بهترین ها

بدترین و بهترین نسخه‌های Assassin’s Creed

یکی از موفق‌ترین فرانچایزهای تاریخ را باید سری Assassin’s Creed بدانیم. مجموعه خلق شده توسط یوبی‌سافت که با ترکیب داستان‌های تاریخی و  خیالی و گیم پلی اکشن ماجراجویی، دنیای مرموز خاص خود را از سال 2007 خلق کرده و همچنان با قدرت به حیات خود ادامه می‌دهد. فرانچایزی که هیچ وقت از کاوش در ایده‌ها و دوره‌های زمانی متفاوت طفره نرفته و دائما با تغییر سخت‌افزارهای کنسولی در حال تکامل بوده است. این سری اما همواره فراز و فرودهای بسیاری را طی این سال‌ها تجربه کرده و ما  در این آیتم سعی داریم تا بدترین و بهترین نسخه‌های اساسین کرید را با هم مرور کنیم.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید


بدترین نسخه‌های اساسین کرید


 

  1. Assassin’s Creed: Altaïr’s Chronicles

Assassin's Creed: Altaïr's Chronicles

پای اسسینز کرید به کنسول‌های دستی با انتشار Altaïr’s Chronicles برای نینتندو DS باز شد. عنوانی با تاکید بر مخفی‌کاری که کنترل فاجعه آن باعث می‌شد تا تجربه بازی برای مخاطب یک عذاب کامل باشد. هر چند حال و هوای این نسخه بیشتر یادآور Prince Of Persia بود، اما حتی نمی‌توانست لحظه‌ای شبیه به خاطرات خوش پلتفرمرها و اکشن شاهزاده پارسی را برای مخاطب تداعی کند. در حالی که تلاش یوبی‌سافت برای عرضه یک بازی Open World روی کارتیج‌های DS ستودنی است، اما به وضوح در ساخت Altaïr’s Chronicles عجله شده بود. بازی ناکامل عرضه شد و بدتر آن که به شدت کوتاه بود و طی یک آخر هفته می‌توانستید به طور کامل تمام محتوای آن را تجربه کنید.

  1. Assassin’s Creed Chronicles: Russia

اگر صادق باشیم، سری اسپین‌آف‌های Assassin’s Creed هیچ وقت موفق و جذاب نبوده‌اند. حتی عاشقان فرانچایز هم نمی‌توانند از این نسخه‌های فرعی لذت ببرند. سری Chronicles در ژانر 2.5 بعدی ساید اسکرولینگ از این قاعده مستثنا نیست. هر نسخه این سه‌گانه بسیار شبیه به هم هستند و تنها نکته قابل ستایش در رابطه با ورژن روسیه، فضاسازی زیبای آن است که این کشور شرق اروپا را در سال 1918 به تصویر می‌کشد. با اینکه این عنوان توانست اتمسفر خوبی از جنگ جهانی اول ارائه دهد، ولی ایده جدیدی به ژانر اضافه نکرد و تماما کلونی از بازی‌های متوسط این سبک بود.

  1. Assassin’s Creed: Bloodlines

Assassin's Creed: Bloodlines

الطائر شخصیت اصلی شماره اول بازی را می‌توان قربانی عرضه اسسینز کرید برای کنسول‌های دستی دانست. بازگشت وی در نسخه Bloodlines برای PSP داستانی به مراتب بهتر را نسبت به Altaïr’s Chronicles روایت کرد، اما طرفداران که در همان سال نسخه دوم را تجربه کردند، تحمل عقب‌گرد گیمپلی بازی را به دلیل محدودیت‌‌های سخت‌افزاری و کنترلی PSP نداشتند. هرچند بار دیگر یوبی‌سافت با انتشار یک بازی جهان‌باز روی کنسول دستی مخاطبان را غافل‌گیر کرد، اما گیم‌پلی بی‌ثبات و کم عمق Bloodlines نسبت به نسخه‌های اصلی، ناامید کننده بود. البته آن روزها به دلیل محدودیت‌های PSP مشکلات این چنینی به یک عادت برای مخاطبان کنسول دستی سونی تبدیل شده بود.

  1. Assassin’s Creed Chronicles: India

ادامه‌ای بر زیرسری Chronicles نسخه هندوستان به کاوش مکان‌های عجیب‌تری ادامه داد و این بار در فضای 2.5 بعدی خود، سعی کرد تا زیبایی‌های هند را به تصویر بکشد. در زمان انتشار، بسیاری زیبایی‌های بصری بازی را ستوند، اما در زمینه گیم‌پلی همچنان Assassin’s Creed Chronicles: India تکرار مکررات بود. هر چند بازی دارای مشکلات جدی نبود اما پس از مدت کوتاهی، تجربه آن خسته کننده می‌شد و جذابیت‌های خود برای ادامه دادن را از دست می‌داد.

  1.  Assassin’s Creed II: Discovery

با عرضه Assassin’s Creed II: Discovery طرفداران کنسول دستی نینتندو فرصت آشنایی با اتزیو پروتاگونیست افسانه‌ای فرانچایز را پیدا کردند. عنوانی که سعی کرد ادامه‌ای بر میراث یکی از بهترین شخصیت‌های خلق شده در دنیای ویدئو گیم را به کنسول‌های دستی بیاورد و فرمول روایت مورد تحسین سری را بهبود بخشد. هر چند این تلاش قابل تقدیر بود، اما این بازی همچون دیگر نسخه‌های کنسول‌های دستی به دلیل ارائه محتوای کم و خط داستانی کوتاه مورد انتقاد قرار گرفت. همچنان شباهت‌های کپی‌برداری شده از Prince Of Persia به وضوح حس می‌شد و Discovery را از اصالت یک عنوان اسسینزی دور می‌کرد.


بهترین نسخه‌های اساسین کرید


 

  1.  Assassin’s Creed

Assassin's-Creedمحال است که سال 2007 نسخه اول اسسینز کرید را تجربه کرده و از لحظه لحظه آن شگفت‌زده نشده باشید. با اینکه حتی برای روزهای آغازین نسل هفتم گیمپلی بازی چندان عمیق نبود و ماموریت‌های آن خیلی زود به تکرار دچار می‌شد، اما اسسینز کرید فرمول‌هایی را در ساخت بازی‌های اپن ورلد ارائه کرد که برای سال‌ها به استانداردی بین بازی‌سازان تبدیل شد. حتی هنوز هم برخی مکانیک‌ها همچون سیستم استفاده از برج‌ها و تمرکز روی پارکور برای جابه جایی شخصیت اصلی در بازی‌های open world به کار گرفته می‌شوند. طی سومین جنگ صلیبی در سرزمین مقدس، ستینگ بازی نقطه عطف آن بود و شخصیت مرموز الطائر بسیاری را از همان ابتدا شیفته این سری کرد. کیفیت بصری که یوبی‌سافت با اسسینز در سال 2007 ارائه داد، هنوز هم شگفت‌انگیز است و وقتی برای اولین بار نمای دمشق را از بالا و سوار بر اسب دیدیم، متوجه شدیم که با یکی از تاثیرگذارترین بازی‌های تاریخ طرف خواهیم بود.

  1. Assassin’s Creed IV: Black Flag

یکی از تغییرات عمده فرمول اسسینز کرید در Black Flag اتفاق افتاد. روایت طی قرن هجدهم و در منطقه کارائیب و طی دوره طلایی دزدان دریایی، اسسینز کرید 4 موفق شد تا فرمول سری را از تکرار نجات دهد و با تمرکز بر مبارزات دریایی و اکتشاف جزیره‌های دور افتاده، روح تازه‌ای به کالبد فرانچایز بدمد طوری که مخاطبان فکر میکردند مشغول تجربه یک نسخه اسسینز کرید با تم دزدان دریایی کارائیب هستند. با اینکه بسیاری از ایده‌های Black Flag ابتدا در نسخه سوم تست شدند، اما تغییرات بازی که در فرانچایز پررسیک به نظر می‌رسیدند، با استقبال منتقدین و طرفداران روبرو شد.

  1.  Assassin’s Creed: Brotherhood

Assassins Creed Brotherhoodبا ورود به عصر طلایی Assassin’s Creed نسخه Brotherhood به عنوان دنباله‌ای مستقیم برای Assassin’s Creed II در سال 2010 منتشر شد و داستان اتزیو برای قدرت بخشیدن به نظام اسسین‌ها را ادامه داد. ستینگ قرن شانزدهم ایتالیا و روایتی که عمدتا در شهر تاریخی رم دنبال می‌شد، تحسین منتقدین را در پی داشت.  در Brotherhood برای اولین بار سیستم استخدام اسسین‌ها استفاده شد که به لطف آن اتزیو می‌توانست در طول ماموریت‌هایش از دیگر اسسین‎‌ها کمک گرفته یا برای انجام دادن تعدادی ماموریت حیاتی آن‌ها را به نقاط مختلف اروپا بفرستد.   هرچند برخی معتقد بودند که بازی نسبت به نسخه دوم در روایت داستانی درگیر کننده ناکام مانده و اضافات آن هم برای یک بازی جدید کافی نیست، اما Brotherhood محدود ضعف‌های قبل را پوشش داد و موفق به کسب امتیاز 89 درصد در متاکریتک شد. Brotherhood همچنین آخرین نسخه‌ای بود که خالق اسسینز کرید یعنی پاتریس دسیله روی آن کار کرد.

  1.  Assassin’s Creed: Valhalla

آخرین نسخه از سری اسسینز کرید با پسوند Valhalla جانشینی برحق برای ادیسه و اوریجینز بود. با ورود به نسل هشتم کنسول‌های خانگی، فرمول اسسینز هم به طول کلی تغییر کرد و فرانچایز به سمت نقش آفرینی‌های اپن ورلد متمایل شد. نقطه عطف این تمایل را باید در والهالا جست و جو کرد که داستان تهاجم وایکینگ‌ها به بریتانیا را روایت می‌کند. Assassin’s Creed: Valhalla از زمان انتشار تاکنون همواره به دلیل نحوه روایت و طراحی جهان خود مورد ستایش قرار گرفته است. گیم‌پلی والهالا در بهترین حالت خود نسبت به آنچه که اوریجینز پایه‌گذاری شد، قرار دارد. والهالا ثابت کرد با این که سال‌ها از خلق فرانچایز می‌گذرد و تاکنون شاهد انتشار نسخه‌های متعدد آن بوده‌ایم، اما فرانچایز همچنان در فرم خوبی قرار دارد و می‌توان نسبت به آینده آن بیش از پیش خوش‌بین بود.

  1.  Assassin’s Creed II

Assassin's Creed II

بدون شک اثری که باعث شد اکشن ماجراجویی یوبی‌سافت امروز در این جایگاه و با این محبوبیت باشد، Assassin’s Creed II است. اوج رنسانس ایتالیا، اتزیو به دنبال انتقام از کسانی است که به خانواده‌اش خیانت کرده‌اند. در این حین او اسرار یک نژاد باستانی را کشف می‌کند. اسراری که دُز ماورایی داستان را افزایش دادند و جذابیت‌های روایی آن را به کمال رساندند. تجربه پارکور در فلورانس و ونیز یا رویارویی با لئوناردو داوینچی از سال 2009 تاکنون در ذهن مخاطبان جای گرفته و نام اتزیو را به عنوان یکی از محبوب‌ترین کارکترهای تاریخ در قلب‌شان هک کرده است. اسسینز کرید 2 تقریبا در هر بخشی از روایت و داستان گرفته تا گیم پلی و گرافیک به نسبت نسخه اول پیشرفت کرد و هنوز هم با متوسط نمره 90 بهترین نسخه سری از نظر منتقدان به حساب می‌آید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا