبال یافتن روزنه‌ای از امید رها می‌کنند. نکته اصلی این است که میازاکی از میم‌ها و شوخی‌های اینترنتی درباره این موضوع کاملاً باخبر است. او می‌داند که هر بار دوربین یک میان‌پرده کمی بیش از حد به سمت پایین حرکت می‌کند و انگشتان پای یک شخصیت را نشان می‌دهد، طرفداران بلافاصله شوخی‌های مربوط به علاقه او به پاها را آغاز می‌کنند.

امید صفاری

I Love Classic and Retro Games

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا