بدترین ها

بد‌ترین کنسول‌های بازی تاریخ

در دنیای امروز تنها سه شرکت نینتندو، سونی و مایکروسافت هستند که در بازار کنسول‌ها فعالیت می‌کنند. به همین خاطر است که شاهد کنسولی که تماماً دارای نکات منفی باشد یا حتی در فروش دچار شکست کامل شود نیستیم. تقریباً بعد از عرضه کنسول‌های نسل ششم تعداد عرضه کنسول‌های بی‌کیفیت تا به اینجا بسیار کم شده و حالا در نسل نهم  تنها شاهد کنسول‌هایی همچون پلی‌استیشن پنج، ایکس باکس سری اکس و اس هستیم که در کنار سوییچ همگی محصولاتی موفق هستند و طرفداران مختص خودشان را دارند.  با این حال تاریخ صنعت بازی همیشه به این شکل نبوده و طی تقریبا پنج دهه گذشته شاهد کنسول‌های بی کیفیت فراوانی بودیم که بعضی از آن‌ها مفتضحانه شکست خوردند. در آیتم امروز به سراغ بدترین کنسو‌ل‌های بازی تاریخ رفتیم تا شما را با ده تا از بزرگترین شکست‌های این صنعت دوست داشتنی آشنا کنیم.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

  1. Virtual Boy

تولید کننده : Nintendo

کنسول Virtual Boy بزرگترین شکست کمپانی نینتندو به‌شمار می‌آید ، آنقدر بزرگ که حتی Wii U در مقابل آن یک پیروزی محسوب می‌شود. این ساخته نیننتندو قرار بود به  اولین کنسول‌ خانگی واقعیت مجازی مبدل شود، اولین محصول 32 بیتی این شرکت ژاپنی. سازندگان این کنسول ترس و استرس زیادی از این بابت داشتند که مبادا این کنسول تاثیر منفی روی سلامتی افراد داشته باشد. در پی این ماجرا سازندگان پیش‌گام دو کار مهم می‌شوند، اول اینکه از سازمان Schepens Eye Research Institute در‌‌خواست می‌کنند تا تاثیر استفاده از این کنسول را بررسی کنند؛ و در نهایت مشخص می‌شود استفاده از این کنسول  تنها برای افراد زیر هفت سال می‌تواند خطرناک باشد. در گام بعد سازندگان تصمیم می‌گیرند روی جلد تمام عناوین این کنسول اخطار‌هایی را درج کنند تا از بروز هر گونه مشکل جلوگیری کنند، اما این اخطار‌ها به قدری درشت بودند (تقریباً اخطار‌ها ۱/۳ جلد بازی‌ها را اشغال می‌کردند) که هر فرد در هنگام مواجه با این کنسول تصور می‌کرد استفاده از آن آسیب شدیدی را به‌وجود می‌آورد. سازندگان سیستمی نیز طراحی می‌کنند که هر پانزده دقیقه یکبار به گیمر هشدار دهد تا بازی را متوقف کند و اندکی استراحت کند. در کنار موارد یاد شده و قیمت ۶۰۰ دلاری  کنسول این پروژه شکست می‌خورد. مدتی  بعد از عرضه کنسول، تولید آن متوقف می‌شود و نینتندو با تخفیف های زیاد اقدام به فروش این محصول می‌کند.

  1. Sega 32 x

تولید کننده : سگا

با اینکه سگا در گذشته یکی از غول‌های صنعت بازی محسوب می‌شد اما متأسفانه در حال حاضر به‌طور کامل از جنگ کنسول‌ها خارج شده‌ است؛ یکی از دلایل اصلی این موضوع عرضه اضافه شونده‌های گران قیمت و تصمیمات نادرست مدیریتی بود.. یکی از این اضافه شونده‌ها که بازار را بیش از حد اشباع کرد Sega 32 x بود. برگردیم در دهه نود سگا قصد داشت بین عرضه دو کنسول قدرتمند خود یک کنسول ۳۲ بیتی را روانه بازار کند. Sega 32 x از سال ۱۹۹۴ و تا یک سال بعد یعنی ۱۹۹۵ به بازار عرضه شد. محصولی که به عنوان اضافه شونده سگا جنسیس شناخته می‌شد. این کنسول بازی در مجموع تنها ۴۱ بازی داشت. عناوینی که اکثرا متعلق به جنسیس بودند و تنها با بهبود‌های اندک گرافیکی و صوتی همراه شده بودند. در نهایت Sega 32 x با فروش نا‌مناسب به شکستی بزرگ برای سگا تبدیل شد.

  1. Atari Jaguar

تولید کننده : آتاری

کمپانی آتاری در سال ۱۹۷۲ تاسیس و در ادامه به مهم‌ترین شرکت صنعت بازی در آن دوره تبدیل شد. در دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد میلادی، آتاری بزرگترین نام در صنعت بازی بود. آتاری در این مدت سعی کرد با خلق بازی‌ها و کنسول‌های بازی جایگاه خود را محکم کند، اما این رویه همانند سگا باعث نابودی این شرکت شد شد. آتاری جگوار، آخرین ساخت این شرکت در تاریخ ۲۳ نوامبر ۱۹۹۳ با قیمت ۹۹ دلار در آمریکای شمالی عرضه شد.
با اینکه جگوار از ترکیب پردازنده‌های ۳۲ بیتی ساخته شده بود، اما به‌عنوان اولین کنسول‌ ۶۴ بیتی از آن یاد می‌شود. در واقع نقطه‌ی ضعف و نابودی این کنسول و البته کل آتاری همین کنسول بود. سیستم و قطعات گیج کننده و پیچیده این کنسول باعث شد تا ساخت و انتشار بازی برای این کنسول سخت باشد. در مجموع تنها ۵۰ بازی برای جگوار منتشر شد. در انتها فروش پایین باعث شکست جگوار شد تا آتاری برای همیشه از بازار کنسول‌های بازی خارج شود.

  1. Atari 5200

تولید  کننده : آتاری

آتاری در سال ۱۹۷۷پس از موفقیت مدل ۲۶۰۰ تصمیم گرفت جانشین این محصول موفق را با نام  آتاری ۵۲۰۰ عرضه کند.  این کنسول با فناوری مشابه کامپیوتر‌های ۸ بیتی ساخته شد و از این منظر یک پیشرفت در زمینه تکنولوژی به‌شمار می‌رفت. متاسفانه نکات مثبت این کنسول همینجا به پایان می‌رسند. وزن زیاد، زخامت بیش از اندازه و صد البته کنترلی که بیشتر شبیه تلفن بود، عواملی بودند که باعث می‌شدند این کنسول از نظر ظاهری هیچ جذابیتی نداشته باشد. بازیکنان در هنگام استفاده بخاطر کنترل تلفنی شکل، در انتخاب دکمه‌ها گیج می‌شدند و همین امر باعث می‌شد تجربه لذت بخشی از بازی کردن با این کنسول نداشته باشند. این کنسول از تعداد بازی های بسیار کمی سود میبرد و اکثر بازی‌های آن در حقیقت نسخه های پورت شده کنسول آتاری ۲۶۰۰ بودند. با اینکه تولید انبوه کنسول آتاری ۲۶۰۰ ادامه داشت، اما آتاری ۵۲۰۰ ناکام ماند و به عنوان لکه‌ی سیاهی در کارنامه‌ی آتاری از آن یاد می‌شود.

  1. CDI (Compact Disc-Interactive)

تولیدکننده : فلیپس

و اما CDI؛ نسولی که در سال ۱۹۹۰ توسط کمپانی مشهور فیلیپس ساخته و عرضه شد. با وجود عرضه بازی برای این پلتفرم، متوجه خواهید شد که هدف  اصلی خلق این محصول در حقیقت تمرکز بر روی بازی‌های ویدیویی نبوده و در واقع استفاده از نرم‌افزار‌های آموزشی و تجاری هدف اصلی سازندگان بود. در ادامه باید گفت که فهرست بازی‌های این کنسول تماماً شامل آثار بی‌کیفیت و غیر قابل تحمل است، با اینکه بازی‌هایی از جمله زلدا یا ماریو  برای این پلتفرم عرضه شدند اما این آثار بزرگ نیز عملکرد همیشگی را نداشتند و در مجموع کنسول Compact Disc  هیچ‌گونه بازی باارزشی را در اختیار نداشت. عاملی که نباید آن را فراموش کنیم ترکیب عجیب تکنولوژی CDI است که باعث شد ساخت بازی برای توسعه دهندگان بسیار سخت و دشوار باشد.

  1. Apple Bandai Pippin

تولیدکننده : اپل و بندای

شرکت Apple یکی از مشهورترین تولید کننده های ابزارهای هوشمند است که احتمالا همه‌ی ما با آن آشنا هستیم. جالب است بدانید که این کمپانی معروف، بار‌ها برای ورود به صنعت پردرآمد بازی های ویدیویی تلاش کرده است، اما همان‌طور که مشخص است تلاش‌های اپل در بخش کنسول‌های بازی ناموفق بود. حال قصد داریم به اولین گام اپل برای ورود به صنعت بازی اشاره کنیم، کنسولی که اکثرا آنرا با نام pippin می‌شناسند. Apple bandai pippin یک کنسول ۶۰۰ دلاری بود که بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۷ عرضه شد‌. این محصول قرار بود بیشتر یک دستگاه چند رسانه‌ای باشد تا اینکه تماماً یک کنسول بازی باشد. در اصل برنامه اپل این بود تتا پلتفرمی بسازد که دیگر شرکت‌ها آن را لایسنس کنند. باندای در  سال 1994 برای ساخت کنسولی بر اساس این پلتفرم با اپل تماس گرفت و اینگونه ساخت Apple bandai pippin آغاز شد.

مهم‌ترین دلیلی که باعث شد این کنسول با شکست روبرو شود، نبود بازی‌های با کیفیت بود. در کنار این مهم ، قیمت ۶۰۰ دلاری هم دیگر فاکتوری بود که باعث نابودی pippin شد. Pippin با فروش نا‌مناسب به عنوان اولین شکست اپل برای ورود به صنعت بازی به شمار می‌رود.

  1. N Gage

تولید کننده : نوکیا

ایده‌ ساخت کنسول بازی توسط یک شرکت تولید کننده تلفن های هوشمند تنها محدود به اپل نمی‌شود. نوکیا روزگاری مهم‌ترین شرکت این حوزه بود و طی بازه‌ای تصمیم گرفت تا به بازار کنسول‌های بازی هم ورود کند . این شرکت فنلاندی در سال ۲۰۰۳ کنسول همراه خود را با نام N Gage وارد بازار کرد. N Gage به بازیکنان اجازه میداد تا در کنار بازی با این محصول از آن به عنوان تلفن همراه نیز استفاده کنند. متاسفانه وجود بیش‌از‌حد دکمه‌های مختلف بر روی این کنسول دستی باعث می‌شد تا مصرف کننده در هنگام استفاده بسیار گیج و سردردگم شود. باتری بسیار ضعیف و تعداد کم بازی‌های تولید شده از دیگر مشکلات این کنسول بود. اگرچه بازیهای باکیفیتی برای این کنسول در دسترس بود اما در نهایت مشکلات یاد شده باعث شکست N-Gage شدند.

  1. Nuon

تولیدکننده : VM Labs

کنسول Nuon، یا بهتر است بگوییم یک دستگاه DVD با قابلیت اجرای بازی کنسولی است که با همکاری شرکت‌های بزرگی از جمله: سامسونگ، موتورولا، آر سی ای و توشیبا به‌وجود آمد. توسعه دهنده اصلی این کنسول یعنی VM laps قصد داشت تکنولوژی‌ خلق کند که DVD را به یک پلتفرم چند رسانه‌ای تبدیل کند. این دستگاه قرار بود ویژگی‌های همچون اتصال به اینترنت، اجرای بازی‌های ویدیویی وهمچنین قابلیت پخش فیلم CD و DVD را یکجا به مصرف کننده ارائه دهد. وجود تنها هشت بازی و چهار عنوان فیلم از نکات منفی قابل توجه این کنسول هستند که از طراحی زیبایی نیز بهره‌مند نبود. با تمام این اوصاف اصلی ترین عامل شکست این کنسول را باید مقطع زمانی عرضه‌ی آن دانست؛ جایی که سونی با عرضه‌ی پلی استیشن دو بازار کنسول‌ها را درو کرد! کنسول Nuon در سال ۲۰۰۰ به بازار عرضه شد و در سال ۲۰۰۳ تولیدش متوقف شد.

  1. Ouya

تولیدکننده : اویا

Ouya کنسولی مبتنی بر سیستم عامل اندروید بود که به شما اجازه می‌داد با اتصال به تلویزیون از آن استفاده کنید. در حالی که Ouya از نظر فنی در شرایطی بود که امکان ساخت بازی‌های موفق و با کیفیت را فراهم می‌کرد، اما هرگز اثر ارزشمندی برای این پلتفرم عرضه نشد؛ و همین ماجرا اصلی ترین رکن شکست یک کنسول به شمار می‌رود. مانند دیگر کنسول‌های بدی که در ابتدا اشاره کردیم نکات منفی کنسول Ouya نیز در همینجا به پایان نمی‌رسد. هم کنترلر و هم کنسول مشکلات بزرگی داشتند و گاها عملکرد بدون نقصی را از خود بروز نمی‌دادند. در هنگام طراحی و ساخت این کنسول سازندگان برای تأمین هزینه‌ها یک کمپین Kickstarter را آغاز می‌کنند و در این زمینه نتیجه مطلوبی را بدست می‌آورند؛ متأسفانه کنسول  Ouya فروش چشمگیری نداشت و باعث ایجاد مشکلات مالی برای شرکت Ouya شد، و همچنین  این شرکت را مجبور کرد تا به‌ مرور فعالیت تجاری خود را متوقف کند.  تمام دارایی‌های Ouya به شرکت Razer فروخته می‌شود و در تاریخ ۲۷ جولای ۲۰۱۵ هم Razer توقف کامل تولید کنسول ouya را اعلام می‌کند.

  1. HyperScan

تولیدکننده : متل

در آخرین گزینه برگردیم به سال 2006 جایی که شرکت متل تولید کننده بزرگ اسباب بازی ، حدودا سه دهه پس از عرضه ناموفق کنسول بازی Intellivision به سراغ ساخت کنسول دیگری به نام hyper scan رفت. در این کنسول برای تجربه‌ی کامل یک بازی، لازم بود بخش بخش بازی را به صورت جداگانه و کارتی خریداری کنید.  پس از خرید کارت بازی، کنسول آن را اسکن می‌کرد و می‌توانستید تنها بخشی از بازی مورد نظر را تجربه کنید. شما زمانی می‌توانستید یک بازی را به صورت کامل تجربه کنید که تمام کارت‌های آن را خریداری کرده باشید‌.

این کنسول تنها شامل پنج بازی می‌شد که از بین آنها می‌توان: x_men , Interstellar Wrestling League و spider Man اشاره کرد که حتی پکیج کامل کارت‌های آن‌ها منتشر نشد تا عملا سه بازی از پنج بازی این کنسول ناقص باشند. کنسول hyper scan مشکلات بزرگی همانند به‌جود آوردن لودینگ‌های طولانی، کنترلر ضخیم و بد فرم، سیستم ضعیف، سخت افزار قدیمی نا کار آمد داشت. خوشبختانه تنها یکسال بعد از عرضه تولید این محصول متوقف شد.

خب به پایان این مطلب رسیدیم. از نظر شما اصلی ترین دلیل شکست این کنسول‌ها چه بود؟ آیا از نظر شما کنسول‌ دیگری بود که به آن اشاره نشد؟ حتما نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا