حقایق بازی ها

10 حقیقتی که از سری بازی دیابلو نمی‌دانید

سری Diablo یکی از مشهورترین عناوین نقش آفرینی ایزومتریک در صنعت بازی به حساب می‌آید که تاکنون سه نسخه از آن برای PC و کنسول‌های خانگی روانه بازار شده. با این که بلیزارد طی سال‌های اخیر خرابکاری‌های زیادی کرده و طرفداران دیابلو را به مرز جنون کشانده اما انصافا هیچ گاه نمی‌توان ایرادی از گیم پلی این بازی گرفت. از نیاز دائمی Diablo 3 به اتصال به اینترنت در هنگام عرضه روی PC تا خبر انتشار  نسخه موبایلی دیابلو با نام Diablo Immortal که حرص طرفداران را درآورد در نهایت هیچ کدام نتوانستند افتخارات سری دیابلو را خدشه دار کنند و با تمام این اوصاف هم با انتشار تریلر قسمت چهارم دیابلو، گیمرها یک به یک جامه از تن دریدند. هفته گذشته سالگرد 23 سالگی سری بازی Diablo بود ؛ عنوانی که بدون شک برای همیشه ژانر اکشن/RPG را تغییر داد.  با این که زمان زیادی تا عرضه دیابلو4 باقی مانده اما به همین مناسبت قصد داریم به بررسی ده نکته کمتر شنیده شده از این سری بپردازیم. اگر از علاقه‌مندان این سبک هستید حتما برنامه ویدیویی بهترین بازی های نقش آفرینی را مشاهده کنید.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

10. دیابلو نوبتی

چه کسی باور می‌کند سری دیابلو با آن گیم پلی دیوانه وار و شلوغ و پلوغش نخست قرار بود یک نقش آفرینی نوبتی کلاسیک باشد. اولین نسخه‌ دیابلو در مراحل اولیه ساخت گیم پلی مانند بازی Darkest Dungeons داشته. بدین صورت که گیمرها و دشمنانشان به صورت نوبتی به یکدیگر نزدیک شده و با هم درگیر می‌شدند.با اینکه عناوین نقش آفرینی نوبتی جذابیت‌های خاص خود را دارند اما حقیقیت این است که روح دیابلو با سرعت و نبردهایی گره خورده که در آنها یک چشم، چشم دیگر را نمی‌بیند. شاید نتیجه نسخه نهایی چیز قابل قبولی می‌شد اما بدون شک هیچ گاه به سطح موفقیت و جذابیت نسخه کنونی نمی‌رسید.

9. ضیافت گاوها

هنگامی که قسمت اول دیابلو روانه بازار شد، شایعه‌ای دهان به دهان میان طرفداران بازی مبنی بر وجود یک مرحله مخفی پر از گاوهای خشمگین می‌چرخید. متاسفانه چنین ماموریتی در هیچ کجای قسمت اول وجود نداشت اما سازندگان در بلیزارد برای احترام به علاقه طرفداران بازی به گاوها، چنین ماموریتی را در قسمت دوم طراحی کردند که در آن بازیکنان با یک لشگر از گاوهای جنهمی و پادشاه آن ها روبه رو می‌شدند. بازیکنان برای راهیابی به این منطقه مخفی باید دو آیتم Wirt’s Leg و Tome of  Town Portal را داخل مکعب Horadric با یکدیگر ترکیب کنند  آن هم در حالی که در منطقه Rogue Encampment ایستاده‌اند. البته این تمام ماجرا نیست، گیمرها باید باس آخر را هم شکست داده باشند تا پس از آن یک پورتال قرمز رنگ جلوی رویشان باز شود. با این که ماموریت مشهور گاوها در دیابلو 3 وجود ندارد اما سازندگان یک دنیای احمقانه دیگر به آن افزوده‌اند. بازیکنان در این نسخه به منطقه‌ای به نام Whimsyshire (ویمسی شایر) سفر می‌کنند. اینجا خبری از اسکلت و زامبی نیست. این منطقه پر است از مراتع سبز، رنگین کمان و ابرهای خندان. در نگاه اول شاید یک سرزمین شاد و صلح آمیز به نظر برسد اما حمله بازیکنان به ساکنان این سرزمین همانا و قرمز شدن زمین و پرتاب شدن دست و پای آن‌ها هم همانا.

8. به یاد جان باختگان راه کنترل کیفیت!

در دیابلو 3 دو منطقه کاملا مخفی با نام‌های جهنم توسعه (Development Hell) و چاه کیفیت (Quality Well) وجود دارند. در این دو سیاهچاله بازیکنان با زامبی‌هایی هم نام اعضای تیم کنترل کیفیت و تیم توسعه بلیزارد مواجه می‌شوند. شانس پدیدار شدن ورودی این دو سیاهچاله در درجه های سختی پایین بسیار کم و چیزی در حد یک درصد است اما در درجه های سختی بالاتر خیلی راحت می‌توان به این دو منطقه که به احترام تیم‌های توسعه و کنترل کیفیت بازی ساخته‌ شده‌اند دسترسی پیدا کرد.

7. پیروزی به مدد Battle.net

یکی از بزرگترین دلایل موفقیت قسمت اول دیابلو، همزمانی راه اندازی شبکه Battle.net با عرضه این بازی بود. گیمرها برای نخستین بار با استفاده از بتل دات نت می‌توانستند با یکدیگر چت کرده و با همراهی یکدیگر بازی را تجربه کنند. سیستم Battle.net نقش غیرقابل انکاری در گسترش محبوبیت دیابلو و جامعه طرفداران دو آتشه این بازی ایفا کرد طوری که میتوان گفت بدون پشتیبانی این شبکه، بدون شک دیابلو نمی توانست به این سطح از محبوبیت برسد. آنهایی که دیابلو را به صورت گروهی تجربه می کنند به خوبی این نکته را درک خواهند کرد.

6. افزودن کلاس ها در دقیقه آخر

کلاس‌های مبارزان چیزی است که در مراحل آخر به دیابلو افزوده شد. نخست قرار بر این بود تنها کلاس Warrior برای بازیکنان قابل انتخاب باشد و خبری هم از آزادی عمل گسترده بازیکنان برای تقویت کاراکترهایشان با قدرت‌ها و جادوهای مختلف نبود. این موضوع به خوبی با این واقعیت سازگار است که شخصیت اصلی بازی در وهله نخست قرار بوده یک کاراکتر با سرگذشت و پیش زمینه‌ای مشخص باشد اما به دلیل افزودن کلاس‌های مختلف، بخش پیش زمینه داستانی کاراکتر اصلی از بازی حذف شد. با توجه به این حقیقت، تعجب چندانی ندارد که همواره کلاس Warrior در کات سین‌های بازی حضور دارد و براساس داستان رسمی بلیزارد، این کاراکتر Warrior است که در نهایت دیابلو را می‌کشد. با اینکه بلیزاد دو کلاس Rogue و Sorcerer را به بازی اضافه کرد اما بسیاری دیگر از محتویات طراحی شده موفق به راه یابی به نسخه نهایی نشدند. چیزی در حدود یکصد جادو، هیولا و آیتم از نسخه نهایی حذف شدند. در کمال تعجب کدهای این حذفیات دیسک بازی موجود بود تا بعدتر هکرها به آن‌ها دست پیدا کنند. برخی از این آیتم‌ها خوش شانس بودند و در بسته های الحاقی و نسخه‌های بعدی به بازی راه یافتند در حالی که خیلی دیگر از آن ها چنین شانسی را نداشتند.

5. از قدیمی‌های بیگاری کشیدن

قبل از این که افکار عمومی نسبت به کار طاقت فرسای بازیسازان در استودیوها آگاه شود، کارمندان بلیزارد نورث به مدت یک سال به صورت دیوانه وار کار کردند تا بازی دیابلو 1 عاری از هرگونه ایراد باشد و به سطح استاندارد لازم برسد. آن ها به مدت یک سال، هر روز به مدت 18 ساعت، آن هم هفت روز هفته کار می‌کردند تا پروژه به انتهای خود برسد. میزان کاری که دست کمی از بردگی و بیگاری نداشته.

4. در خلاف مسیر ارباب حلقه ها

استودیوی بلیزارد نورث از همان ابتدای ساخت قسمت نخست دیابلو تمام تلاشش حول این محور بود که پروژه ای متفاوت از دیگر بازی‌های نقش آفرینی بازار خلق کنند. برهمین اساس اولین تصمیم آن ها فاصله گرفتن از المان‌های ارباب حلقه‌ها و فضاسازی های تالکین بود که در آن زمان بازارعناوین نقش آفرینی از آن‌ها اشباع شده بود. آن ها با حذف المان‌های نسبتا شاد و گرم دنیای ارباب حلقه‌ها، دنیایی کاملا تاریک، خشن با اتمسفر گوتیک خلق کردند تا استانداردی جدید در فضاسازی بازی‌های نقش آفرینی ایجاد کنند.

3. درخت زجر

در هنگام مبارزه با باس پایانی Diablo 1، صدایی از قعر جهنم به گوش می‌رسد که در آن به نظر می‌رسد دیابلو مشغول نفرین کردن بازیکنان به زبان جهنمی است. با این حال اگر دیالوگ او را به صورت برعکس پخش کنید با این جمله مواجه می‌شوید:« سبزیجات بخورید و بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید.» حالا میفهمم که در زمان بچگی چه قدر باهوش بودم، بروکلی انصافا درخت جهنمی است. لعنت به تو دیابلو

2. آنلاین پس از 20 سال

با این که بیش از 20 سال از عرضه قسمت نخست دیابلو می‌گذرد، علاقه مندان هنوز هم می‌توانند با ثبت نام در سایت Battle.net، به صورت آنلاین دیابلو بازی کنند. برهمین اساس می‌توان گفت Diablo پیرترین بازی آنلاین تاریخ است که 20 سال پس از عرضه، هنوز توسط بلیزارد ساپورت می‌شود. نکته جالب اینکه از چند ماه پیش امکان بازی کردن نسخه اول دیابلو از طریق مرورگر هم امکان پذیر شد.

1. کلوپ عاشقان ناتالی پورتمن

اگر اندکی با رنگ‌ها و میزان روشنایی نمایشگر خود در هنگام بوت شدن دیابلو کلنجار بروید، چندین پیام مخفی پشت صحفه ظاهر می‌شود. یکی از آنها عبارت “Buy War II” است اما بدون هیچ تردید مهمترینشان جمله ” ناتالی پورتمن بهترینه” است که در گوشه صفحه به چشم میخورد. نکته عجیب در این میان این است که ناتالی پورتمن در زمان عرضه دیابلو تنها 15 سال سن داشته. شما را به چند دقیقه سکوت دعوت می‌کنیم.

با توجه به 24 سالگی دیابلو ، شما چه خاطرات خوبی با این سری داشتید ؟ نظرات خودتون رو در کامنت و فروم با ما به اشتراک بگذارید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا