حقایق بازی ها

10 حقیقتی که از سری بازی DOOM نمی‌دانید

سری بازی‌های Doom یکی از آن مجموعه‌هایی است که نسخه‌ی بد ندارد؛ تمامی قسمت‌های دووم در زمان خود فوق‌العاده کار شدند و عالی درخشیدند. هرچند دووم نخستین بازی شوتر اول شخص تاریخ نبود اما همواره از آن به عنوان پدر این ژانر یاد می‌کنند. مجموعه‌ای که به صورت خلاصه می‌توان آن را اینگونه معرفی کرد: ترکیب خون و موسیقی راک که به هیچ کس اجازه نمی‌دهد از هیجان بی‌حد و حساب خود فرار کند. اولین نسخه از این مجموعه در سال ۱۹۹۳ و آخرین نسخه تا به امروز در سال ۲۰۲۰ با عنوان Doom Eternal عرضه شده است. دووم را نه تنها به عنوان پدر ژانر شوتر می‌شناسند بلکه حتی دیگر شوترهای سریع  همچون ولفنشتاین و Rage – که اتفاقا خالق هر دو آن‌ها استودیو id است – نمی‌توانند رقیب سر سخت و جدی برای دووم باشند. با اینکه تا به حال نسخه‌های مختلف دووم برای پلتفرم‌های زیادی عرضه شدند، اما با خرید کمپانی بتسدا توسط مایکروسافت شاید بسیاری از گیمر‌هایی که کاربران پلی‌استیشن و نینتندو هستند، نتوانند نسخه‌های بعدی این مجموعه را تجربه کنند. امروز و در این آیتم ده حقیقت جالب و شنیدنی را از این مجموعه پر طرفدار برای شما آماده کردیم.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

  1. نام Doom با الهام از تام کروز

گاهی اوقات ایده پردازی‌ها و الهام‌ها می‌توانند از بعیدترین نقاط ممکن باشند، از عناصری که هیچ کس فکرش را نمی‌کند؛ این امر در نام‌گذاری دووم هم تاثیر گذار بوده است، به گفته جان کارمک  یکی از خالقان بازی نام دووم را از فیلم The Color of Money ساخته مارتین اسکورسیزی و با بازی‌های تام کروز و پاول نیومن فقید الهام گرفتند. در بخشی از فیلم مردی سیاه پوست خطاب به تام کروز می‌گوید چه چیزی درون جعبه است، و کروز در جواب و با اشاره به چوب بیلیارد خود پاسخ می‌دهد: دووم!

  1. نسخه چهارم دووم

با اینکه دووم ۲۰۱۶ بخاطر بازگشت به ریشه‌های خود بسیار مورد تحسین قرار گرفت اما جالب است نسخه ابتدایی این عنوان که Doom 4 نام داشت تفاوت‌هایی چشم گیر با نسخه 2016 داشت. ایده‌ها و ذهنیتی که اعضای id برای دووم چهار داشتند بسیار با انچه که حال مشاهده می‌کنیم تفاوت داشت و سازندگان قصد داشتند با تکیه بر موفقیت military shooterها مثل Call of Duty و بتلفیلد نسخه چهارم را خلق کنند. این بازی به قدری شبیه به Call of Duty بود که خود اعضای id به آن لقب Call of Doom داده بودند. خوشبختانه این بازی در نهایت کنسل شد و استودیو id در نهایت نسخه 2016 را عرضه کردند.

  1. جد ویلیام بلازکوویچ

دو بازی دووم و ولفنشتین در زمینه گیم‌پلی و حتی تا حدودی شخصیت‌های اصلی به هم شبیه هستند. شخصیت اصلی‌های اصلی هر دو بازی ماشین‌های کشتار قدرتمند هستند. نکته‌ی جالب و قابل توجه این است که این شباهت‌ها تصادفی نبوده و سازندگان از عمد این‌ها را برنامه ریزی کردند. به گفته جان رومرو خالق مجموعه دووم و طراح ارشد دو نسخه اصلی شخصیت ویلیام بلاسکوویچ در مجموعه ولفنشتین در حقیقت پدر پدربزرگ Doom Slayer است. در کنار جان رومرو ، تام هال یکی از موسسان استودیو id هم این موضوع را تایید کرده است.

  1. نوجوانان قاتل

در تاریخ ۲۰ آوریل ۱۹۹۹ دو نوجوان در دبیرستان کلمباین کلرادو پیش از اقدام به خودکشی ۱۳ نفر  را به ضرب گلوله به قتل رساندند و ۲۱ را نفر را مجروح کردند. این حادثه عجیب و البته دردناک باعث شد متخصصان مسئولیت بررسی این پرونده را بر عهده می‌گیرند تا مشخص شود علت اقدامات این نوجوانان چه بوده است.طی تحقیقات مشخص می‌شود این دو در اوقات فراغت، خود را با بازی‌های ویدیویی سرگرم می‌کردند؛ نکته مهم این است که علاوه بر این‌ها مشخص می‌شود این دو نوجوان علاقه‌ی بسیار زیادی به بازی دووم داشته‌اند. این خبر در آن زمان به سرعت و با این ادعا که بازی دووم باعث رواج خشونت در جامعه می‌شود بین مردم بخش شد. البته در نهایت id  این اتهامات را رد می کند و در نهایت افراد مخالف موفق نمی شوند Doom را ممنوع کنند.

  1. ادای احترام

یکی از نکاتی که باعث میشود لحظه به لحظه تجربه بازی دووم لذت بخش باشد، وجود موسیقی‌های راک پر شور و هیجان انگیز است. همین امر باعث میشود سازندگان ارادت خاصی به بزرگان این سبک از موسیقی داشته باشند. در مرحله ۲۱ دووم ۲ شما میتوانید به یک سوپر شات‌گان دست پیدا کنید، این شات‌گان در حقیقت اشاره به یکی از بزرگان سبک موسیقی راک آمریکایی یعنی کرت کوبین دارد. کرت کوبین در سال ۱۹۹۴ ( سال عرضه دووم ۲) با شات‌گان خودکشی می‌کند. جسد وی پس‌از سه روز، در گلخانه بالای گاراژ خانه‌اش کشف می‌شود. علاوه بر این تعدادی از موسیقی‌های بازی در حقیقت رفنرسی به آهنگ‌های دو گروه Alice In Chains و Slayer است.

  1. تغییر و تحول

در سال ۲۰۰۴ و موفقیت نسخه‌ به نسخه سری دووم، سازندگان سراغ ساخت نسخه سوم رفتند، اما همراه با نوآوری‌های خلاقانه. در نسخه سوم بازی دووم سازندگان قصد داشتند با ایجاد تغییری اساسی، جذابیت کلی اثر را افزایش دهند، و البته خالی از لطف نیست به این نکته هم اشاره کنیم هدف اصلی آنها این بود با روایت داستان در بازی، کمی به سلاخی شیاطین معنی ببخشند. گرچه نوآوری‌ها و تغییراتی که در گیم‌پلی شاهد بودیم را مدیون سازندگان هستیم، اما مسئولیت خلق دنیای مریخ و داستانی شدن مجموعه تماماً به دست نویسنده اثر یعنی مت کستلو (Matthew Costello) بود. کستلو علاوه‌بر خلق دنیای تاریک مریخ، باعث داستانی شدن سری دووم شد که برای اولین بار در مجموعه شاهد بودیم. مت کستلو متولد سال ۱۹۴۸، نویسنده داستان‌های ترسناک و گوتیک بود. او بعد‌ها روی پروژه‌های بزرگی مانند: Just Cause و Just Cause 2 نیز کار کرد.

  1. دووم بازی اقتباسی فیلم Aliens

بازی‌ها و حتی فیلم‌های زیادی با اقتباس از آثار دیگر در طول این سال‌ها ساخته شده‌اند. اگر به عقب بازگردیم متوجه می‌شویم آثار اقتباسی از بازی‌ها چندان عملکرد موفقی نداشتند، برای مثال می‌توان به آثاری هم‌چون: مورتال کمبت، مکس پین، اساسین کرید یا حتی هیتمن اشاره کرد. خلق مجموعه دووم نیز در ابتدا قرار بود به همین شکل باشد، با این تفاوت که اقتباس بازی از فیلم بود. فیلم سینمایی Aliens محصول سال ۱۹۸۶ امریکا منبع الهام سازندگان برای خلق مجموعه دووم بود. ساخت بازی اقتباسی فیلم Aliens که امروزه آن را به اسم دووم می‌شناسیم به قدری جدی شد که توسعه دهندگان وارد مذاکره با فاکس قرن 20 شدند، البته مذاکرات به نتیجه‌ای نرسید و سازندگان این ایده را کنار گذاشتند و تصمیم گرفتند آی‌پی خود را خلق کنند؛ البته باز‌ هم می‌توان شباهت زیاد دووم و Aliens را متوجه شد.

  1. الهام گیری از Evil Dead

تا به اینجا متوجه شدیم خالقان سری دووم از آثار زیادی الهام گرفتند تا این مجموعه را به جایگاه فعلی برسانند، با این حال باید بگوییم این الهام گیری‌ها هنوز تمام نشده‌اند! مجموعه Evil dead از چهار فیلم سینمایی و یک مجموعه تلویزیونی است تشکیل شده است؛ اولین قسمت از این سری در سال ۱۹۸۱ به کارگردانی سم ریمی منتشر شد. علاوه بر اینکه شخصیت اصلی داستان Evil dead (اشلی جوآنا معروف به اش) خود به تنهایی منبعی برای ایده پردازی سازندگان بوده، جالب است بدانید، ایده اسلحه شکاری و اره برقی نیز در واقع از مجموعه Evil dead الهام گرفته شده‌ است.

  1. بیشترین میزان نصب

آمارهای امروزی در لیست‌های پر فروش‌ترین و یا بیشترین میزان نصب (install) بازی ها اکثرا به صورت هفتگی تغییر می‌کنند و خیلی سریع یک بازی رکورد بازی دیگر را می‌شکند. نکته قابل توجه در مورد بازی دووم، این است که در سال ۱۹۹۵ بازی دووم به‌عنوان پر‌نصب ترین نرم‌افزار سال شناخته شده است، حتی تعداد دفعات نصب این بازی از خود ویندوز ۹۵ نیز بیشتر بوده است!

این اتفاق جالب باعث جلب توجه مایکروسافت می شود طوری حتی در یکی از تبلیغات بازی دووم توسط مایکروسافت شخص بیل گیتس با تفنگ شکاری روی صحنه حاضر می‌شود!

حال خوب است قبل از رسیدن به آخرین فکت چند فکت کوتاه را با یکدیگر مرور کنیم:

در دووم ۲۰۱۶ در انتها‌ی غاری اگر کمی دقت کنید می‌توانید جمجمه‌ی Commander Keen‎ را مشاهده کنید.

در دووم اترنال می‌توانید چند شئ قدیمی را پیدا کنید که در حقیقت به نسخه‌های قدیمی دووم اشاره دارد، با چرخش یکی از آن اشیاء صدای عده‌ای به گوش می‌رسد که شما تشویق می‌کنند.

سازندگان بعد از تجربه بازی Dungeons & Dragons ان را به عنوان یکی از منابع اولیه الهام گیری در خلق دنیای دووم معرفی می‌کنند.

  1. اشاره به فیلم ترمیناتور

در آخرین نسخه منتشر شده از سری دووم، یعنی دووم اترنال اگر بر روی مواد مذاب حرکت کنید به نوار سلامت Doom Slayer آسیب می‌رسد، و اگر قبل از کشته شدن Doom Slayer از مواد مذاب خارج نشوید با صحنه‌ای روبرو خواهید شد که Doom Slayer روی مواد مذاب در حال سوختن است و دیگر رمقی برای حرکت ندارد، با نشان دادن علامت «لایک» در اتش می‌سوزد. این صحنه در حقیقت به فیلم ترمیناتور ۲ با بازی آرنولد اشاره دارد. صحنه‌ای در پایان فیلم که نابودگر در حالی که با زنجیر‌ها در داخل مواد مذاب غرق می‌شود، دست راست او را با علامت لایک می‌بینیم.

این هم از ده حقیقت کمتر گفته شده از مجموعه دووم، شما چه حیقیقت‌هایی از این مجموعه را می‌دانید؟ کدام نسخه برای شما جذاب‌تر بود؟ حتما نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا