حقایق بازی ها

10 حقیقتی که از سری بازی Dishonored نمی‌دانید

برای مشاهده 10 حقیقت بازی Dishonored در یوتوب کلیک کنید

اولین نسخه از مجموعه Dishonored توسط استودیو آرکین ( Arkane) ساخته و در سال 2012 عرضه شد.  عنوانی که «هروی اسمیت» یکی از دو خالق مجموعه Deus Ex آن را ساخت و توانست تلفیقی فوق العاده از یک بازی اکشن/ادونچر اول شخص با آثار نقش آفرینی Immersive Sim بسازد.  این عنوان با استقبال کم‌نظیری از سوی گیمرها مواجه شد. نتیجه این استقبال فوق‌العاده شروع پروژه ساخت نسخه دوم بود. سرانجام دیزآنرد دو در نمایشگاه E3 معرفی شد و در نهایت در نوامبر 2016 به بازار عرضه شد. هردو نسخه این عنوان در زمان خود المان‌های جدیدی به مخاطب ارائه دادند و فراتر از انتظار مخاطبان ظاهر شدند. تیم سازنده با عملکرد خود در دو نسخه بازی نشان داد که ایده‌های بسیاری برای این مجموعه دارد و موفقیت نسخه اول نه تنها یک اتفاق نبود بلکه تنها شروعی بود برای یک مجموعه قدرتمند و جذاب. قسمت سوم هم با نام Death of the Outsider روانه بازار شد که بیشتر از یک دنباله کاملا نقش یک DLC پرمحتوا را بازی می کرد. اما پروسه ساخت این عناوین چندان بی حاشیه و سرراست نبود و نکات جذابی درمورد مجموعه دیزآنرد وجود دارد. در ادامه ده نکته جذاب مرتبط با این بازی را با هم مرور خواهیم کرد.

  • سامورایی که نیامده شکست خورد.

تیم توسعه این بازی در ایده‌های ابتدایی خود به این نتیجه رسیدند که بازی در دوران قدیم ژاپن در جریان باشد و شخصیت اول بازی یک سامورایی باشد. با توجه به فضای تخیلی و اتمسفر خاص بازی این انتخاب درست و منطقی به نظر می‌رسید. اما تیم بازاریابی در تحقیقات خود متوجه شد فضای ژاپن و تم سامورایی احتمالا باعث بازخوردهای منفی از سوی مخاطبان می‌شود و به فروش بازی لطمه می‌زند. در ادامه استودیو سازنده به این نتیجه رسید که لندن قرن نوزدهم به دلیل آشنایی مخاطبان اروپایی و آمریکایی موفقیت بیشتری را برای بازی به ارمغان می‌آورد و به این ترتیب فضای بازی از لندن قرن نوزدهم الهام گرفته شد.

  • جادوی طراحی پرجزئیات بازی

یکی از ویژگی‌های منحصربفرد Dishonored طراحی جذاب و پرجزئیات شخصیت‌ها است. این ویژگی مثبت به این راحتی‌ها به دست نیامده و بخش زیادی از توان استودیو سازنده را به خود اختصاص داده است. مثلا در طول پروسه طراحی شخصیت‌ها یک متخصص آناتومی در کنار تیم سازنده بود تا ویژگی‌های چهره شخصیت‌ها نمایانگر چهره افراد بریتانیایی باشد. همچنین هریک از طبقات اجتماعی بازی دارای انیمیشن و حرکات خاص خود هستند تا به این ترتیب اختلاف طبقاتی در بازی کاملا حس شود. از سوی دیگر برای طراحی فرش‌ها و دیوارنگاره‌ها یک طراح فرش روسی به تیم سازنده کمک می‌کرد تا طراحی‌ هنری بازی از جزئیات بیشتری برخوردار باشد.

  • هنر مخفی‌کاری

یکی از مهمترین ویژگی‌های دیزآنرد سیستم مخفی کاری آن است. با این که نسخه اول Dishonored اولین بازی از یک مجموعه جدید بود اما ساختار گیم‌پلی آن به شدت پرجزئیات بود و این ویژگی در نسخه دوم به مراتب پررنگ‌تر بود. ترکیب قدرت‌های جادویی شخصیت اصلی با طراحی پر جزئیات محیط در نهایت تجربه منحصر به فردی از یک بازی اول شخص مخفی‌کاری را به مخاطب ارائه داد. شاید جالب باشد که بدانید ساختار مخفی‌کاری این عنوان کاملا بر اساس ساختار گیم‌پلی سری THIEF بنا نهاده شده و تیم سازنده در طول پروسه تولید از این عنوان به عنوان یک الگو بهره برده است.

  • قدرت‌هایی که از دست رفتند

از ویژگی‌های خاص این بازی، وجود قدرت‌های جادویی برای شخصیت اصلی است. در طول طراحی گیم‌پلی یکسری قدرت‌های جادویی برای شخصیت اصلی در نظر گرفته شدند که با وجود جذابیت بالا، تمام آن‌ها نتوانستند در بازی اصلی حضور داشته باشند. یکی از این قدرت‌های جادویی، قابلیت سایه بود. قابلیتی که با استفاده از آن می‌توانستید به سایه تبدیل شوید و بر روی دیوارها و دیگر سطوح حرکت کنید. این قابلیت بعد تازه‌ای به گیم‌پلی بازی می‌داد اما احتمالا به دلیل مشکلاتی که در طراحی گیم‌پلی ایجاد می‌کرد از نسخه نهایی حذف شد.

  • بازیسازهای کتابخوان

پنجمین مرحله نسخه اول دیزآنرد Lady Boyle’s Last Party نام دارد. در این مرحله شخصیت اصلی بازی، کروو، باید وارد یک مراسم مهمانی شود و یکی از دشمنان خود را ترور کند. جالب است بدانید ایده‌ این مهمانی و نحوه به تصویر کشیدن آن با خواندن داستان کوتاه  the masque of the red death  یا همان « نقاب مرگ سرخ » نوشته مشهور ادگار الن پو ، به ذهن تیم سازنده رسید. به نوعی می‌توان این مرحله را تصویرسازی این داستان در دنیای بازی‌های رایانه‌ای دانست و تیم سازنده سعی داشتند در لحظه لحظه این ماموریت حسی مشابه آنچه در داستان تجربه کرده بودند را ارائه دهند.

  • اسامی ریشه‌دار

هر بازیبازی که مجموعه دیزآنرد را تجربه کند متوجه حجم بالای توجه به جزئیات در طول بازی می‌شود. اما باید اشاره کنیم این میزان جزئی نگری فقط محدود به محیط و داستان بازی نیست و سازندگان حتی در انتخاب نام افراد و مکان‌ها هم نهایت جزئی نگری را به خرج داده‌اند. اسم شخصیت اول این مجموعه Corvo (کوروو) است. اما جالب است که بدانید این نام در زبان ایتالیایی و پرتغالی به معنی «کلاغ» است. همچنین اسم شهر اصلی در نسخه اول Dunwall (دانوال) است. wall در زبان انگلیسی به معنی دیوار است اما نکته جالب اینجاست: در انگلیسی قدیمی Dun به معنی خاکستری است و همچنین در زبان بومی اسکاتلندی Dun  به معنی حصار و قلعه است.

  • خشونت بی‌نهایت

یکی از حالت‌های گیم‌پلی بازی High Chaos نام دارد. این حالت معمولا با کشتن افراد بیشتر در طول بازی فعال می‌شود. فعال شدن/نشدن این حالت در مرحله پایانی نسخه اول تاثیر بسزایی دارد و شرایط پایانی بازی را به کل متحول می‌کند. اما یکی از تغییراتی که در نتیجه این حالت ایجاد می‌شود تفاوت رفتاری شخصیت امیلی (Emily) است. اگر شیوه بازی کردنتان خشونت آمیز باشد و این حالت فعال باشد امیلی رفتارهای منفی از خود نشان می‌دهد. اما اگر بازی را با آرامش بیشتر و خشونت کمتری پیش ببرید شاهد رفتار کاملا متفاوتی از امیلی خواهید بود.

  • امیلی و ویمن (Wyman)

احتمالا برای خیلی از مخاطبان نسخه دوم این سوال پیش آمده باشد که حالا که شخصیت امیلی نسبت به نسخه اول بزرگتر شده، آیا رابطه احساسی با کسی دارد یا نه؟ در طول نسخه دوم اشارات بسیار کمی نسبت به این موضوع شده و بطور واضح اشاره‌ای به این شخصیت نشده است. اما چیزی که شاید برایتان جالب باشد این است که امیلی در نسخه دوم یک شخصیت عاشق پیشه است! او پیش از وقایع دیزانرد دو عاشق شخصیتی بنام ویمن شده است. او یک نجیب‌زاده است که ظاهرا هم سن و سال امیلی است. نکته جالبتر اینکه سازندگان از عمد برای اشاره به ویمن از ضمیر اشاره مذکر یا مونث استفاده نکردند تا ویمن شخصیتی بیش از پیش مرموز باشد!

  • پیش به سوی نسخه دوم

پس از موفقیت Dishonored یک طبیعی بود که منتظر نسخه دوم باشیم. موضوع ساخت نسخه دوم هم برای تیم سازنده پس از مشاهده استقبال مخاطبان بیش از پیش جدی شد. اما جالب است بدانید که استودیو آرکین قبل از عرضه دی ال سی‌های نسخه اول، به ایده نهایی ساخت نسخه دوم رسیده بود و در واقع دی ال سی‌های دیزآنرد یک به نوعی مخاطب را برای نسخه دوم آماده می‌کرد. برای مثال شخصیت اصلی در بسته‌های الحاقی نسخه اول حرف می‌زد و سازندگان این ویژگی را در بازی قرار دادند تا واکنش مخاطب به قهرمان سخنگو را بسنجند و بر اساس آن تصمیم بگیرند که قهرمان نسخه دوم در طول بازی دیالوگ داشته باشد یا نه. حتی در یک مقطع زمانی آن‌ها تصمیم داشتند سخنگو بودن قهرمان نسخه دوم را بر عهده خود بازیکن قرار دهند تا بازیکنان بتوانند این ویژگی را فعال یا غیرفعال کنند. در هر صورت Dishonored 2 به مانند Dead Space 2 جز معدود دنباله هایی بود که شخصیت ساکت قسمت اول را به کاراکتری با دیالوگ در قسمت دوم تبدیل کرد.

  • موزه دیزآنرد

طراحی و مدل‌سازی شخصیت‌ها در نسخه دوم اهمیت بسیار زیادی برای سازندگان بازی داشت. آن‌ها برای اینکه از طبیعی بودن چهره‌ها مطمئن شوند پا را فراتر از شیوه‌های مرسوم گذاشتند و دست به ساخت مجسمه‌های واقعی از شخصیت‌های بازی زدند. با این کار آن‌ها می‌توانستند شخصیت‌های نسخه دوم را در دنیای واقعی حس کنند و ببینند شخصیت‌ها از زوایای مختلف جذابیت لازم را دارند یا نه. نتیجه ساخت این مجسمه‌ها از آنچه تیم سازنده فکر می‌کرد بهتر بود و در نتیجه این مجسمه‌ها را در موزه‌ آرت لودیک (Art Ludique) فرانسه برای بازدید عموم قرار دادند.

از نظر شما جالب ترین حقایق در مورد مجموعه Dishonored کدام هستند. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا