حقایق بازی ها

10 حقیقتی که از سری کرش بندیکوت نمی‌دانید

بیش از 25 سال از خلق شخصیت کرش بندیکوت و آشنایی ما با این موجود نارنجی دوست داشتنی می‌گذرد. شاید شخصیت‌های کارتونی مشابه با کرش اثرگذاری دهه‌های گذشته خود را نداشته باشند، اما این مجموعه همیشه برای دوست‌داران عناوین پلتفرمر سه بعدی جایگاه ویژه‌ای خواهد داشت. خوشبختانه طی سال‌های اخیر، با ساخت شماره چهارم سری و چند بازسازی باکیفیت، شور و حرارت تا حد زیادی به این IP بازگشته و کرش بندیکوت از کمای طولانی‌مدت خود بیدار شده است. با توجه به عرضه بازی Crash Team Rumble، امروز تصمیم گرفته‌ایم تا به گذشته کرش بندیکوت بپردازیم و برخی از جالب‌ترین حقایق مربوط به این مجموعه را با هم مرور کنیم. با ما همراه باشید.

آیتم ویدیویی این مطلب را در یوتوب تماشا کنید

10. وقتی که کرش بندیکوت پرحرف بود

کرش بندیکوت نیز همانند بسیاری از قهرمان‌های محبوب ویدئوگیمی هم‌دوره خود، به عنوان یک شخصیت پرحرف شناخته نمی‌شود. با این‌حال، یکی از ورژن‌های اولیه کرش بندیکوت، شخصیت پرحرفی بود که نمی‌توانست دست از صحبت کردن بردارد. البته که این موضوع به نقشه‌های ویلن معروف سری مربوط می‌شد.

یکی از ایده‌های اولیه سازندگان این بود که ذهن قهرمان بد اقبال ما، برای ساعت‌های بی‌شماری توسط دکتر نئو کورتکس در معرض محتویات رسانه‌ای قرار می‌گرفت. اما بجای تبدیل شدن به یک نابغه، این ورژن از کرش شخصیتی خنگ و کم‌هوش بود. او همانند تلویزیونی که مدام شبکه آن را تغییر دهید، به‌طور پیوسته جملات بی‌ربط را به زبان می‌آورد. با این‌حال این ورژن از کرش هیچوقت به بازی نهایی راه نیافت و به‌جای آن، شاهد خلق یک شخصیت کاملا متفاوت بودیم.

9. نفرت خالق پلی استیشن از کرش بندیکوت

اگر از طرفداران پروپاقرص پلی استیشن باشید، حتما با نام کن کوتاراگی آشنا هستید. شخصی که بعدها به عنوان «پدر پلی استیشن» شناخته شد و ما در فصل ششم پادکست بازی‌کست، به‌طور مفصل به داستان او پرداختیم. اما موضوع جالبی که شاید در مورد او نمی‌دانستید، این است که پدر پلی استیشن در ابتدا از شخصیت کرش بندیکوت متنفر بود.

گفته می‌شد که مدیران آمریکایی و مدیران ژاپنی سونی نسبت به نقش تجاری‌ای که کرش بندیکوت قرار بود ایفا کند، اختلاف نظرهای زیادی داشتند. مدیران آمریکایی سونی باور داشتند که برای دست‌یابی به موفقیت، نیاز دارند تا نماد جدیدی مشابه با ماریو یا سونیک را برای برند خود خلق کنند. اما کوتاراگی، پدر پلی استیشن در ابتدا با این دیدگاه کاملا مخالف بود و ایده داشتن یک شخصیت کارتونی به عنوان نماد کنسول پلی استیشن را اشتباه می‌دانست. خوشبختانه در نهایت، کرش بندیکوت به یک موفقیت بزرگ تبدیل شد تا نشان دهد نگرانی‌های کوتاراگی تا حد زیادی بی‌پایه بودند.

8. دخالت مارک سرنی در سری کرش

مارک سرنی دیگر چهره سرشناشی است که طرفداران پلی استیشن به‌ خوبی با او آشنا هستند. او که فعالیت حرفه‌ای خود را از آتاری آغاز کرده بود، از حدود 27 سال پیش با سونی وارد همکاری شد و تاکنون در آن‌جا ماندگار شده است. سرنی این روزها بیش از هر چیز، به عنوان معمار ارشد کنسول‌های پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5 شناخته می‌شود. اما شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید رزومه او در زمینه توسعه بازی نیز تحسین‌برانگیز است.

مارک سرنی علاوه بر اینکه بر روی سری کرش بندیکوت به عنوان تهیه‌کننده فعالیت کرده، یکی از طراحان نسخه‌های ابتدایی سری نیز محسوب می‌شود. همچنین باید اشاره کرد که فعالیت‌های بازی‌سازی او به مجموعه کرش خلاصه نمی‌شود و مارک سرنی در طراحی عناوینی مانند آنچارتد 1، گاد آو وار 3، رچت اند کلنک و مجموعه رسیستنس هم نقش داشته است. او همچنین بازی‌های Knack را نیز کارگردانی کرده که البته باید اعتراف کرد از ضعیف‌ترین عناوین پلی استیشن در نسل هشتم به‌شمار می‌آید.

7. راز جالب انتخاب رنگ شخصیت کرش

با وجود اینکه بندیکوت‌های دنیای واقعی معمولا دارای پوست خاکستری و قهوه‌ای رنگ هستند، کرش بندیکوت از هنگام تولد خود در دوران پلی استیشن 1، یک موجود نارنجی رنگ بود. علت این انتخاب رنگ در واقع به لول دیزاین یا همان طراحی مراحل نخستین بازی سری باز می‌گردد. در واقع، تیم سازنده باید اطمینان حاصل می‌کرد که بازیکنان همواره می‌تواند حرکات کرش بندیکوت را دنبال کند و قهرمان بازی هیچگاه با محیط پس زمینه در هم آمیخته نمی‌شود. بنابراین طراحان ناتی داگ تصمیم گرفتند تا برخلاف بندیکوت‌های واقعی، کرش را به رنگ نارنجی طراحی کنند تا بازیکن به راحتی بتواند او را در محیطی که قرار گرفته، تشخیص دهد.

6. یک مجموعه و چندین استودیو

همانند بسیاری از مجموعه‌های قدیمی، کرش بندیکوت نیز طی دو دهه اخیر به دست افراد مختلفی ساخته شده و پا در مسیرهای متفاوتی گذاشته است. علاوه بر ناتی داگ که خالق اصلی و سازنده سه‌گانه این مجموعه محبوب به‌شمار می‌آید، استودیوهایی از جمله Traveller’s Tales نیز در خلق نسخه‌های مختلفی مانند Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex و Crash Twinsanity نقش داشته‌اند. همچنین استودیوی Vicarious Visions نیز اسپین آف‌هایی مانند Crash Bandicoot: The Huge Adventure یا عنوان کارت ریسینگ Crash Nitro Kart را توسعه داد که البته هیچکدام از آن‌ها، نتوانستند در حد و اندازه ساخته‌های ناتی داگ ظاهر شوند.

در حال حاضر استودیوی Toys for Bob در اکتیویژن سکان هدایت نسخه‌های اخیر سری را بر عهده گرفته که خوشبختانه موفق شد پس سال‌ها با نسخه چهارم کرش، بازگشت پرنشاطی را برای سری رقم زند. همچنین جالب است بدانید که در کنار تمام این عناوین عرضه شده‌، از سال 2000 تاکنون، تعداد پروژه‌های کنسل شده مربوط به کرش بندیکوت، به عدد 15 می‌رسد.

5. بازگشت یک مرحله حذف شده پس از حدود 20 سال

مرحله Stormy Ascent یکی از مراحلی بود که سازندگان مدت کمی پیش از عرضه جهانی بازی، آن را از اولین نسخه کرش حذف کردند. در واقع این مرحله حتی از ابتدا تا انتها قابل بازی بود و دیسک عرضه شده به بازار نیز آن را شامل می‌شد. با این وجود، تیم سازنده بازی در ورژن نهایی آن را از دید بازیکنان پنهان کرده بود، چرا که این مرحله از بازی هیچگاه قرار نبود در دسترس بازیکنان باشد. اما علت طراحی یک مرحله کامل و پنهان کردن آن از دید بازیکان چه بود؟ تیلور کوروساکی، عضو سابق استودیوی ناتی داگ می‌گوید که علت قرار ندادن مرحله Stormy Ascent در بازی تنها یک چیز بود: سختی بیش از اندازه آن.

به گفته او، تیم سازنده زمان کافی را برای آسان‌تر کردن این بخش از بازی نداشت. از طرف دیگر، پنهان کردن محتویات مربوط به این مرحله نسبت به حذف کامل آن، ریسک کمتری را به دنبال داشت که سازندگان در نهایت از بین این دو، گزینه اول را انتخاب کردند. البته باید اشاره کرد که بازیکنان از طریق سیستم چیت گیم‌شارک، قادر بودند تا از روش غیر استانداری مرحله Stormy Ascent را بازیابی کنند. اما حدود دو دهه بعد، بازیکنان موفق شدند تا بالاخره این مرحله را با تمام بهبودهای گرافیکی آن، در کالکشن بازسازی Crash Bandicoot N. Sane Trilogy به‌شکل رسمی تجربه کنند.

4. ترس سازندگان از سختی زیاد بازی

باید گفت که سختی کرش بندیکوت، تنها به مرحله‌ای که به آن اشاره کردیم خلاصه نمی‌شود. در هنگام توسعه اولین نسخه از کرش بندیکوت، سختی بالای آن موجب نگرانی توسعه‌دهندگان شده بود. البته که سازندگان بازی حق داشتند تا بابت این موضوع مضطرب باشند، چرا که نسخه اول کرش بندیکوت را می‌توان چالش‌ برانگیزترین نسخه در میان سه‌گانه اوریجینال دانست. ناتی داگ سعی کرد تا در نسخه‌های بعدی سری، توجه بیشتری به منحنی سختی عناوین کرش داشته باشد. اما با این وجود، برخی از طرفداران قدیمی سری همچنان نسخه اول را به‌خاطر چالش آن ترجیح می‌دهند.

3. فراتر از یک بازی

همه ما از محبوبیت کرش بندیکوت در دنیای بازی‌های ویدئویی باخبر هستیم. اما باید بدانید که این محبوبیت تنها به طرفداران ویدئوگیم و دنیای سرگرمی محدود نمی‌شود. باید گفت که خواسته یا ناخواسته، بازی‌های کرش بندیکوت در برجسته‌سازی این گونه از جانوران نقش بزرگی را ایفا کرده‌اند. از این‌رو در سال 2014 و هنگامی که دانشمندان باقی‌مانده‌های یک گونه کاملا جدید از بندیکوت‌ها را کشف کردند، تصمیم گرفتند تا آن را با نام کرش بندیکوت به ثبت برسانند.

2. علت نام‌گذاری آکو آکو

راهنمای کرش بندیکوت در تمام سری، ماسک عجیب‌و‌غریبی است که آن را با نام آکو آکو می‌شناسیم. اگر تاکنون در مورد علت انتخاب این نام کنجکاو بودید، باید بدانید که نام آکو آکو کاملا بر حسب اتفاق برای این شخصیت انتخاب شده است. دیو بگتز (Dave Baggett) اولین کارمند استودیوی ناتی داگ می‌گوید که او به همراه اندی گاوین و جیسون رابین (موسسین استودیوی ناتی داگ)، این نام را از روی یک رستوران در نزدیکی محل زندگی خود انتخاب کرده بودند. رستورانی که در بوستون واقع بود و دو مجسمه تیکی، اولین انسان خلق شده در اساطیر مائوری، در ورودی آن دیده می‌شد. به گفته دیو بگتز غذاهای رستوران آکو آکو اصلا هم تعریفی نداشتند، اما در نهایت نام این رستوران الهام‌بخش یکی از شخصیت‌های بیادماندی مجموعه کرش بندیکوت شد.

1. صداپیشه مشترک با سایر شخصیت‌ها

برندان جیمز اوبراین (Brendan James O’Brien) یکی از اشخاصی است که در ساخت و پرورش کارکتر کرش بندیکوت، نقش بزرگی را داشت. او برای مدت‌ها صداپیشه اصلی کرش بندیکوت در ساخته‌های ناتی داگ بود. با این‌حال، ایفای نقش اوبراین در این مجموعه محبوب، تنها به یک شخصیت محدود نمی‌شود. او در کنار کرش بندیکوت، وظیفه صداپیشگی شخصیت‌هایی از جمله دکتر نئو کورتکس، دکتر نیتروس بریو، دکتر ان جین، تاینی تایگر و چندین شخصیت دیگر از مجموعه خاطره‌انگیز کرش بندیکوت را بر عهده گرفته بود. متأسفانه مدتی پیش از این موضوع مطلع شدیم که برندان جیمز اوبراین در مارچ 2023، در سن 60 سالگی از در گذشته است. مطمئنا هنرنمایی‌های او تا ابد در یاد و خاطر طرفداران کرش بندیکوت باقی خواهد ماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا