بهترین ها

بهترین بازی های استراتژی

برای مشاهده بهترین بازی های استراتژی در یوتوب کلیک کنید

بازی های استراتژی همیشه یکی از ژانرهای پرطرفدار در صنعت بازی بوده اند. از ابتدای 2000 شروع رشد این سبک آغاز شد تا سال 2010 که از سال های اوج و شکوفایی ژانر استراتژی یاد میشود. اما پس از این دوران با وجود تکنولوژی های جدید، ژانر استراتژی طرفداران خود را به مرور از دست داد و استودیوهای زیادی که در این سبک فعالیت داشتند یا تعطیل شدند (مانند Gas Powered) و یا راه های متفاواتی را دنبال کردند (مانند Massive Entertainment). در این میان اما استودیو های موفقی بودند که توانستند از آن برهه دشوار عبور کنند و همچنان عناوین جذاب و متفاوتی را روانه بازار کنند. استودیو هایی مانند Creative Assembly و Relic. حال به نظر میرسد پس از سال ها توجه ها مجددا در سبک استراتژی افزایش یافته است. این موفقیت را میتوان در عنوان هایی مانند Total War Three Kingdoms مشاهده کرد که رکورد های زیادی را در استیم جابجا کرد. در آینده نیز عناوینی در حال ساخت و عرضه هستند که میتوان آنها را شروع کننده تحول در سبک استراتژی و توجه مجدد به آن دانست. عنوان هایی مانند Age of Empires 4، Total War Troy, Total War Warhammer 3, Crusader Kings 3 و …. ما نیز این فرصت را غنیمت شمردیم تا 10 مورد از بهترین بازی استراتژی را که در زمان خود بسیار موفق بودند و تحولات خوبی را ایجاد کردند را در نظر بگیریم. البته در این مقاله از هر استودیو و از هر فرنچایز تنها یک عنوان انتخاب شده تا دایره بزرگتری از عناوین موفق را پوشش دهیم. عناوین این لیست بر اساس سال عرضه طبقه بندی شده اند.

Command & Conquer: Red Alert 2

سازنده : Westwood Studios
سال عرضه : 2000

 استودیو Westwood  در اواخر دهه 90 و اوایل سال های 2000 توانسته بود با بازی های Command and Conquer و Red Alert نام خود را بر سر زبان های بیاندازد. تمامی این بازی های خیلی از اصول پایه ای عناوین استراتژی کلاسیک را بنا کردند. شاید موفق ترین ساخته استودیو قبل از تعطیلی‌اش در سال 2003 توسط EA، عنوان Red Alert 2 بود. بازی از نظر گیم پلی ، هوش مصنوعی و امکانات نسبت به خیلی از بازی های استراتژی یک جهش بزرگ به حساب می آمد. در عین حال از نظر گرافیکی نیز حتی تحولی بزرگتر نسبت به عنوان های قبلی خود ایجاد کرد. داستان در زمان جنگ سرد اتفاق می افتاد و بازی دو گروه Allied و Soviet را مقابل هم قرار میداد. اما گیم پلی بسیار بالانس و جذاب تر به همراه گرافیک بالاتر و حتی کات سین  هایی با کیفیت بالاتر، باعث شد تا خود را نسبت به رقبا متمایز کند.

Age of Mythology

سازنده : Ensemble Studios
سال عرضه : 2002

سری Age of Empires همیشه جز محبوب ترین و پیشرو ترین عناوین استراتژی بود. بعد از نسخه دوم، استودیو Ensemble تصمیم گرفت تا یک روایت متفاوت به نسبت عنوان های قبلی را در پیش بگیرد. بازیی که در نهایت تبدیل شد به Age of Mythology و اولین بازی در ساخته های استودیو که به طور کامل 3D بود. این بازی تبدیل شد به یکی از موفق ترین عناوین استراتژی که تاکنون ساخته شده. اما دلیل موفقیت آن، تنها جهش زیاد گرافیکی نبود، بلکه اضافه کردن داستان های اساطیری و باستانی یونان و مصر و اسکاندیناوی به طور همزمان قشر گسترده ای را به سمت خود جذب کرد. علاوه بر این ، گیم پلی بسیار روان در کنار فکشن هایی کاملا متفاوت با قابلیت های آپگرید فراوان و بالانس، در کنار استفاده از قدرت های اساطیری خدایان، باعث شد تا Age of Mythology تبدیل به یکی از موفق ترین و محبوب ترین عناوین استراتژی شود. نسخه Extended و HD بازی نیز چندی پیش توسط مایکروسافت عرضه شد. در این نسخه اساطیر چین نیز به یکی از فکشن های بازی اضافه شده تا پس از سال های اولین آپدیت بازی باشد و قابلیت تجربه مجدد آن را بالا ببرد.

Warcraft III: Reign of Chaos

سازنده : Blizzard Entertainment
سال عرضه : 2002

Blizzard با ساخت بازی های مانند Diablo و Star Craft و دو نسخه اول Warcraft، محبوبیت بالایی را در دهه 90 و اوایل 2000 کسب کرده بود. بلیزارد تمام تجربه خود را در عناوین قبلی به کار گرفت تا Warcraft 3 در سال 2002 عرضه شد و به سرعت تبدیل یکی از محبوب ترین و موفق ترین بازی های استراتژی تاریخ نام گرفت. داستانی فوق العاده ای که طرفداران سری عاشق آن بودند، در کنار بهبود بسیار زیاد گیم پلی ، امکانات فراوان و مدل های رقابتی بسیار جذاب بخش چند نفره، هرکسی را در آن سال ها مجذوب خود میکرد. بسته الحاقی Frozen Throne در ادامه عرضه شد که از نظر داستانی و گیم پلی بازی را بسیار گسترش میداد. به طور کل Warcraft 3 در پیشرفت سبک استراتژی نقش به سزایی داشت و یکی از موفق ترین عناوینی است که با داستان و گیم پلی کاملا بالانس در تاریخ صنعت بازی عرضه شده است.

Medieval 2 Total War

سازنده : Creative Assembly
سال عرضه : 2006

Creative Assembly با سری Total War یکی از خاص ترین فرنچایزهای سبک استراتژی را خلق کرد. مجموعه ای که شاید مانند آن یا به موفقیش پیدا نشود. بازیی که در عین کنترل کشور و سیاست های داخلی و خارجی، توانایی شرکت در جنگ های بزرگ و ارتش هایی چند هزار نفره را نیز در اختیار پلیر قرار میدهد تا استراتژی های خود را اجرا کنند. عناوین زیادی مانند Rome، Napoleon، Shogun 2، Warhammer ها و … در برهه های مختلف عرضه شدند و همگی بسیار موفق بودند. اما Medieval 2 در کل سری و بین طرفداران سری از جایگاه ویژه ای برخوردار است. فضای قرون وساطایی بازی از جذابیت بالایی برخودار است و بازی امکانات و تجربیات فوق العاده ای را در اختیار پلیر قرار میداد. هیچ چیزی تقریبا از پیش تعیین شده نیست و همه چیز در این برهه تاریخی را میتوان تغییر داد و داستان خود را ساخت. از مسائل سیاسی مانند ازدواج برای اتحاد، شرکت در جنگ های صلیبی، رقابت پادشاهی ها، کشف آمریکا و رویارویی با تهدید های غافلگیر کننده مانند طاعون سیاه و حمله موغول ها. در عین حال میتوانستید با ارتش هایی که از نیزده داران ساده تا شوالیه های تا دندان زرهی به قلعه های نفوذ ناپذیر حمله کنید و خود را بسنجید. بازی از خیلی جهات سرگرم کننده بود و تجربه های جدیدی را در آن زمان به ارمغان آورد که به جرات تا کنون نیز در آن ابعاد اجرا نشده است. اما در عین حال Medieval 2 یکی از بهترین کامیونیتی های ماد را نیز دارا است. بازی به شدت قابلیت ماد شدن را دارد و تا همین امروز نیز مادهای فوق العاده ای مانند Third Age و یا Europa Barbarorum 2 برای آن عرضه شدند که هنوز بازی را بعد از بیش از 10 سال زنده نگاه داشته اند و هرکدام تجربه ای منحصر به فرد در حد یک عنوان مستقل هستند.

Company of Heroes

سازنده : Relic
سال عرضه : 2006

استفاده از جنگ جهانی دوم به عنوان فضای بازی، در ژانر استراتژی بسیار رایج است اما راهی که Relic با Company of Heroes در پیش گرفت بسیار متفاوت تر از عناوین دیگر بود. برخلاف بازی های دیگر ، «کمپانی آو هیروز» کاملا دیدی واقع گرایانه داشت. تمام نیروها با استفاده از AI بسیار قدرتمندی که بازی در اختیار داشت، از محیط استفاده میکردند و برای هر تانک و نیروی پیاده استراتژی خاصی وجود داشت. مانند دیگر بازی های آن زمان امکان اینکه نیروهای فقط به جلو بروند و یک سرباز با تانک مشغول نبرد شود وجود نداشت. گیم پلی کاملا استراتژی نیاز به برنامه ریزی داشت. علاوه برا امکانات فراوان گیم پلی، از نظر تکنیکی به جرات میتوان گفت این بازی یک نسل از بقیه بازی های RTS در سال 2006 جلوتر بود. اما از موسیقی فوق العاده Jeremy Soule نیز نمیتوان چشم پوشی کرد. تمام این موارد باعث شد تا Company of Heroes به سرعت به محبوبیت بالا برسد و جز موفق ترین عناوین استراتژی عرضه شده تاریخ به حساب می آید.

World In Conflict

سازنده : Massive Entertainment
سال عرضه : 2007

قبل از ساخت سری Division ، استودیو Massive Entertainment در سبک استراتژی بازی ای با نام World In Conflict را ساخت که شاید در نوع خود یکی از بهترین عناوین ساخته شده این ژانر است. عمده تفاوت بازی با سایر عناوین موفق در ساخت بیس و پایگاه بود که در اینجا وجود نداشت. البته بازی های دیگری قبل از World In Conflict نیز این شیوه را امتحان کرده بودند اما هیچکدام نتوانستند آن طور که باید، مخاطب را جذب کنند. Massive Entertainment تمرکز زیادی بر روی این موضوع به خرج داد و با وجود محیط های بزرگی که خلق کرد، به همراه نیروهای کاملا بالانس، موفق شد این نوع تجربه که با جمع کردن امتیاز بتوانید نیروی تازه در اختیار بگیرید را لذت بخش کند. گرچه تمرکز اصلی بازی برروی قسمت مولتی  پلیر بود، اما بخش داستانی در نوع خود بسیار جذاب بود و حتی در بسته الحاقی Soviet Union هم بهتر شد. متاسفانه پس از ادغام Vivendi و اکتیویژن این استودیو به یوبی سافت فروخته و World In Conflict هم به دست فراموشی سپرده شد.

Supreme Commander

سازنده : Gas Powered Games
سال عرضه : 2007

Gas Powered که به دلیل مشکلات مالی تبدیل به یکی از شعبه های Wargaming و سپس تعطیل شد در دهه گذشته یکی از موفق ترین استودیو های استراتژی بود. تیمی که ابتدا بازی موفق Total Annihilation را خلق کردند. سپس با سری Dungeon Siege نام خود را بیش از پیش بر سر زبان ها انداختند. در این برهه بود که تصمیم به ساخت بازی جدید گرفتند و چون  IP ـه Total Annihilation متعلق به آنها نبود، Supreme Commander به وجود آمد. بازی ای که مپ های بزرگ و سه فکشن متنوع داشت. هرکدام نقاط قوت و ضعف خود را داشتند و استفاده از محیط و عمق گیم پلی در استفاده از منابع آن را تبدیل به تجربه ای مفرح میکرد. در عین حال هدف تنها یک بازی ساده و تعداد نیرو محدود نبود، بلکه توانایی ساخت ارتش های با حدود 2000 هزار نیرو در بازی وجود داشت تا جنگ ها ابعادی بزرگ داشته باشند. زمین و هوا و دریا همه باید در بازی استفاده میشدند تا بتوان به یک پیروزی قابل توجه دست پیدا کرد. Supreme Commander در زمان عرضه بسیار موفق عمل کرد و بسته الحاقی آن با نام Forged Alliance نیز عرضه گردید. پس از این موفقیت ها Gas Powered تصمیم گرفت نسخه دوم را دستور کار قرار دهد که به دلیل اشتباهات فاحش و دور شدن از فاکتور های نسخه اول، یک شکست کامل بود و همین اتفاق شروع روند نزول استودیو، و سرانجام تعطیلی آن شد.

Sins of a Solar Empire

سازنده : Ironclad Games
سال عرضه : 2008

بازی های استراتژی که در فضا جریان دارند، به دلیل سه محور بودن و تفاوت عمده از نظر کنترل و گیم پلی با دیگر آثار استراتژی، همیشه چالشی خاص برای سازندگان بوده اند. در این مورد بازی هایی مانند Homeworld ، Star Wars Empire At War ساخته شدند که محبوبیت بالایی داشتند و خوب عمل کردند. اما شاید موفق ترین بازی در این حال و هوا، Sins of A Solar Empire است. UI به شدت خوب و ساده شده، به همراه گیم پلی جذاب پایه های موفقیت این عنوان است که در زمان خود تحولی بزرگ در در بازی های استراتژی فضایی ایجاد کرد. فتح سیاره های مختلف، نژادهای بسیار متفاوت، و ساخت امپراطوری در کنار جنگ های فضایی بزرگ، عنوانی بسیار خاص را خلق کردند. میزان موفقیت بازی در حدی بود که تا همین امروز کماکان ساپورت، و dlc های جدیدی برای آن عرضه میشود که هرچه بیشتر بازی را گسترده تر میکنند و موارد جدیدی را به بازی میآورند. در عین حال ابزار های ماد سازی که سازندگان در در اختیار کامیونیتی بازی قرار داده اند باعث شده تا موارد بسیار جالبی در دنیاهای معروف مختلفی مانند Star Wars و Star Trek و Halo و Mass Effect به وجود آیند.

Crusader Kings 2

سازنده : Paradox Development Studio
سال عرضه : 2012

Paradox یکی از نام های آشنا در سبک استراتژی است. شرکتی که بازی های آن با وجود آنکه ارزش بازی بسیار بالایی دارند اما همیشه از دو مشکل باگ در زمان عرضه و UI بسیار پیچیده رنج میبرند. بعد از مدتی و عادت به UI این بازی ها تجربه بسیار خوبی را در اختیار پلیرها قرار میدهند. در این میان شاید موفق ترین عنوان عرضه شده توسط پارادوکس عنوان Crusader Kings 2 باشد. بازی عمق فراوانی از نظر کنترل سرزمین، رقابت های بین پادشاهان و حرکت ارتش ها ارائه میدهد. Crusader Kings 2 تنها بر اساس پایه های خوب نسخه اول بنا نشده، بلکه تمام آنها را به طور جالبی گسترده تر کرده و تجربه ای به وجود آورده که حتی خود پارادوکس هنوز نتوانسته موفقیت آن را در بازی هایی مانند Stellaris و یا Imperator Rome بدست آورد. جذابیت های فراوانی در تعامل کاراکترها با یکدیگر ، دیپلماسی و دوری از جنگ در بازی وجود دارد. و شاید مثل خیلی بازی های دیگر نبرد و حمله گزینه اول نخواهد بود. همین مسایل و عمق زیاد گیم پلی در کنترل دولت و ارتش باعث به وجود آمدن عنوانی بسیار موفق شد.

Civilization VI

سازنده : Firaxis Games
سال عرضه : 2016

سری Civilization همیشه یکی از مهم ترین فرنچایز های استراتژی بوده. عنوان متفاوت و بسیار کامل و موفق که هر نسخه آن پیشرفت قابل توجه ای به نسبت نسخه قبلی داشته است. بازی برهه های مختلف تاریخی را در بر میگیرد و از دوران باستان تا آینده را میتوان در آن تجربه کرد. اینکه چطور پیشرفت کنید، مرزهای خود را گسترش دهید و چطور به تکنولوژی های جدید دست پیدا کنید و با بقیه ملیت های تعامل داشته باشید از نکاتی هستند که همیشه جذابیت فراوانی در سری Civilization داشته اند. این مسائل در نسخه آخر بازی نیز صدق میکنند و حتی تعداد زیادی از ملیت هایی که در گذشته بوده اند و در بازی های قبلی حذف شدند، به این شماره بازگشتند. بازی همچنین در این نسخه تمرکز ویژه ای بر روی استفاده از محیط و سرزمین های مختلف دارد. درواقع شاید قانون 33/33/33 استودیو Fireaxis که از ابتدای تاسیس دنبال شده، عامل اصلی موفقیت باشد. این قانون که در بین کامیونیتی بازی بسیار مشهور است، بدین معناست که 33% بازی از بیس گذشته، 33% پیشرفت مکانیزم های قبلی، و 33% باید مکانیزم های جدید باشد. همین مسئله باعث شده تا هر نسخه CIV جذابیت های قبلی را نه تنها حفظ کنند، بلکه تازگی را نیز به همراه داشته باشند.

از نظر شما بهترین عناوین استراتژی تاریخ کدام بازی ها بودند ؟ نظرات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

امیر‌علی قبادیان

Smart :d - handsome :d:d

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. انتخاب هاتون جالب نبود (بجز Warcraft III).
    اول این رو بگم که از سری Command & Conquer بهترین نسخه اش Generals بود و بعدش هم نسخه سوم یعنی Tiberium Wars. به نظرم نسخه سوم در زمان خودش گرافیک بالایی داشت و خیلی از منظر جنبه‌های سه‌بعدی پیشرفت داشته بود و جابه‌جا کردن تصویر صفحه نمایش هم روان‌تر شده بود. نسخه Generals معروف‌ترین و بهترین نسخه این سری بازی هست.
    توی لیست کوچکترین اشاره ای به Rise of Nations 2006 نشد!؟!؟! این بازی گرافیک بالایی داره و در جریان بازی کاملأ پیشرفت تمدن رو میتونی حس کنی (به نظر من جزو برترین بازی‌های استراتژی تاریخ بازی‌های ویدیویی هست).
    یکسری بازی‌ها هم خیلی معروفن مثل Warcraft III که بهش در متن اشاره کردین.
    به سری استارکرافت، سری ایج آو ایمپایر، سری استرانگ‌هولد (قلعه) و … هم اشاره ای نکردین.
    از سبک real-time tactics میتونستین به Shadow Tactics: Blades of the Shogun و سری Commandos (به خصوص نسخه شاهکار دومی) اشاره کنین. توی این سبک به تازگی Desperados III هم منتشر شده و انگار تا حدی پایبند به نسخه اول خودش (Wanted Dead or Alive که خیلی خوب بود) بوده.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا