ایکس باکس وانبررسیبررسی ویدیویی بازی هاپلی استیشن 4کامپیوتر

بررسی بازی Saints Row: The Third – Remastered

برای مشاهده بررسی ویدیویی Saints Row: The Third – Remastered در یوتوب کلیک کنید

سری Saints Row از آن دست از بازی‌هایی است که یا عاشق آن خواهید شد و یا به شدت از آن تنفر پیدا می‌کنید. اصولا عناوینی مثل SR، «کرک‌داون» و «جاست کاز» در همین دسته قرار می‌گیرند. عناوینی که قوانین حاکم بر دنیای واقعی را به دست فراموشی سپرده و با پایه ریزی ایده‌های بعضا عجیب و حتی احمقانه دست به خلق دنیا‌هایی زده‌اند که هیچ نمونه مشابه‌ای به آن‌ها را نمی‌توانید در دیگر عناوین و یا آثار سرگرمی پیدا کنید. تا به امروز چهار شماره اصلی از سری SR منتشر گشته‌است که می‌توان شماره سوم آن را به عنوان کامل‌ترین شماره این سری نام برد. عنوانی که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و توانست کامل کننده تمام ایده‌ها و شوخی‌های استودیوی Volition در قالب این سری باشد. حال در سال ۲۰۲۰ یک‌بار دیگر به شهر خیالی steelport سفر خواهیم کرد که این‌بار در شکل و شمایلی به روز شده و به صورت ریمستر برای کنسول‌های نسل هشتم منتشر گشته‌است.

سری «سینتس راو» هیچ‌وقت در روایت بخش داستانی خودش قدرتمند نبود و شماره سوم هم از این قاعده مستثنی نیست. شما به عنوان رهبر گروهتان، حالا درگیر با گروهی قدرتمند با نام سیندیکیت خواهید شد. گروهی که بخش عظیمی از شهر steelport را به دست آورده و در صدد به دست آوردن کل آن‌ است. وظیفه شما هم درگیری با این گروه و بازپسگیری مناطق مختلف شهر خواهد بود. هر چند داستان هیچ پیچیدگی خاصی ندارد، اما تنها به لطف وجود شوخی های فراوان که حتی بعضا از خط قرمز ها هم عبور می‌کنند، توانسته فضای جالب و خنده‌داری را به وجود آورد. تقریبا غیر ممکن است که دقایقی از بازی خالی از طنز و یا کنایه به مشکلات سیاسی و اقتصادی آمریکا و سایر نقاط جهان باشد. در عمل همین عوامل هستند که داستان سر راست این عنوان‌ را به یکی از نقاط قوت آن تبدیل کرده‌اند. حتی شخصیت‌ها هم به لطف صداپیشگی و شوخی‌های جالبشان تبدیل به شخصیت‌هایی دوست‌داشتنی و بعضا به یاد ماندنی خواهند شد. از شخصیت جانی گات گرفته تا شخصیت زیموس از جمله شخصیت‌های دنیای سینتس راو هستند که به خوبی به پیشرفت شوخی‌ها کمک کرده‌اند.

گیم‌پلی و لول دیزاین شماره سوم سینتس راو برای سال ۲۰۱۱ به این صورت بود که از نقطه A به نقطه B سفر کن و تعدادی از دشمنان را از بین ببر. لول دیزاینی که شاید در آن زمان سرگرم کننده عمل می‌کرد، اما با گذشت ۹ سال از عرضه بازی، به خوبی مشکلاتش نمایان می‌شود و انجام ماموریت‌ها به خصوص برای کسانی که قبلا آن را تجربه کرده‌اند، می‌تواند امری خسته کننده و تکراری به شمار برود. هر چند همچنان این لول دیزاین منسوخ شده نیست و در تعداد فراوانی از عناوین open world شاهد استفاده از آن هستیم، اما باز هم نمی‌تواند همانند سال ۲۰۱۱ نکته‌ای مثبت به شمار برود. خوشبختانه تجربه مراحل فرعی فراوان و متنوع همچنان سرگرم کننده و نوآورانه محسوب می‌شوند. مراحلی مثل گردش با یک ببر در سطح شهر، وارد آوردن خسارت به شهر و یا مراحل مربوط به دکتر کنجی که در آن باید با عبور از تله‌های مختلف و کشتن دشمنان جان سالم به در ببرید، همچنان جزو نکات قوت نسخه ریمستر شماره سوم حساب می‌شوند.

البته فعالیت‌های جانبی در نقشه نسبتا بزرگ بازی به همین جا ختم نمی‌شود و تعداد فراوانی مغازه و ساختمان در سطح شهر برای خرید و کنترل شهر در دسترس است. یکی از نقاط ضعف شماره چهارم سری، قدرت های فرابشری بود که عملا بخش رانندگی و دیگر ویژگی‌های سری را ناکارآمد ساخته بود. اما در شماره سوم حالا به لطف تغییرات وسیع بخش بصری، شهر استیل پورت بیشتر از گذشته حس و حال یک شهر زنده را منتقل می‌کند و رانندگی و گردش در آن از همیشه لذت بخش‌تر است. وجود ماشین‌های متنوع و استفاده سلاح‌های عجیب و غریب سری هم با گذشت نه سال از عرضه آن، همچنان می‌تواند سرگرم کننده و البته خنده‌دار باشد.

قبل از عرضه نسخه ریمستر اعلام شده‌بود که این نسخه دارای بیش از ۳۰ بسته الحاقی خواهد بود، اما در نهایت تمام این DLC شامل مواردی جزئی مانند لباس، اسلحه، ماموریت فرعی و یا چند ماموریت کوتاه می‌شوند و اگر به خاطر این DLC ها قصد خرید نسخه ریمستر را دارید، بهتر است دست نگه‌دارید به این دلیل که موردی خاصی را از دست نخواهید داد.

اما مهم‌ترین بخش سینتس راو که دچار تغییرات وسیعی و غیر منتظره‌ای شده ‌است، مربوط به بخش بصری آن می‌شود. هر چند تا حدودی عادت کرده بودیم تا در عناوین ریمستر تنها شاهد افزایش رزولوشن و کیفیت بافت‌ها یا در مواردی همانند مافیا ۲ شاهد پس‌رفت باشیم، اما سازندگان سینتس راو پا را فراتر گذاشته و حالا مدل‌سازی شخصیت‌ها و وضعیت کلی بخش بصری همانند نورپردازی، افکت‌ها و سایه‌ها دچار تغییرات وسیعی شده. از همان بدو شروع می‌توان شاهد تغییرات غیر منتظره  بود. به لطف مدل‌سازی جدید شخصیت‌ها، نورپردازی پیش‌رفته و حتی مواردی مثل افزایش آبجکت‌ها، درختان و گیاهان شماره سوم کاملا حال و هوای یک عنوان نسل هشتمی را منتقل می‌کند. مدل صورت هر کدام از شخصیت‌ها از اولگ گرفته تا زیموس دارای جزیئات بسیاری بیشتری نسبت به گذشته‌ هستند و البته این تغییرات همچنان حال و هوای کامیک گونه بازی را هم حفظ کرده‌است. البته تغییرات بخش بصری به همین جا خلاصه نمی‌شود و مواردی مثل HDR و نرخ فریم ۶۰ بر روی کنسول‌های Xbox One X و PS4 Pro از دیگر نکات مثبت نسخه ریمستر حساب می‌شوند. البته نرخ فریم بازی در تمام موارد بر روی ۶۰ به صورت ثابت باقی نمی‌ماند، اما در طول اکثر مراحل شاهد نرخ فریمی ثابت بر روی کنسول Xbox One X بودم. تنها موردی که به آن انتقاد وارد است، تنوع به شدت پایین مدل دشمنان و NPCها است. در اکثر نبرد ها عملا تنها دو مدل شخصیت‌ دشمن برای هر کدام از گروه‌های سیندیکیت وجود دارد و تنوع پایین مدل‌ها می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد. در کنار آن بخش شخصی‌سازی شخصیت‌ اصلی هم بدون تغییر باقی مانده‌است و انتظار می‌رفت این بخش هم همانند دیگر بخش‌ها پیشرفت کند. در مجموع تغییرات اعمال شده در بخش بصری به قدری زیاد و کامل است که می‌توان نسخه ریمستر شماره سوم را به عنوان یکی از بهترین ریمستر‌ های نسل هشتم کنسول‌ها نام گذاری کرد.

در بخش صداپیشگی تغییری صورت نگرفته و البته واقعا نیازی هم به تغییر در این بخش نبود و همچنان صداپیشگی با حضور افرادی مثل تروی بیکر بی‌نقص و فوق‌العاده خنده‌دار است، اما سازندگان سعی کرده‌اند تا از افکت‌های جدید صدا برای اسلحه‌ها استفاده کنند که به عنوان یک تغییر کوچک می‌توان آن را قابل قبول ارزیابی کرد. موزیک‌ها هم  فوق‌العاده هستند. علاوه بر تعداد فراوانی رادیو همراه با آهنگ‌های متنوع در سبک‌های مختلف، استفاده از آهنگ‌ کانیه وست برای مرحله دوم همچنان یکی از بهترین انتخاب‌ها برای سری محسوب می‌شود و بهترین استفاده از آهنگ کانیه در دنیای سینتس راو است.

نتیجه‌گیری:

نسخه ریمستر شماره سوم سینتس راو قطعا یکی از بهترین عناوین ریمستر عرضه شده در نسل هشتم کنسول‌ها محسوب می‌شود. تغییرات اعمال شده در بخش بصری به اندازه یک نسل پیشرفت کرده‌است. موردی که واقعا برای یک عنوان ریمستر غیر منتظره محسوب می‌شود. اما دیگر بخش‌های بازی همچنان دست نخورده باقی مانده‌اند و موردی همانند لول‌دیزاین بعد از گذشت این همه سال کمی تاریخ مصرف گذشته و یک نواخت به نظر می‌رسد که کمی برای آینده سری و شماره پنجم نگران کننده‌است. در نهایت تجربه ریمستر شماره سوم حداقل از منظر بصری یک تجربه قابل قبول و البته تجربه کلی آن یک تجربه مفرح و سرگرم کننده برای علاقمندان به سری سینتس راو است.

امتیاز بازی‌سنتر - 8

8

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
پیشرفت فوق‌العاده بخش بصری در تمام موارد
صداپیشگی عالی و ایجاد فضایی کاملا خنده‌دار
ماموریت‌های فرعی لذت بخش
بهترین شماره سری بهتر از همیشه
نقاط ضعف:
لول دیزاین نسبتا تاریخ مصرف گذشته و تکراری
مدل محدود دشمنان و npc ها
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم Xbox One بررسی شده است

User Rating: 4.76 ( 4 votes)

بهرام بی غرض

Journalist and Video game critic at @bazicenter and @bazinama | XBL gamertag: Bahram

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا