حقایق بازی ها

10 حقیقتی که از خدای جنگ: زنجیرهای المپوس نمی‌دانید

مدت کمی پس از عرضه نسخه اول God of War، استودیوی Ready at Dawn اولین ایده‌های خود برای ساخت یک بازی جدید از این مجموعه را به سونی مطرح کرد. ایده‌های بلندپروازانه‌ای که ماجراجویی‌های کریتوس را این‌بار در قالب یک بازی PSP دنبال می‌کرد و سونی هم خیلی زود، به آن‌ها چراغ سبز نشان داد. بازی God of War: Chains of Olympus توانست تا با استفاده از همان گیم‌پلی و سیستم‌های آشنا، تجربه‌ای جذاب و مهیج را از یک بازی خدای جنگ ارائه دهد و به اثری قابل احترام تبدیل شود. عنوانی که امروز نام آن در زمره بهترین بازی‌های عرضه شده بر روی PSP دیده می‌شود. پس از مرور کردن نکات جالب سایر نسخه‌های اصلی و فرعی خدای جنگ، امروز قصد داریم تا به 10 حقیقت بازی God of War: Chains of Olympus بپردازیم. با ما همراه شوید.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

بازی God of War: Chains of Olympus

10. همکاری سونی با کپکام

بدون شک سری هک اند اسلش Devil May Cry در شکل دادن آنچه که امروز در مجموعه خدای جنگ می‌بینیم، نقش بزرگی داشته است. به گفته دیوید جفی، خالق اصلی گاد آو وار، دیدن نمایش‌های دویل می کرای یکی از دلایلی بود که باعث شد تیم سازنده God of War از تصمیم خود برای ساختن نسخه اول با زاویه دید اول شخص، صرف نظر کنند. طرفداران زیادی در سال‌های اخیر این دو مجموعه محبوب را در مقیاس‌های مختلف با هم مقایسه کرده‌اند، اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید کپکام در عرضه نسخه‌های متعددی از God of War نیز نقش داشته است. در حقیقت، وظیفه بومی‌سازی و نشر بسیاری از نسخه‌های سری گاد آو وار (از جمله God of War: Chains of Olympus) در کشور ژاپن، بر عهده کپکام بوده است.

9. اسپارتان ریج

گاد آو وار یک مجموعه اکشن خونین است که بخش بزرگی از آن، به مشکلات کریتوس در خصوص کنترل نکردن خشم خود باز می‌گردد. به عنوان بازی‌های هک اند اسلش، عناوین سری خدای جنگ نیز همانند بسیاری از دیگر آثار این سبک، دارای قابلیتی است که فعال کردن آن به بازیکن اجازه می‌دهد تا طی مدت زمان محدود قدرت‌های ویژه‌ای را به‌دست بیاورد. همان‌طور که حتما می‌دانید، این قابلیت «اسپارتان ریج» نام دارد و کریتوس تقریبا در تمامی نسخه‌های مجموعه از آن بهره می‌برد. اما در این میان یک استثنا وجود دارد: اسپین آف God of War: Chains of Olympus تنها بازی از کل این مجموعه است که در آن، بازیکن به چنین قابلیتی دسترسی ندارد و نمی‌تواند از اسپارتان ریج استفاده کند.

8. محتویات حذف شده

موارد قابل توجهی وجود دارند که در نسخه نهایی از Chains of Olympus حذف شده‌اند. به عنوان مثال، ممکن بود که این بازی به اولین نسخه سری تبدیل شود که نوعی حالت آنلاین چند نفره را به بازیکنان ارائه می‌دهد. همچنین صحبت‌هایی از یک حالت کواپ نیز به میان آمده بود، اما تیم سازنده مجبور شد تا قبل از عرضه بازی قید بخش چند نفره را بزند. پازل‌ها، محیط‌ها، شخصیت‌ها و دیالوگ‌های بیشتر نیز از جمله محتویاتی بودند که استودیوی Ready at Dawn آن‌ها را پیش از عرضه نهایی حذف کرد.

رو ویراسوریا (Ru Weerasuriya)، کارگردان بازی حتی اعلام کرده بود که این پروژه در ابتدا نسبت به دو شماره اول سری (God of War و God of War II) هم مقیاس بزرگ‌تری داشت، اما به مرور زمان بسیاری از محتویات از ورژن نهایی حذف شدند. او دلیل این حذفیات را محدودیت‌های زمانی به‌وجود آمده در روند توسعه Chains of Olympus اعلام کرده بود.

بازی God of War: Chains of Olympus

7. یک دستاورد استثنائی

بازی Chains of Olympus اولین نسخه از مجموعه خدای جنگ است که توسط استودیویی به غیر از سونی سانتا مونیکا ساخته شده. شاید سپردن چنین مجموعه‌ای به دست یک استودیوی خارجی آن هم پس از موفقیت‌هایی که نسخه اول کسب کرد، یک ریسک بزرگ به‌نظر برسد. اما بازی در نهایت توانست پس از عرضه، به یکی از بزرگ‌ترین عناوین قابل دسترس بر روی کنسول دستی پلی استیشن تبدیل شود. در حقیقت، Chains of Olympus در میان تمامی بازی‌های عرضه شده بر روی PSP، با امتیاز میانگین 91 در بالاترین رده قرار دارد.

6. لبخند کریتوس

پس از اینکه کریتوس قدرت‌های خود را برای کسب اجازه ورود به الیسیوم فدا می‌کند، روح اسپارتا برای مدت کوتاهی شانس ملاقات با دختر خود، کالایوپی را به‌دست می‌آورد. هنگامی که او دختر خود را در آغوش می‌کشد، می‌بینیم که کریتوس برای اولین بار در مجموعه بازی‌های گاد آو وار، لبخند بر لب دارد. هر چند این لحظه‌ای گذرا و کوتاه بوده، اما همچنان لبخند زدن شخصیتی با ویژگی‌های کریتوس، مورد بسیار جالبی محسوب می‌شود و در طول مجموعه خدای جنگ نادر است.

5. مورد عجیب کالایوپی

حقیقت جالب بعدی این لیست که اتفاقا در سال‌های اخیر کمتر مورد توجه بازیکنان قرار گرفته نیز به کالایوپی، دختر کریتوس اختصاص دارد. می‌دانیم که کریتوس هر چند ناخواسته، اما با دستان خود همسر و دخترش را به قتل رسانده است. با این‌حال در داستان بازی God of War: Chains of Olympus، کالایوپی هنگام ملاقات با پدر خود در الیسیوم از این بابت خشمگین به‌نظر نمی‌رسد و هیچ نشانه‌ای از نفرت در او دیده نمی‌شود. او تنها کریتوس را بابت ترک کردن خانواده‌اش سرزنش می‌کند.

برخی طرفداران باور دارند به‌خاطر دودی که در محیط وجود داشت، کالایوپی چهره قاتل خود را به‌درستی ندیده و در واقع متوجه کار وحشتناکی که کریتوس با او انجام داده، نیست. البته که داستان Chains of Olympus تمرکز زیادی روی این موضوع ندارد و از این‌رو نمی‌توان به‌طور کامل نظریه طرفداران را تأیید یا رد کرد.

4. قدرت کشتن خدایان

اسپین آف Chains of Olympus احتمالا دارای یک حفره داستانی است که کمتر کسی به آن توجه کرده. ما می‌دانیم که در سه‌گانه اصلی، کریتوس جهت به‌دست آوردن قدرت مورد نیاز برای کشتن خدایان، به جعبه پندورا نیاز دارد. اما او در این نسخه قادر است تا پرسفون، الهه جهان زیرین را از بین ببرد. این در حالی است که Chains of Olympus از لحاظ داستانی یک پیش‌درآمد برای سه‌گانه محسوب می‌شود و وقایع آن، قبل از سه شماره اصلی اتفاق می‌افتد. نویسندگان هم جواب دقیقی را برای این سوال که کریتوس چگونه پیش از وقایع سه‌گانه اصلی می‌تواند خدایی را از بین ببرد، ارائه نداده‌اند. بدین ترتیب، این موضوع هنوز هم بین برخی طرفداران تیزبین به شکل یک معمای بی‌پاسخ باقی مانده است.

بازی God of War: Chains of Olympus

3. وقتی کریتوس، قدرت PSP را تعیین کرد

بدون شک اجرا شدن عنوانی مانند God of War: Chains of Olympus بر روی کنسول PSP، یک دستاورد فنی بزرگ و تحسین برانگیز است. سازندگان بازی موفق شدند تا با این عنوان، تقریبا هر آنچه که از یک بازی خدای جنگ انتظار دارید را به کنسول دستی پلی استیشن انتقال دهند. اما خلق چنین تجربه‌ای با چالش‌ها و مشکلات فنی زیادی همراه بوده است.

استودیوی Ready at Dawn به همراه چندین شرکت بازی‌ساز دیگر، از جمله استودیوهایی بود که با اصرار فراوان باعث شد سیاست سونی در خصوص محدودیت استفاده از سرعت پردازنده PSP تغییر یابد. ابتدا سازندگان اجازه داشتند تا بازی‌های این کنسول را با سرعت 222 مگاهرتز اجرا کنند. اما سونی در اواسط سال 2007، با انتشار آپدیتی این محدودیت را برداشت و عناوینی مانند Chains of Olympus با سرعت 333 مگاهرتز اجرا شدند. این تغییر هر چند عمر باتری را کاهش داد، اما باعث شد که افکت‌های خون، سایه‌زنی‌ها و افکت‌های نورپردازی در بازی پیشرفت چشمگیری داشته باشد.

2. خدای جنگ یا خدای پانتومیم؟

افرادی که موفق شوند God of War: Chains of Olympus را بر روی بالاترین درجه سختی به اتمام برسانند، موارد مختلفی از جمله برخی از کانسپ‌ آرت‌های حذف شده را باز می‌کنند. اما در کنار آن، پاداش عجیب دیگری نیز برای بازیکنان حرفه‌ای که قادرند بازی را در حالت گاد مود تمام کنند، در نظر گرفته شده است: یک اسکین شامل صورت رنگ‌شده، یک کلاه مخصوص، و یک لباس راه راه سیاه و سفید برای کریتوس. این اسکین Mime of War نام دارد و عملا کریتوس را به یک بازیگر پانتومیم تبدیل می‌کند.

در توضیحات اسکین مذکور نوشته شده: «آنچه که نمی‌توانی ببینی، می‌تواند به تو آسیب بزند.» با انتخاب این اسکین سلاح‌های کریتوس از روی صفحه نامرئی می‌شوند، اما بازیکن همچنان می‌تواند از آن‌ها استفاده کند. البته پوشیدن این لباس، مزایایی را نیز در بر دارد و ارزش اورب‌های قرمز دریافتی 4 برابر افزایش می‌یابند.

1. دروغ آپریل و کراس اور با سری پورتال

سازندگان بازی در آپریل سال 2009، شوخی جالبی را با طرفداران انجام دادند. آن‌ها به عنوان بخشی از دروغ آپریل، اعلام کردند که بازی دارای رازی بوده که تاکنون هیچکس قادر به پیدا کردن آن نشده است. ماجرا از این قرار بود که گفته می‌شد اگر بازیکنی بتواند بدون هیچگونه آپگرید، دو بار بازی را با درجه سختی God Mode به اتمام برساند و در طول آن تمام جعبه‌های Urns of Power را پیدا کند، پاداش ویژه‌ای در انتظارش خواهد بود. همچنین بازیکن برای رسیدن به این پاداش، حتی یکبار هم نباید کشته می‌شد.

اما این پاداش چه بود؟ باز شدن یک اسکین جدید برای کریتوس که او را در مکعبی شبیه به مکعب معروف سری بازی پورتال قرار می‌داد. استودیوی Ready at Dawn حتی ویدئوی کوتاهی را از این اسکین منتشر کرد، اما همه این‌ها تنها یک شوخی برای روز اول آپریل بود. البته از همان ابتدا نیز با کمی دقت می‌شد چنین چیزی را حدس زد، چرا که جعبه‌های Urns of Power تنها در نسخه دوم سری دیده می‌شوند و از آن گذشته، سری پورتال نیز به شرکت Valve تعلق دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا