حقایق بازی ها

10 حقیقتی که از بازی Street Fighter نمی‌دانید

پس از سال‌ها انتظار کمپانی ژاپنی کپکام از Street Fighter 6 پرده برداشت. جدیدترین نسخه مجموعه محبوب Street Fighter که بسیاری آن را بهترین سری فایتینگ تاریخ می‌دانند. این مجموعه اوایل دهه 90 به شهرتی افسانه‌ای رسید و کپکام را به عنوان ناشری بزرگ به گیمرهای سرتاسر جهان معرفی کرد. حالا پس از گذشت 35 سال کپکام نسخه جدید آن را معرفی کرد و ما هم فرصت را مغتنم شمردیم تا ده حقیقت کمتر گفته شده این فرنچایز محبوب را با شما به اشتراک بگذاریم.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

10.تکه های پازل جذابیت

کپکام وظیفه ساخت پروژه فایتینگ خود را به تاکاشی نیشی یاما و هیروشی ماتسوموتو سپرد. بخش اعظمی از گیم پلی نسخه 1987 بازی Street Fighter الهام گرفته از عنوان Yie-Ar Kung-Fu بود. با این وجود به گیمرها اجازه می‌داد بین سه لوکیشن یکی را برای مبارزه انتخاب کنند. از سوی دیگر کیجی اینافونه طراح گرافیکی بازی با ساخت کاراکترهای بازی با الهام از مانگاها و انیمه‌های محبوب، دلایل بیشتری در اختیار گیمرها قرار داد تا عاشق این پروژه جدید شوند

9.پای ثابت کتاب گینس

سری Street Fighter رکورد “عظیم ترین سری بازی های فایتینگ” را با 127 عنوان در سال 2014 به دست آورد اما این تنها رکوردهای ثبت شده از این سری در گینس نیستند. این سری هفت رکورد دیگر از جمله ” قدیمی ترین سری فایتینگ” و ” پرفروش ترین عنوان ژتونی فایتینگ”  را هم در اختیار دارد.

8.فقط از ترس مایک تایسون

بایسون (Bison) یکی از به یادماندنی ترین کاراکترهای Street Fighter  است. با این حال نام او پس از مدتی به “استاد بایسون” تغییر یافت که پیشتر برای یکی دیگر از کاراکترهای بازی برنامه ریزی شده بود. بارلوگ (Barlog) با الهام از مایک تایسون، بوکسور مشهور آمریکایی طراحی شده بود و نخست قرار بود با نام مایک بایسون در بازی حاضر شود. کپکام با اطلاع از این موضوع که مایک تایسون در صورت پی بردن به شباهت های این کاراکتر به خودش می‌تواند به دادگاه شکایت کند، نام او را تغییر داد. آن‌ها به جای تغییر نام مایک بایسون، برخی از نام‌ها را بین کاراکترهای بازی رد و بدل کردند تا به نحوی برای مخاطبان آمریکایی هم جالب از آب دربیاید. آن‌ها نام اورجینال کاراکتر بارلوگ را روی بایسون گذاشته و از سوی دیگر نامی را که برای ویگا (Vega) در نظر گرفته بودند، روی بارلوگ گذاشتند. ویگا هم نامی را گرفت که نخست برای شخصیت منفی‌ای که امروز با نام M.Bison می‌شناسیم در نظر گرفته شده بود. همین موضوع باعث ایجاد یک سری سردرگمی‌های عظیم در تورنومنت های جهانی شد. برهمین اساس تصمیم گرفته شد نام های جدیدی مانند بوکسور و دیکتاتور برای راحتی کار گیمرها و شرکت کنندگان تورنومنت ها برای کاراکترها انتخاب شود.

7.ضیافت مبارزان واقعی در دنیا گیم

برای این که سری Street Fighter وارد بازار جهانی شود، سازندگان برخی از کاراکترها را براساس مبارزان واقعی طراحی کردند تا مخاطبان بین المللی احساس نزدیکی بیشتری به بازی پیدا کنند. به عنوان مثال کاراکتر عقاب (Eagle)  با الهام از شخصیت پتروف از فیلم های سینمایی بروس لی طراحی شده بود. از سوی دیگر دو کاراکتر الکس و هیوگو هم با الهام از دو کشتی کچ کار هالک هوگان و اندره غول طراحی شده بودند. سازندگان تنها به ایجاد شباهت های ظاهری بسنده نکرده و برخی از حرکات هالک هوگان را هم به الکس منتقل کردند. الکس مانند هوگان در میدان مبارزه لباسش را پاره می‌کرد تا هر چه بیشتر شبیه این شخصیت شود.

6.دو راهی کپکام

ادامه اصلی Street Fighter پس از تغییر سبک به ژانر Beat-em-up تبدیل به یک IP جدید شد که امروز آن را با نام سری Final Fight می‌شناسیم. کپکام تصمیم گرفت این دو برند را از یکدیگر جداسازی کرده و سری فاینال فایت را شبیه سری Double Dragon طراحی کند تا پول بیشتری روانه جیب سازندگان شود. همین تصمیم به ظاهر ساده باعث شد سری Street Fighter تمرکز خود را روی بخش چند نفره بگذارد و Final Fight مسیر تک نفره را بپیماید.

5.کمبو یا باگ؟ مسئله این است

سیستم کمبو Street Fighter 2 نخست به عنوان یک باگ در نظر گرفته شده بود و حتی در یک مرحله سازندگان آن را از بازی حذف کرده بودند زیرا به نظر آن ها توانایی وارد کردن چندین ضربه موفقیت آمیز به حریف چندان منصفانه نیست و برهمین اساس تصمیم گرفتند سیستم جدیدی طراحی کنند که ضربه دوم در هر حالت به حریف برخورد نکند. با این حال آکیرا نیشیتانی خواستار بازگشت همان سیستم کمبو قدیمی بود. البته این به معنای حذف کامل سیستم جدید نبود و برخی از حرکات براساس سیستم جدید در بازی نهایی قرار گرفتند. کمبو در بازی Street Fighter 2 مسیر ژانر فایتینگ را تغییر داد و بسیاری از عناوین مشهور این ژانر مانند Mortal Kombat و Tekken هم همین مسیر را ادامه دادند. بدون شک می‌توان گفت چیزی که از آن به عنوان یک باگ یاد می‌شد، امروز بخش جدایی ناپذیر از ژانر فایتینگ است و بدون آن شاید این ژانر نمیتوانست به حیاتش تا امروز ادامه دهد.

4.فرزند خلف Karate Champ

در روزهای نخستین ساخت بازی، تیم طراحی Street Fighter الهام گسترده ای از عنوانی آرکید Karate Champ گرفتند. بازی Karate Champ چندین میدان نبرد داشت و از سوی دیگر مد چند نفره آن به بازیکنان اجازه می‌داد دو مبارز یکسان را برای خود انتخاب کنند. یکی با لباس قرمز ظاهر می‌شد و دیگری با لباس سفید. با این که لباس قرمز و سفید به عنوان منبع الهامی برای طراحی کاراکترهای کن و ریو مورد استفاده قرار گرفت اما اصلی ترین دلیلی که از Street Fighter به عنوان دنباله معنوی Karate Champ به حساب می آید، سیستم استفاده از دکمه ها و قابلیت انتخاب دو مبارز یکسان در بخش چندنفره است. اگر Karate Champ ساخته نشده بود بدون تردید سری Street Fighter هم تبدیل به چیزی که امروز هست نمی‌شد.

3.سرآغاز دوستی مارول و کپکام

در سال 1996 کپکام و مارول با همکاری یکدیگر عنوان X-Men vs Street Fighter را برای دستگاه های آرکید ساختند که بعده ها برای پلی استیشن و سگا ساترن پورت شد. این بازی برای زمان خودش یک عنوان انقلابی بود و به نوعی می توان گفت یکی از اولین بازیهای فایتینگ بود که ابرقهرمانان در آن حضور داشتند، اولین بازی فایتینگی بود که سیستم تگ تیم را معرفی کرد و سرآغازی شد برای همکاری های بیشتر مارول و کپکام که نتیجه اش تولد سری Marvel vs Capcom بود. با تمام شایستگی ها، بازی X-Men vs Street Fighter یک عنوان گمشده و از یادرفته در تاریخه که البته دلایل موجهی هم داره. این بازی اول برای دستگاه های ارکید منتشر شد که چندان طرفداری در خارج ژاپن ندارن. بعد از اون برای سگا ساترن منتشر شد که یک کنسول شکست خوردست. وقتی هم که برای پلی استیشن 1 عرضه شد،سیستم تگ تیم رو به خاطر محدودیت سخت افزار از اون حذف کردند. از طرفی هم وقتی این عنوان برای پلی استیشن روانه بازار شد، Marvel vs Capcom منتشر شده بود و به همین خاطر کسی توجهی به آن نکرد.

2.افتتاح کلوپ دخترها

چون لی نخستین بار در سال 1991 و در بازی  Street Fighter 2 حاضر شد. تا اون زمان بازی های ویدئویی کلوپ پسرونه بودند و عمده کاراکترهای زن پرنسس هایی بودند که منتظر نجات بودند یا هیچ نقش مهمی در داستان نداشتند. چون لی این تابو را شکست و بدل به اولین مبارز مونث در بازی های فایتینگ شد. چون لی یک مامور اینترپل و استاد هنرهای رزمی است که برای انتقام خون بیگناهان به دنبال مبارزه و شکست دادن بایسون است.

1.عجایب دهه نود

دهه نود میلادی پر از اتفاقاتی بود که امروز به نظر ما خنده دار و احمقانه به نظر می‌رسند. بدون شک یکی از کمدی ترین داستان های دهه نود، زباله ای به نام Street Fighter: The Movie بود که در نگاه اول به نظر می رسد منظور فیلم سینمایی برگرفته از دنیای Street Fighter  است. اما شما اشتباه می کنید. ما درباره فیلم سینمایی صحبت نمیکنیم. این نام بازی ای است که از روی فیلم سینمایی Street Fighter  ساخته شده که همان فیلم هم از روی بازی Street Fighter  ساخته شده بود. اگر متوجه نشده اید باید به صورت مختصر بگوییم که شما با بازی ای طرف هستید که از روی یک فیلم آشغال ساخته شده که این فیلم آشغال خودش از روی یک بازی بی نظیر تهیه شده. یاد دهه نود بخیر.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا