بهترین ها

حواشی عجیب سری The Last of Us

9 سال از تولد سری The Last of Us می‌گذرد و این مجموعه هنوز هم در میان تمامی بازی‌های تک‌نفره داستان‌محور، یک نقطه عطف بزرگ در قصه‌گویی سینمایی به‌شمار می‌آید. مجموعه‌ای که ناتی داگ در ابتدا انتظار داشت به یک شکست بزرگ تبدیل شود، اما امروز جایگاه خود را به عنوان یکی از محبوب‌ترین IPهای تاریخ برند پلی استیشن تثبیت کرده است. با اینکه هر دو شماره اول و دوم همواره مورد تحسین قرار گرفته‌اند، اما در کنار آن The Last of Us نامی است که همیشه با حواشی و جنجال‌های مختلف همراه بوده. پس از مرور حقایق لست آف آس 1 و حقایق لست آف آس 2 ، امروز قصد داریم تا به 9 سال گذشته نگاهی داشته باشیم و به حواشی جالب پیرامون این مجموعه بپردازیم. بنابراین با ما همراه شوید. (توجه داشته باشید که این آیتم، حاوی اسپویلر داستانی خواهد بود.)

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

بازی The Last of Us

10. دروغ گفتن سازندگان در مورد قابل بازی بودن الی

یکی از بزرگ‌ترین سورپرایزهای نسخه اول بازی The Last of Us، قابل بازی بودن الی در فصل زمستان بود. این فصل از بازی ما را با ماجرای شخصیتی جدید به‌نام دیوید و دار و دسته‌اش آشنا می‌کند که در نهایت الی را به دام می‌اندازند. سازندگان تصمیم گرفته بودند تا برای انتقال دادن حس آسیب‌پذیری، برای اولین بار کنترل شخصیت الی را در بدترین وضعیت ممکن، بر عهده بازیکن بگذارند. اما موضوعی که حاشیه‌ساز شد، این بود که نیل دراکمن پیش از عرضه بازی با قاطعیت اعلام کرده بود جول تنها شخصیت قابل بازی نسخه اول The Last of Us است. البته که هدف از گفتن چنین دروغی این بود که سورپرایز بزرگ فصل زمستان بازی برای بازیکنان حفظ شود. دراکمن حتی پس از عرضه بازی، از ژورنالیست‌ها بابت گفتن این دروغ عذرخواهی کرد.

9. تریلر دروغین مربوط به زنده بودن جول

کمپین تبلیغاتی نسخه دوم بازی نیز به‌دور از حاشیه نبود و بازیکنان پس از انتشار بازی The Last of us Part 2، متوجه نکات جالبی در مورد تریلرهای آن شدند. می‌دانیم که سفر انتقام الی در ابتدای بازی، با کشته شدن جول در مقابل چشمان او آغاز می‌شود. با این وجود، در حالت عادی کمتر بازیکنی انتظار دیدن چنین چیزی را در ابتدای بازی داشت؛ چرا که یکی از تریلرهای داستانی The Last of us Part 2، جول را در تایم‌لاین فعلی و در حالی که با الی همسفر شده نشان می‌داد. البته که در بازی نهایی، چنین لحظه‌ای وجود ندارد و سازندگان برای لو نرفتن داستان مدل جول را این صحنه بخصوص قرار داده بودند. از این رو، افراد زیادی پس از عرضه بازی، نسبت به شیوه تدوین تریلرها و کمپین تبلیغاتی بازی واکنش‌های تندی نشان دادند.

8. جوایز و رکوردشکنی‌ها

علی‌رغم تمام حواشی پیرامون The Last of Us Part 2، این عنوان نه‌تنها جوایز و افتخارات بسیاری را کسب کرد، بلکه از لحاظ عملکرد تجاری نیز موفق ظاهر شد. اثر تحسین‌شده ناتی داگ توانست در هفته اول عرضه خود، یا به‌طور دقیق‌تر در عرض تنها سه روز، بیش از 4 میلیون نسخه بفروشد تا بهترین لانچ را برای یک بازی فرست پارتی پلی استیشن 4 رقم زند. اکنون با گذشت دو سال، میزان فروش بازی به 10 میلیون نسخه رسیده و احتمالا با پروژه‌های پیش‌رو، از جمله ریمیک نسخه اول و سریال تلویزیونی در دست ساخت HBO، این عدد با سرعتی بالاتر افزایش یابد. علاوه بر این، The Last of us Part 2 در حال حاضر از حیث کسب جوایز مختلف از سوی مراسم‌ها و رسانه‌ها، پرافتخارترین بازی تاریخ صنعت محسوب می‌شود که رکورد قابل توجهی است.

7. کرانچ و محیط کاری استودیوی ناتی داگ

ناتی داگ از جمله استودیوهایی به‌شمار می‌رود که نام آن با پدیده کرانچ یا همان فشار کاری شدید گره خورده است. توسعه‌دهندگان بسیاری در بخش‌هایی از روند تولید بازی‌های مختلف، ناگزیر هستند تا بیش از زمان استاندارد و تعیین‌شده به انجام کار بپردازند. البته که این مسئله می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به اعضای تیم سازنده یک بازی وارد کند. پیش از عرضه بازی The Last of us Part 2، گزارشاتی منتشر می‌شدند که از فشار کاری شدید بر روی کارمندان ناتی داگ خبر می‌دادند. فشاری که شاید The Last of us Part 2 را به بازی باکیفیت‌تری تبدیل می‌کرد، اما قیمت آن آسیب رسیدن به سلامتی، روابط و زندگی شخصی افراد بود.

به‌دنبال عرضه بازی، رؤسای استودیو یعنی ایوان ولز و نیل دراکمن، به این گزارشات واکنش نشان دادند و اعلام کردند که در پی بهبود بخشیدن به این شرایط هستند. با این حال، آن‌ها همچنین معتقدند که حل مسئله کرانچ به این سادگی هم نیست و مدیریت استودیو باید از طریق چندین روش مختلف با این مسئله مقابله کند.

بازی The Last of Us

6. شباهت ظاهری الی با بازیگر کانادایی

اگر تریلرهای نسخه اول بازی را به‌یاد داشته باشید، احتمالا متوجه تغییر یافتن طراحی چهره شخصیت الی خواهید شد. ناتی داگ در آن زمان اعلام کرده بود که این تغییرات را جهت پایین آوردن سن الی انجام داده است. با این وجود، احتمالا این موضوع بی ارتباط با الیوت پیج، بازیگر مشهور کانادایی نیست. در هنگام انتشار نسخه اول، الیوت پیج در خصوص شباهت الی با چهره‌اش گفته بود که ناتی داگ از او سواستفاده کرده و از آن‌ها دل خوشی ندارد. البته همان‌طور که گفته شد، طراحان ناتی داگ در نسخه نهایی بازی تغییراتی را چهره الی اعمال کردند، اما شباهت این دو در تریلرهای اولیه غیرقابل انکار بود.

5. لیک شدن داستان قبل از عرضه جهانی

بازی The Last of us Part 2 احتمالا یکی از بدترین قربانی‌های ممکن در زمینه لیک شدن محسوب می‌شود. با توجه به ساختار روایی بازی و ماهیت داستان آن، ناتی داگ برای سال‌ها اطلاعات محدودی را در اختیار طرفداران و دنبال‌کنندگان بازی قرار داده بود. اما چند ماه پیش از عرضه جهانی بازی، ترسناک‌ترین کابوس هر تیم بازریابی به واقعیت تبدیل شد. طی اتفاقی کم‌سابقه، در حالی که چند ماه با یکی از موردانتظارترین بازی‌های نسل هشتم فاصله داشتیم، تعدادی از مهم‌ترین بخش‌های داستانی The Last of us Part 2 همراه با ویدئو لو رفت. محتوای لو رفته به سرعت بین کاربران اینترنتی دست‌به‌دست شدند و مورد بحث قرار گرفتند. از طرف دیگر، در آن مقطع زمانی ناتی داگ نیز همانند سایر استودیوهای بازی‌سازی با چالش جدیدی به‌نام کووید-19 و دورکاری دست‌و‌پنجه نرم می‌کرد. در نهایت کار به جایی رسید که قابلیت ارسال کامنت در شبکه‌های اجتماعی ناتی داگ و بعضا پلی استیشن توسط سونی غیرفعال شد، چرا که کنترل کامنت‌های حاوی اسپویلر کاملا غیرممکن بود.

4. تهدید شدن سازندگان بازی بابت سرنوشت شخصیت‌ها

هر چند عرضه بازی The Last of us Part 2 با استقبال خوبی از سوی منتقدان همراه بود، اما برخی بازیکنان از بابت داستان بازی و سرنوشت تعیین‌شده برای برخی از شخصیت‌ها، بشدت ناراضی بودند. البته که نیل دراکمن پیش از عرضه بازی اعلام کرده بود که ممکن است برخی از دوست‌داران نسخه اول، به منتقدان نسخه دوم تبدیل شوند. اما چیزی که کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد، این بود که عوامل ساخت یک بازی ویدئویی بابت روایت یک قصه خیالی، با سیلی از تهدید و آزار و اذیت مواجه شوند. این موضوع به‌قدری جدی شد که ناتی داگ را به انتشار یک بیانیه برای درخواست متوقف کردن تهدیدها واداشت. لورا بیلی، بازیگر شخصیت ابی که در هنگام عرضه بازی پیام‌های خشونت‌آمیزی زیادی را دریافت کرده بود، اخیرا در مصاحبه‌ای گفته که با وجود گذشت 2 سال، همچنان بابت ایفای نقش خود مورد حمله قرار می‌گیرد.

3. وقتی که نزدیک بود تریلر رونمایی نسخه اول لو برود

اگر برخی از مثال‌های خاص مانند لیک شدن ویدئوهای مربوط به The Last of us Part 2 را فاکتور بگیریم، از سونی معمولا به عنوان یکی از ناشران رازنگه‌دار صنعت یاد می‌شود. پیش از معرفی رسمی نسخه اول بازی در سال 2011، ناتی داگ بابت لو نرفتن آن حساسیت زیادی نشان داد. این حساسیت به‌قدری بالا بود که حتی تعداد زیادی از کارمندان سونی نیز از وجود پروژه‌ای به‌نام The Last of Us اطلاع نداشتند. با این وجود، یک سهل‌ انگاری می‌توانست همه‌چیز را خراب کند.

دو ماه پیش از معرفی رسمی، نیل دراکمن طی یکی از سفرهای خود آیپدی را در یک هواپیما جا می‌گذارد که هیچوقت آن را پیدا نمی‌کند. آیپدی که از قضا حاوی تریلر رونمایی بازی بوده و بدین ترتیب، در طول این دو ماه ممکن بوده که هر لحظه پروژه لست آو اس به‌طور کامل لو برود. البته خوشبختانه این اتفاق رخ نمی‌دهد و در نهایت بازی طبق برنامه‌ریزی قبلی، در جریان VGA 2011 رونمایی می‌شود.

بازی The Last of Us Part 2 - تریلر PGW 2017

2. به تصویر کشیدن بی‌پرده خشونت

ناتی داگ همواره در استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و بهره بردن از ظرفیت‌های فنی، یکی از پیشگامان صنعت بوده و واقع‌گرایانه‌ترین جزئیات را در شخصیت‌ها و محیط‌های عناوین خود ارائه داده است. با توجه به تم و حال و هوای بازی The Last of us Part 2، در پیش گرفتن رویکرد واقع‌گرایانه در این عنوان بدین معنا بود که قرار است شاهد صحنه‌های خشن و خونین با جزئیات بسیار بالا باشیم. موضوعی که حتی پیش از عرضه و در هنگام انتشار تریلرهای بازی نیز سر و صدای زیادی به پا کرد. تریلر داستانی بازی در رویداد Paris Games Week 2017، یکی از بارزترین مثال‌های موضوع مورد بحث ماست که واکنش‌های تندی را نیز در پی داشت. در این تریلر، شاهد صحنه‌های خشونت‌آمیزی از جمله شکنجه شدن یک شخصیت نوجوان یا تلاش برای اعدام یک شخصیت زن، آن هم با بالاترین جزئیات گرافیکی هستیم. در آن زمان، رسانه‌های مختلفی مانند پالیگان به انتقاد از این رویکرد پرداختند و سازندگان بازی را مورد نکوهش قرار دادند. جیم رایان، مدیرعامل پلی استیشن نیز در واکنش به این انتقادات اعلام کرده بود که «این یک بازی برای بزرگ‌سالان است و باید توسط بزرگ‌سالان انجام شود.»

1. استفاده بدون اجازه از موسیقی یک هنرمند مستقل

اگر به‌یاد داشته باشید، شخصیت الی در یکی از تریلرهای سینمایی The Last of us Part 2، مشغول گیتار نواختن است و ورژن مخصوصی از آهنگ True Faith را می‌خواند. آهنگی که ابتدا در سال 1987 توسط بند New Order منتشر شده بود، اما ورژنی که در تریلر بازی شنیده می‌شد به یکی از کاورهای نه‌چندان دیده‌شده آن شباهت داشت. مدت کمی پس از انتشار تریلر، هنرمند مستقلی به‌نام لات کستنر مدعی شد که سونی و ناتی داگ از ورژنی از کاور این آهنگ که او سال‌ها پیش منتشر کرده، استفاده کرده‌اند.

او در توئیتی سازندگان بازی را مستقیما خطاب قرار داد و به آن‌ها گفته بود: «هی، متوجه هستید که کاور استفاده شده True Faith در تریلر The Last of Us 2 شما در اصل یک ورژن کپی از کاور من هست که 10 سال پیش منتشر شده بود؟ من قسمت‌های جدیدی را نوشتم که در آهنگ اصلی وجود ندارند و این قسمت‌های جدید، دقیقا در تریلر کپی شده‌اند. من واقعا از این بابت ناراحتم.»

البته نیل دراکمن مدتی بعد به‌طور رسمی از این هنرمند عذرخواهی کرد و گفت که مسئله پیش آمده، یک اشتباه سهوی از طرف ناتی داگ و سونی بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا