حقایق بازی ها

10 حقیقتی که از خدای جنگ: معراج نمی‌دانید

در سال 2013، سونی و سانتا مونیکا آخرین نسخه مجموعه God of War که در افسانه‌های یونان روایت می‌شد را برای پلی استیشن 3 عرضه کردند. بازی یک پیش‌درآمد بود و وقایع داستان آن قبل از شماره اول اتفاق می‌افتاد، جایی که کریتوس هنوز در بند اسارت ایریس قرار داشت و باید بابت شکستن قسم خونی خود مجازات می‌شد. یکی از ایده‌های اصلی بازی God of War: Ascension این بود که وجهه متفاوتی از کریتوس که شامل احساسات انسانی بیشتری می‌شد را به مخاطب نشان دهد. با اینحال، بازی به‌طور مشخصی از سایر نسخه‌های سری ضعیف‌تر عمل کرد و آنچه که طرفداران انتظار داشتند نبود. با اینکه اسنشن محبوبیت چندانی میان طرفداران ندارد، اما ساخت این نسخه از چند جهت حائز اهمیت است؛ چرا که استودیوی Santa Monica بعد از این بازی بود که وارد مسیر جدید امروزی خود شد. از این رو، اینبار قصد داریم تا 10 حقیقت جالب توجه بازی God of War: Ascension را با یکدیگر مرور کنیم. با ما همراه شوید.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

10. بخش مولتی پلیر

گاد آو وار اسنشن تنها نسخه‌ای از مجموعه محسوب می‌شود که دارای یک بخش چند نفره یا همان مولتی پلیر است. بازیکنان در این بخش بجای کریتوس، کنترل سرباز بی‌نامی را در دست می‌گیرند و برای کسب امتیاز بیشتر نسبت به سایر رقیبان، با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. همچنین بازیکن با همسو شدن با خدایانی مانند زئوس، ایریس، پوسایدن و هیدیز قدرت‌ و قابلیت‌های مختلفی را دریافت می‌کند. سازندگان ویژگی‌هایی مانند شخصی‌سازی ظاهر شخصیت و آرمورها را در بازی قرار دادند، اما همه ما می‌دانیم که بخش مولتی پلیر هیچگاه ویژگی برجسته سری خدای جنگ نبوده و برای همین نیز این مود نتوانست رضایت چندانی را از سوی مخاطبان کسب کند. در هر صورت، پس از عرضه بازی سانتا مونیکا تصمیم گرفت که در ساخت نسخه 2018 به‌طور کلی قید حالت آنلاین را بزند و بر روی سایر نقاط بازی تمرکز کند.

9. عملکرد ضعیف در بازار

گاد آو وار اسنشن در ماه اول عرضه خود در ناحیه آمریکا، 570 هزار نسخه فروخت که به مقدار قابل توجهی از سایر نسخه‌ها کمتر بود. برای مقایسه، این عدد برای شماره سوم بازی 1.1 میلیون نسخه بود. مدت‌ها بعد و در سال 2020 مشخص شد که فروش نهایی بازی به 3 میلیون نسخه رسیده، اما بررسی‌ها در سال 2013 نشان می‌دادند که عملکرد اسنشن در بازار، پایین‌تر از حد انتظارات بوده. مدتی پس از عرضه God of War: Ascension که بسیاری آن را سقوط کریتوس می‌دانستند، سانتا مونیکا به این نتیجه رسید که کریتوس باید کنار گذاشته شود یا شروع تازه‌ای داشته باشد. اینجا بود که اولین جرقه‌ها برای خلق آنچه که در نسخه سال 2018 تجربه کردیم، به وجود آمد.

8. نسخه‌های سانسور شده خدای جنگ

نیاز به گفتن نیست که خشونت بسیار بالای عناوین God of War بخش مهمی از هویت‌ها را تشکیل می‌دهد. به همین دلیل نیز نسخه‌های مختلفی از سری، در برخی نقاط دنیا سانسور شده‌اند. به‌طور مثال، در نسخه ژاپنی اسنشن پوشش برخی شخصیت‌ها و موجودات تفاوت‌هایی با سایر نسخه‌ها دارد و همچنین خشونت‌های شدید در این نسخه سانسور شده است. یکی از معروف‌ترین مثال برای این سانسورها، این است که شما در نسخه ژاپنی بازی امکان کشتن NPCهای بیگناهی که به بازیکن Orb سبز رنگ می‌دهند را ندارید. نسخه اروپایی بازی نیز به‌خاطر قوانین سختگیرانه کشور آلمان در خصوص این مسائل، بر برخی بخش‌ها سانسور شد. البته سانسورهای این نسخه به چند صحنه به‌شدت خشن و یک تغییر کوچک در زاویه دوربین به‌هنگام کشتن Pollux خلاصه می‌شود.

7. چکش ثور

شاید برایتان جالب باشد که بدانید که میولنیر، چکش معروف ثور مدت‌ها قبل از نسخه 2018 خدای جنگ به این مجموعه راه پیدا کرده بود. البته دسترسی به میولنیر برای همه کاربران بازی امکان‌پذیر نیست. این سلاح فقط در بخش مولتی پلیر قابل استفاده است و تنها کسانی که بازی را از فروشگاه بست‌بای پیشخرید کرده‌اند، به آن دسترسی دارند. البته که سانتا مونیکا احتمالا به قصد اشاره کردن به نسخه 2018 و جهان نورس این سلاح را در بازی قرار نداده، چرا که در آن زمان مسیر آینده سری به‌طور دقیق مشخص نشده بود. اما در هر صورت، مطمئنا دیدن چکش ثور در نسخه‌های قبل از 2018 تصادف جالبی است که مورد توجه کمتر کسی قرار گرفته است.

خدای جنگ: معراج

6. سنت‌شکنی‌ها

نسخه اسنشن سنت‌شکنی‌های زیادی را در طول بازی انجام می‌دهد که از چشم طرفداران قدیمی خدای جنگ به‌دور نماند. از همان رویایی اولیه با بازی، متوجه می‌شویم که God of War: Ascension اولین نسخه‌ای است در منوی آن چهره کریتوس را نمی‌بینیم. همچنین برخی از مواردی که در نسخه‌های قبلی به آن عادت کرده بودیم، مانند باز کردن صندوق‌های Orb قرمز رنگ یا امکان آپگرید کردن سلاح دوم، در این نسخه وجود نداشتند. علاوه بر این، نورهای زرد رنگی که با قرار گرفتن در کنار آن‌ها امکان سیو کردن فراهم می‌شد، در نسخه اسنشن جای خود را به قابلیت سیو اتوماتیک دادند. در حقیقت اسنشن اولین نسخه‌ای بود که قابلیت اتو-سیو را به این مجموعه معرفی کرد. بازی امکانات قابل توجه دیگری مانند نیو گیم پلاس و قابلیت انتخاب چپترها را نیز برای اولین بار به سری خدای جنگ افزود.

5. گلیچ کمبوی بی‌نهایت

به عنوان یک مجموعه هک اند اسلش، نسخه‌های متعددی از سری گاد او وار یک تروفی را به پیاده کردن کمبویی طولانی اختصاص داده‌اند. God of War Ascension نیز به همین روال، دارای یک تروفی است که بازیکن باید برای کسب آن به‌صورت پیوسته و پشت‌سرهم، 1000 ضربه پیاپی به دشمن وارد کند. البته که انجام اینکار مهارت بالایی را می‌طلبد، اما باگ جالبی در بازی وجود دارد که گرفتن این تروفی را برای شما آسان می‌کند. در بخشی از چپتر 19، کریتوس باید سنگی را از مقابل خود بردارد تا در مسیر پیش برود. اما اگر بجای برداشتن سنگ، از کلید L1 و مربع استفاده کنید و با حرکت مخصوص Lightning of Zeus به آن ضربه بزنید، می‌بینید که بازی به اشتباه ضربات شما را به عنوان کمبو شمارش می‌کند. در این بخش از بازی دشمنی وجود ندارد که مزاحم کار شما شود و برای همین، بازیکنان زیادی از این گلیچ استفاده می‌کنند تا تروفی ثبت کمبوی 1000 ضربه‌ای را دریافت کنند.

4. رفرنس‌های جالب به سایر بازی‌ها

گاد آو وار اسنشن دارای تروفی جالبی است که به یکی از محبوب‌ترین مجموعه‌های پلی استیشن یعنی آنچارتد اشاره دارد. با پیدا کردن تمامی آرتیفکت‌های درون بازی، یک تروفی را با این عبارت دریافت خواهید کرد: « نه دریک. نمی‌تونی این‌هارو داشته باشی.» همچنین در بخشی از بازی، با یک پازل انتخابی مواجه می‌شوید که اگر آن را به‌درستی حل کنید، مورد جالبی را مشاهده خواهید کرد. با حل کردن پازل، یک نقاشی مخفی را می‌بینید که بر روی آن چنین عبارتی دیده می‌شود: «هنگامی که زمین متوقت شود، سفر آغاز خواهد شد.» این نقاشی و عبارت احتمالا قرار بود که به پروژه در دست ساخت آن زمان سانتا مونیکا اشاره داشته باشد. اما ساخت این بازی علمی تخیلی که یک IP جدید بود، مدتی بعد کنسل شد.

3. تنها نسخه فرعی ساخته شده توسط سانتا مونیکا

تا قبل از سال 2013، مجموعه خدای جنگ دو اسپین آف دریافت کرده بود که هر دوی آن‌ها توسط یک استودیوی دیگر خلق شده بودند. اولین اسپین آف گاد او وار یعنی God of War: Chains of Olympus مدتی پس از عرضه نسخه دوم و در سال 2008 منتشر شد. در سال 2010 نیز شاهد عرضه اسپین آف بعدی، یعنی God of War: Ghost of Sparta بودیم. هر دوی این عناوین برای کنسول دستی PSP عرضه شدند و توسط استودیوی Ready at Dawn، خالقان بازی The Order 1886 توسعه یافتند. اما God of War: Ascension که سومین و آخرین نسخه فرعی مجموعه محسوب می‌شود، تنها اسپین آف سری است که وظیفه توسعه آن به خود سانتا مونیکا سپرده شده و از پایه برای یک کنسول خانگی ساخته شده است.

تصویر Kratos و TC Carson

2. آخرین حضور تی سی کارسون در نقش کریتوس

کریتوس بدون شک یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌های 20 سال اخیر دنیای بازی‌هاست و بخش بزرگی از این محبوبیت، به نقش آفرینی ماندگار تی سی کارسون باز می‌گردد. او در تمام نسخه‌های اصلی سه‌گانه یونان و اسپین آف‌ها حضور داشت، اما در نسخه 2018 سازندگان تصمیم گرفتند تا به سراغ گزینه دیگری بروند و کریستوفر جاج را برای نقش کریتوس انتخاب کنند. بدین ترتیب، تی سی کارسون آخرین نقش آفرینی خود در مجموعه خدای جنگ را در نسخه اسنشن انجام داد.

دلیل تغییر یافتن بازیگر کریتوس در نسخه 2018 این بود که سازندگان می‌خواستند شخص مورد نظر، به‌طور همزمان کار موشن کپچر را نیز در کنار صداپیشگی انجام دهد. در نسخه‌های قبلی سری، کارسون تنها وظیفه صداپیشگی را بر عهده داشت و بخش موشن کپچر را بازیگران دیگری انجام می‌دادند. البته او در God of War: Ascension برای اولین بار بازیگر موشن کپچر کریتوس بود که به گفته خودش،  این تصمیم نتیجه رضایت‌بخشی نداشت. بنابراین با توجه به جثه نه‌چندان بزرگ او، سانتا مونیکا کارلسون را برای بازگشت در نقش کریتوس مناسب نمی‌دانست و برای نسخه 2018 به‌دنبال فردی درشت‌هیکل‌تر بود.

کارسون سال‌ها بعد در این مورد گفت که تغییر یافتن بازیگر کریتوس را درک می‌کند و رخ دادن چنین چیزی طبیعی است، اما او بابت عدم برقراری ارتباط از سوی سونی و سانتا مونیکا چندان دل خوشی ندارد. او می‌گوید: « به عنوان بازیگر، شما مدام برخی نقش‌ها را از دست می‌دهید. اما هنگامی قرار است کسی شما را کنار بگذارد، مراتب احترام به این شکل است که به شما اعلام شود «بابت خدماتت متشکریم، ولی ما مسیر متفاوتی را در پیش گرفتیم.» اما من هیچوقت چنین تماسی را از آن‌ها دریافت نکردم.»

1. دختر دوم کریتوس

هنگامی که God of War: Ascension در مرحله پیش تولید قرار داشت، اعضای تیم سانتا مونیکا ایده‌های مختلفی را برای نسخه جدید مجموعه در ذهن داشتند. یکی از این طرح‌های اولیه، قرار دادن بازیکن در نقش دختر دوم کریتوس بود. با توجه به سرنوشت نامعلوم کریتوس در نسخه سوم، توسعه‌دهنگان در نظر داشتند تا در نسخه بعد قهرمانی را معرفی کنند که به جستوجو برای پیدا کردن او بپردازد. در مقطعی، این قهرمان جدید دختر مخفی کریتوس بود. البته به مرور زمان، تمام این ایده‌ها کنار گذاشته شد و سازندگان تصمیم گرفتند تا در اسنشن داستانی را از گذشته خود کریتوس روایت کنند. مدتی پیش یکی آرتیست‌های سابق سانتا مونیکا برای جشن گرفتن بیستمین سالگرد تأسیس استودیو، کانسپت آرت‌های استفاده نشده‌ای را از دختر دوم کریتوس منتشر کرد. هر چند این شخصیت هیچوقت وارد داستان نشد، اما سازندگان در نهایت از این طراحی‌ها برای خلق برخی دشمنان اسنشن استفاده کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا