بهترین ها

بهترین بازی های علمی تخیلی تاریخ

تخیل کردن و رویاپردازی از زمان خلقت بشر همراه ما بوده و این قوه، بزرگترین چراغ راه انسان برای پیشرفت و تکامل بوده است. برهمین اساس است که داستان‌های ژانر علمی تخیلی همواره از محبوبیتی گسترده برخوردار هستند و منبع الهام متفکران و مخترعان برای پیشرفت نسل بشر محسوب می‌شوند. در صنعت گیمینگ هم ماجرا به همین منوال است و ژانر علمی تخیلی محبوبیت بسیاری در میان گیمرها دارد ، مخصوصا به لطف شاهکارهای فراوانی که به عنوان زیر مجموعه این ژانر روانه بازار شده‌اند.

برای مشاهده آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

این بار تصمیم داریم به بررسی 10 بازی برتر ژانر علمی تخیلی بپردازیم که استانداردهای جدیدی را در این ژانر ایجاد کردند و نامشان همواره در یاد بازیکنان و طرفداران آثار علمی تخیلی می ماند. عناوین نام برده در این فهرست شباهت بسیاری به رمان‌های علمی/تخیلی مشهور دارند و اساس و پایه این فهرست بازی‌هایی هستند که با الهام از آثار مشهور علمی/تخیلی تاریخ شکل گرفته‌اند. تا پیش از شروع این را هم بگوییم که به واسطه جذابیت هر ده عنوان فهرست ، تصمیم گرفتیم بازی های را نه بر اساس رتبه بلکه بر اساس سال رده بندی کنیم چون همه این بازی ها شاهکارهایی کم نظیر هستند.

Fallout

سال عرضه : 1997

خیلی از گیمرها ، سری Fallout را پدر معنوی عناوین آخرالزمانی اتمی می‌دانند اما در واقع سری Fallout خود فرزند معنوی Wasteland است که پس از وام گرفتن بسیاری از ویژگی‌‌های جذاب این عنوان، خود را در دل طرفداران ژانر نقش آفرینی جا کرد. پیش از آن که Fallout در سال 2009 و در قسمت سوم تبدیل به یک بازی اکشن نقش آفرینی با دوربین اول شخص شود، یک عنوان ایزومتریک بود ساختارشکن محسوب میشد که به خاطر طنز سیاهش شهرت فراوانی کسب کرده بود. داستان بازی در یک فضای استیم پانک روایت می‌شود، دنیایی که به واسطه نبرد بر سر منابع نفتی به یک رقابت اتمی تبدیل شد تا تنها بخش کوچکی از مردم کره زمین با پناه گرفتن در پناهگاه های زیرزمینی موفق به زنده ماندن شوند. البته قرار نیست این بازماندگان با بازگشت به سطح زمین به بازسازی تمدن بشری بپردازند، بلکه بسیاری از آن‌ها با تشکیل قبایل و جوامع بدوی و خرافاتی، به دنبال سلاخی کردن یکدیگر و گسترش نفوذ و قدرت هستند. Fallout به لطف سیستم گسترده نقش آفرینی، دیالوگ های عمیق و فلسفی و گروه‌های مختلف با انگیزه های غالبا متضاد نه فقط یکی از بهترین بازی‌های علمی/تخیلی بلکه یکی از بهترین عناوین تاریخ است. بازی ای که خود از مجلات علمی/تخیلی دهه 50 ،  فیلم Mad Max 2 و کتاب جزیره دکتر مورو الهام گرفته است.

Starcraft

سال عرضه : 1998

بدون هیچ تردیدی، خوشنام ترین و مشهورترین استراتژی علمی تخیلی بازی Starcraft است که در سال 1998 توسط کمپانی بلیزارد عرضه شد. سال‌هاست میلیون‌ها بازیکنان از سراسر جهان مشغول مبارزه در نقشه‌های این بازی بوده و هستند. داستان بازی در قرن 26 میلادی به وقوع می‌پیوندد و روایت گر مبارزه 3 نژاد مختلف و قدرتمند Terrans ، Zerg و Protoss برای نابودی یکدیگر است. المان‌های استراتژی عمیق بازی و همچنین تعادل و قابلیت‌های جذاب هرکدام از نژادها باعث شده که علاوه بر بخش داستانی جذاب، قسمت چند نفره این بازی هم با استقبال گسترده گیمرها مواجه شده و طی این سال‌ها مسابقات جهانی بسیاری با محوریت بازی Starcraft برگزار شود. هم اکنون گیمرها می‌توانند بازی  Starcraft 2 را به صورت رایگان در Battle.net تجربه کنند. استارکرفت 1 نه تنها یکی از بی نظیرترین استراتژی های تاریخ است بلکه تمرکز بالای بازی روی روایت داستان سبب شده تا این بازی در فهرست ما حضور داشته باشد.

System Shock 2

سال عرضه : 1999

کن لوین قبل از خلق شاهکار Bioshock، بازی دیگری در سال 1999 در ژانر اکشن نقش آفرینی با درون مایه های علمی تخیلی ساخته بود که بسیاری از عناوین علمی تخیلی امروز مانند Prey نسخه 2017 و Deus Ex خود را وامدار میراث آن می‌دانند. داستان بازی در سال 2114 روایت می‌شود و کاراکتر اصلی که حافظه خود را از دست داده، باید با هوش مصنوعی قدرتمندی  با نام «شودان» بجنگد که عامل قتل ساکنان پایگاه فضایی سیتادل است. المان‌های نقش آفرینی به کار رفته در گیم پلی این بازی به معنای واقعی کلمه یک سروگردن از عناوین آن روز بالاتر بودند و گیمرها با ارتقای قابلیت‌های خود می ‌توانستند به روش‌های مختلف دشمنان را تارومار کنند. بازی System Shock 2 یک بازی جاودانه در ژانر علمی تخیلی محسوب می‌شود که پس از عرضه آن، عناوین بسیاری که امروز به عنوان عظیم ترین بازی‌های این ژانر می‌شناسیم، از بسیاری از المان‌های این بازی بهره برده اند. مخصوصا حضور شخصیتی مثل شودان (Shodan) که نقش پررنگ تری در قسمت دوم داشت و نشان می داد یک هوش مصنوعی تا چه اندازه می تواند ترسناک باشد.

Deus Ex

سال عرضه : 2000

یکی از ترسناک ترین عناوین علمی تخیلی در صنعت گیم، بدون شک سری Deus Ex است. ترسناک نه از این جهت که در آن مجبور به مبارزه با هیولا و زامبی هستید، بلکه داستان بازی به حدی به دنیای امروز ما شباهت دارد که پیش بینی‌های تاریک آن از آینده دنیا بسیار منطقی و قابل باور به نظر می‌رسند. برخلاف بسیاری از عناوین موجود در لیست که در زمینه گیم پلی و شوتینگ بسیار پرایراد ظاهر می‌شوند اما درباره عنوان Deus Ex داستان به کلی متفاوت است. با این که سیستم دیالوگ و نقش آفرینی آن به شدت در جنبه های مختف گیم پلی تاثیرگذار است اما این موضوع باعث نشده که سازندگان از تمرکز روی بخش مبارزه بازی چشم بپوشند. برهمین اساس بازی Deus Ex از هر نظر یک عنوان بسیار کامل و جامع است که متاسفانه سازندگانش با وجود تمام پتانسیل هایش، به دلیل فروش کمتر از حد انتظار رغبت چندانی برای ساخت دنباله های آن ندارند. نسخه اول Deus Ex نه فقط از منظر داستان و شخصیت پردازی یکی از بهترین عناوین علمی/تخیلی است بلکه باید به این موضوع اشاره کرد که این بازی در کنار Fallout و System shock 2 به نوعی  بنیان گذاران RPGهای مدرن بودند ، RPGهایی که به عناوین فانتزی محدود نمی شدند و دنیای سیاه با انتخاب‌های خاکستری را به تصویر می کشیدند.

Star Wars: Knights of the Old Republic II – The Sith Lords

سال عرضه : 2004

یکی از بزرگترین عناوین ساخته شده توسط استودیوی Obsidian که بدون شک استاد مسلم ساخت عناوین نقش آفرینی محسوب می‌شود، عنوان Star Wars: Knights of The Old Republic II است. این بازی در سال 2004 برای Xbox و 2005 برای PC منتشر شد و داستان آن 4 هزار سال قبل از وقایع قسمت اول سری فیلم‌های جنگ ستارگان و 5 سال پس از قسمت نخست بازی روایت می‌شود. کاراکتر اصلی یک شوالیه Jedi است که از حلقه مبارزان Jedi تبعید شده است. او که حافظه خود را از دست داده، در حالی به هوش می‌آید که تمامی اعضای حلقه Jedi توسط Sith نابود شده‌اند و اکنون برعهده قهرمان داستان است که میراث Jedi را از انقراض حتمی نجات دهد. با این که دوربین بازی از زاویه سوم شخص دنبال می‌شود اما مبارزات آن به صورت نوبتی انجام می‌شود. داستان و سناریوی عمیق و غافلگیرکننده، المان های گسترده نقش آفرینی و شخصیت پردازی کم نظیر باعث شدند که این بازی چه توسط منتقدین و چه توسط گیمرها با استقبال بسیار مواجه شود و براساس همین نقاط قوت است که بازی Star Wars: KotOR 2 از نظر ما بهترین بازی ساخته شده براساس دنیای جنگ ستارگان و یکی از خوشنام ترین عناوین نقش آفرینی و علمی تخیلی در تاریخ صنعت گیم به حساب می‌آید. البته که مشخصا بسیاری از طرفداران نسخه اول : Knights of the Old Republic  را اثری لایق به نسبت قسمت اول بدانند اما حضور بسیاری از خالقان مجموعه Fallout سبب شد تا قسمت دوم داستانی به مراتب تاریک تر و دیالوگ هایی به شدت پخته تر از نسخه اول داشته باشد.

Half-Life 2

سال عرضه : 2004

بیراه نیست اگر بگوییم بازی Half-Life 2 یک انقلاب تمام عیار در ژانر اکشن اول شخص بود که با عرضه‌اش در سال 2004، تاثیری ابدی در صنعت گیمینگ گذاشت. بیست سال پس از وقایع قسمت اول و باز شدن تصادفی پورتالی به جهان موازی Xen و ورود موجودات بیگانه به خاک زمین، توجه امپراطوری عظیم Combine به کره خاکی ما جلب شده و طی 7 ساعت زمین را به تصرف در می‌آورند. گوردن فریمن کاراکتر اصلی بازی، برای مبارزه با اشغالگران و یافتن راهی برای بستن پورتال Xen، راهی نقطه صفر ماجرا می‌شود. داستان بازی با تمام نقاط قوت و جذابیت‌هایی که داشته و دارد، تاکنون به سرانجام نرسیده و ساخت و عرضه قسمت سوم این سری بدل به بزرگترین حسرت گیمرها در سراسر جهان شده است. گیم پلی بازی Half-Life 2 و دوربین همواره ثابت اول شخص آن یکی از بزرگترین میراث‌های ژانر اکشن اول شخص است، با این حال یکی از مهمترین نقاط قوت این بازی، داستان جذاب و شخصیت پردازی بسیار عمیق آن بود که همچنان پس از 16 سال از عرضه ، یکی از بزرگترین عناوین علمی تخیلی دنیای گیمینگ محسوب می‌شود. Half-Life 2 با وجود نداشتن کات سین و حضور کاراکتری بدون دیالوگ ، یکی از بهترین داستان های علمی/تخیلی صنعت بازی را روایت می کند.

Halo 3

سال عرضه : 2007 

نسخه اول Halo یکی از تاثیرگذارترین بازی‌های تاریخ است ، عنوانی که باعث گسترش محبوبیت ژانر شوتر اول شخص بین گیمرهای کنسولی شد و یک تنه کنسول ایکس باکس را نجات داد. این موضوع در کنار فضای علمی/تخیلی بازی به همراه روایت به شدت جذاب سبب شد تا خیلی زود Halo ، جنگ ستارگان دنیای بازی لقب بگیرد. با این حال اگر قراربر انتخاب یک نسخه سری باشد ، Halo 3 در فهرست ما جای می‌گیرد. نقطه اوج مجموعه Halo  همراه با مبارزاتی شلوغ ، عظیم و حماسی که در بهترین شکل ممکن سه گانه هیلو را به پایان رساند. عمیق تر شدن روابط مستر چیف و هوش مصنوعی اش کورتانا در این قسمت و کلیف هنگر پایانی قسمت دوم و برملا شدن اتفاقاتی مهم در شماره سوم نیز از جمله عواملی بودند که سبب شدند روایت در نسخه سوم به اوج خود برسد. همچنین Halo 3 هنوز هم پس از گذشت نزدیک به 14 سال از عرضه اش ، یک شوتر به شدت مهیج و جذاب است که می تواند توجه گیمرهای نسل جدید را هم به خود جلب کند.

Mass Effect 2

سال عرضه : 2010

بازی Mass Effect

یکی از مشهورترین نام‌ها در میان عناوین علمی تخیلی صنعت گیم، بدون شک سری بازی‌های Mass Effect است که اگر آن را یکی از عوامل اصلی بلوغ و تکامل ژانر نقش آفرینی بدانیم، بیراه نگفته‌ایم. با این که پایان بندی سه گانه اصلی به هیچ عنوان برای طرفداران راضی کننده نبود و از سوی دیگر عنوان Mass Effect: Andromeda انتظارات را برآورده نکرد اما سناریو، شخصیت پردازی و گیم پلی سه گانه اصلی به حدی انقلابی و جذاب بود که خبر ساخت نسخه ریمستر این سه گانه طرفداران قدیمی را به وجد بیاورد. نقطه اوج سری را بدون شک باید قسمت دوم یعنی Mass Effect 2 دانست که چه از لحاظ داستانی و چه از منظر گیم پلی دست کمی از شاهکار نداشت. فرمانده شپرد در این قسمت به دنبال از بین رفتن سفینه نرماندی به صورت ناخواسته با گروه تروریستی Cerberus متحد می‌شود تا بر تهدید ریپرها غلبه کند. ریپرها یک نژاد هوشمند باستانی هستند که هر 50 هزار سال از اعماق تاریک کهکشان ظهور کرده و تمدن‌های پیشرفته را به منظور ایجاد تعادل نابود می‌کنند. نقطه قوت بازی Mass Effect 2 علاوه بر گیم پلی جذاب و عمیق آن، شخصیت پردازی گسترده و بی نظیر آن است که بازیکنان را در میان درگیری های عاطفی و هویتی آن‌ها قرار می‌داد. بازی Mass Effect 2 نه تنها یکی از برترین عناوین علمی تخیلی در کل دنیای سرگرمی محسوب می‌شود، بلکه نقطه بلوغی برای عناوین اکشن نقش آفرینی هم به حساب میاید.

Xcom

سال عرضه : 2012

ژانر استراتژی نوبتی  یکی از معدود ژانرهایی است که طرفداران محدود و صدالبته پروپاقرص خود را دارد. با این حال هر چند سال عناوین قدرتمندی مانند سری  Civilization به بازار عرضه می‌شوند که حتی گیمرهایی خارج از گود طرفداران سنتی این ژانر را نیز جذب خود می‌کند. سری Xcom هم دقیقا یکی از همین عناوین است. عنوانی که امتیاز ساخت‌اش به دست استادان چیره دست ساخت عناوین استراتژی نوبتی یعنی استودیوی Firaxis افتاد. الحق هم که این استودیو یک بازی خوش ساخت، چالش برانگیز و جذاب روانه بازار کرد. بازی Xcom روایت گر تلاش یک سازمان مخفی به نام ایکس کام برای مبارزه با مهاجمان فضایی است که زمین را تصرف کرده‌اند. بزرگترین نقطه قوت این عنوان، گیم پلی به شدت تاکتیکی و چالش برانگیز آن در کنار توانایی بازیکنان برای دستیابی به تکنولوژی و تسلیحات قدرتمند و متنوع طی بازی است. بازی Xcom عملا با کسی شوخی ندارد و با کوچکترین اشتباهی کاراکترها را از میان برمی‌دارد و همین بی رحمی گیم پلی این بازی است که باعث شده تا این حد مورد توجه منتقدان و صدالبته گیمرها با سلایق مختلف قرار گیرد. باید به این موضوع هم اشاره کرد که هرچند شماره مورد نظر ما نسخه 2012 است اما نباید از نسخه اصلی این بازی در سال 1994 هم غافل شد که تاثیر فوق العاده ی بر ژانر علمی/تخیلی گذاشت.

Bioshock Infinite

زمان عرضه : 2013

هزاران سال فلاسفه و نخبگان جوامع به دنبال ساخت آرمانشهرهایی برای دستیابی به سعادت و رسیدن به کمال بشریت بوده‌اند. با این حال حرص و طمع بشریت برای دستیابی به قدرت و ثروت بیشتر همواره مانعی در مسیر تحقق این رویا بوده است. در بازی Bioshock Infinite، گیمرها فرصت می یابند به آرمانشهری روی ابرها به نام کلمبیا سفر کنند که سازندگانش برای رهایی نسل بشر از شر حوادث و مشکلات پیش و پا افتاده ساکنان عامی روی زمین آن را بنا کردند. کاراکتر اصلی بازی،کارآگاهی خصوصی به نام بوکر دویت است که برای یافتن دختری گمشده به نام الیزابت، راهی این آرمانشهر آسمانی می‌شود اما به محض ورود، بازیکنان متوجه می‌شوند کلمبیا به هر چیزی شباهت دارد جز یک آرمانشهر. نبردهای نژادی و اختلافات طبقاتی در نقطه نقطه جامعه ریشه دوانده و هر لحظه بیم آن می‌رود نبردی خونین در میان ساکنان این آرمانشهر درگیرد. داستان یافتن الیزابت به همین سادگی که تصورش را می‌کنید دنبال نمی‌شود و بوکر و الیزابت به سرعت خود را در میانه نبردی می‌یابند که سرنوشت‌اشان را برای همیشه تغییر خواهد داد. بوکر در جریان این وقایع است که متوجه قدرت‌های مافوق بشری الیزابت برای سفر به جهان های موازی می‌شود و این نکته برایش مسلم می‌شود که او در مرکز اسرار تاریک شهر کلمبیا ایستاده. گیم پلی جذاب از یک طرف و داستان عمیق و هولناک بازی از سوی دیگر باعث شدند که بازی Bioshock Infinite بدل به میراث جاودانی خالقش، کن لوین در ژانر علمی تخیلی شود. البته نسخه اول بایوشاک هم اثری بی نظیر است ولی علت قرارگیری Infinite به جای نسخه اول این است که بایوشاک 1 بیشتر از اینکه اثری علمی/تخیلی باشد یک بازی فلسفی با اشارات جامعه شناسی فراوان است ولی Infinite چه از منظر ساختار و چه از منظر روایت داستانی به شدت یادآور بهترین آثار علمی/تخیلی تاریخ است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا