بررسیپلی استیشن 4

بررسی بازی Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

بیشتر عناوین Remaster شده قدیمی که شماره‌­های جدید­تر آن­ها بر روی کنسول­های نسل حاضر منتشر شده‌­اند ناخودآگاه درگیر مقایسه­‌هایی می­شوند که معمولا به نفع آن­ها تمام نمی­شود. بخصوص که شماره­‌های جدید­تر بازی­های موفقی نیز بوده و با گسترده و غنی­‌تر کردن دنیا خود، باعث شوند نسخه­‌های قبلی حتی قدیمی­تر به نظر رسند. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom از جمله این دنباله­‌های موفق محسوب می­شود که با تغییر سبک و حرکت از JRPG های سنتی به Action RPG هایی که این روزها حسابی بازارشان داغ است، مخاطبین خود را با یک گیم‌­پلی بسیار مدرن و جذاب غافلگیر می­کند. اما با این وجود نسخه ریمستر شده Wrath of the White Witch نه تنها در مقابل برادر بزرگ­تر خود قدیمی و از رده خارج به نظر نمی­رسد، بلکه برعکس با زبانی ملموس و گویا یادآور جادویی است که در گیر و دار این مدرنیزه شدن از دست رفته و علی رغم همه شایستگی­های Revenant Kingdom اثری از آن دیده نمی­شود.

Revenant Kingdom تصویرگر دنیایی فانتزی و بسیار زیباست و به لطف گرافیک جذاب و مسحور کننده خود باعث می­شود بازگشت دوباره به عنوانی که حدود 6 سال از انتشار آن گذشته سخت و دشوار به نظر رسیده و گرافیک هنری جذاب آن دیگر برش بصری سابق را نداشته باشد. حالا که Ding Dong Dell، امپراطوری گربه­ها، و کودتا Mausinger علیه گربه‌­ها را در RK دیده­ایم نسخه اصلی و شاه تام خپل آن بیشتر نوستالژیک به نظر می­رسند. اما نکته عجیب اینجاست که بعد از کمی بازی کردن Ni No Kuni: Wrath of the White Witch و غرق شدن در دنیای آن متوجه می­شوید یک روح کلاسیک یا بهتر است بگوییم فانتزی اصیلی در آن جریان دارد که گرافیک­های سل شید پر زرق و برق امروزی نیز نمی­توانند جایگزین آن شوند. سرمنشا این جذابیت مسخ کننده را می­توان در همکاری مشترک Level 5 با استدیو انیمه ساز بسیار معروف Studio Ghibli دانست که در شماره بعدی ادامه دار نشد.

بازی Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

فیلم­‌های Studio Ghibli و بخصوص آثار هایائو میازاکی دلایل بسیار زیادی برای دوست داشتن به مخاطبین خود می­دهند، اما شاید عمیق و انسانی­‌ترین آن­ها ترکیبی عجیب از واقعیت و خیال است، به طوری که در بیشتر کارهای آن­ها می­توان یک سوژه مشترک را یافت که به فراخور داستان به اشکال مختلف روایت و تبدیل به یک داستان منحصر به فرد می­شوند. این سوژه مشترک فرار از واقعیت و پناه بردن به جهان زیبای تخیل برای هضم ناملایمتی­های زندگی سخت و مدرن امروزی است. قهرمان این داستان­ها بیشتر بچه­هایی هستند که زندگی­های ماشینی هنوز بال و پر خیال­شان را نچیده و می­توانند در جهان ماورایی و دست نیافتنی تخیلات خود موجودات خیال انگیزی را تصور کنند که با درگیر کردن آن­ها در داستان­های پریان، دریچه­ای برای فرار از واقعیت را به رویشان باز می­کنند. Studio Ghibli داستان Wrath of the White Witch را بر مبنی این فرمول موفق بنا نهاده و دنیای عجیب و زیبای خود را می­سازد.

قهرمان داستان در اینجا نیز یک پسر بچه معصوم و ماجراجو به نام الیور (Oliver) است که بعد از مرگ دلخراش مادرش، برای فرار از این واقعیت تلخ و کنار آمدن با آن، به عروسکی پناه می­برد که مدت­ها قبل مادرش آن را درست کرده بود تا در وقت­هایی که الیور در خانه تنهاست با آن بازی کرده و تنهایی خود را فراموش کند. اینجاست که معجزه به حقیقت پیوسته و عروسک نگهبان الیور زنده شده و تبدیل به یک پری دماغ دراز به نام آقای دریپی (Mr Drippy) می­شود. آقای دریپی خبر از دنیای دیگری می­دهد که در آن افسانه هنوز زنده است و اگر الیور شجاعت قدم گذاشتن به آن را داشته باشد می­تواند با موجودات افسانه­ای آن روبرو شده و مادرش را دوباره به زندگی بازگرداند. تنها لازمه شروع این سفر خیال انگیز کمی شجاعت، یک شاخه خشکیده درخت برای اجرای افسون و باور به حقیقی بودن جهان تخیل است. الیور بعد از همراه شدن با آقای دریپی و ورود به آن دنیای دیگر، متوجه می­شود جادوگر شیطانی به نام شدار (Shadar) قصد نابودی آن را داشته و او همان فرد برگزیده­ای است که می­تواند دنیای افسانه­ها را از گزند جادوگر سفید، شدار، و نابودی نجات دهد. و چه استعاره­ای از این زیبا و حقیقی­تر که به راستی این معصومیت و تخیل کودکانه ماست که می­تواند دنیای ناممکن­ها را از فراموشی مطلق نجات دهد.

بازی Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

گیم­پلی Ni No Kuni: Wrath of the White Witch به نسبت RK بسیار ساده، جمع و جور و کلاسیک به نظر می­رسد. مبارزات به صورت نوبتی است و پس از مواجه با دشمنان وارد صحنه­‌های نبرد می­شویم. با شروع هر مبارزه می­توان از Command Menu که به صورت چرخشی طراحی شده، گزینه مورد نظر را از میان حمله، دفاع و جادو انتخاب کرد. الیور مانند هری پاتر یک جادوگر کودک است که به تازگی قدرت­های جادوگری خود را کشف کرده و برای اجرای طلسم­‌ها نیاز به یک چوب دستی دارد. اما همین قدرت جادوگری به او اجازه می­دهد از موجودات بسیار بامزه و عجیب غریب برای مبارزات استفاده کرده و با احضار آن­ها در صحنه­های نبرد از قدرت­های جنگجویان­­شان برای شکست دشمنان کمک بگیرد. در ابتدای مبارزات، اگر که توسط دشمنان غافلگیر نشده باشید، می­توانید انتخاب کنید قصد دارید کنترل الیور را در اختیار داشته باشید یا نیروهای کمکی او را و البته در ادامه نیز می­توان به راحتی میان شخصیت­‌ها سوییچ کرده و از قدرت­های منحصر به فرد هر یک از آن­ها استفاده کرد.

هر کدام از مینیون­‌ها که رفته رفته و در طول داستان بر تعداد و تنوع آن­ها نیز افزوده می­شود، قابلیت­های مخصوص به خود را دارند. به عنوان مثال یکی از آن­ها یک غول شاخ دار بی­نهایت دوست داشتنی است که با شمشیر و سپر کودکانه خود با دشمنان مبارزه می­کند و دیگری یک میمون نیمه وحشی با پنجه­‌های تیز و برنده. مینیون­ها علاوه بر قابلیت مبارزه و دفاع کردن یک قدرت ویژه و مخصوص به خود را نیز دارند که استفاده از آن مستلزم صرف جادو است. تمام قابلیت­های الیور، مینیون­هایش و سایر شخصیت­های داستانی قابل ارتقا بوده و با بدست آوردن Exp و Level Up شدن به صورت اتوماتیک افزایش می­یابند. اما مینیون­ها قابلیت شخصی سازی بیشتری داشته و اگر به آن­ها خوراکی­‎های مورد علاقه­شان که غالبا در داخل کوزه‌­ها یا صندوقچه‌­های گنج یافت می­شوند را بدهید، قوی­تر و خطرناک­تر از قبل می­شوند.

بازی Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

همانطور که گفته شد الیور یک جادوگر بوده و می­تواند با کمک کتاب طلسم­هایش و نیز چوب­های جادوگری طلسم­‌های مختلف و بعضا پیچیده را اجرا کند. نکته جالب درباری جادو در دنیای Wrath of the White Witch استفاده از آن در تمام مدت بازی و بخش­های غیر مبارزه­ای است. شما می­توانید از باز کردن قفل­های صفت و سخت گرفته تا بازگشت به دنیای حقیقی بر روی جادو حساب کنید. این جادو چیزی بیشتر و بزرگ­تر از یک قدرت صرف در طول مبارزات است. فلسفه دنیای Wrath of the White Witch همزاد­ها و روح­‌های مشترک میان جهان واقعیت و آن دنیای دیگر است. هر یک از موجودات زنده یک همزاد در دنیای دیگر دارند که برای پیشبرد داستان لازم است مدام میان این دو دنیا در گردش بوده و با پیدا کردن همزاد شخصیت­ها و ایجاد پیوند میان آن­ها، بر رخوت و کسالتی فائق آیید که باعث مسخ و خمودگی آن­ها شده است. به طوری که می­توان گفت هدف اصلی الیور در داستان، به عنوان تنها کسی که قادر به ورود به دنیای دیگر است، آشتی دادن همه آدم­ها و موجودات زنده با قصه و افسانه است.

بازی Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

چیزی که این داستان ساده و در عین حال عمیق و دوست داشتنی را تکمیل می­کند گرافیک بصری بازی است که مستقیما از روی انیمیشن­های Studio Ghibli الگو برداری شده است. ایده و کانسپت شخصیت­ها و دنیای بازی توسط SG طراحی شده و استدیو Level 5 به لطف تخصصی که به خاطر ساخت سری Professor Layton در گرافیک­های سل شید بدست آورده، آن­ها را تبدیل به یک گرافیک سه بعدی اما نزدیک به حال و هوای انیمه­‌های دو بعدی ژاپنی کرده است. صحنه­‌های نمایشی بازی نیز همانطور که انتظار می­رود کاملا انیمه شکل بوده و توسط خود Studio Ghibli ساخته و کارگردانی شده­اند. یوشی یوکی موموسه (Yoshiyuki Momose) کارگردان بی­نظیر SG علاوه­بر کارگردانی صحنه­‌های نمایشی بازی، با طراحی شخصیت­ها و استوری بورد­های آن توانسته به خوبی فلسفه کاری Studio Ghibli را به گرافیک بصری بازی تزریق کرده و به خورد گیم­‌پلی دهد. باید به همه این­ها موسیقی فوق شاهکار آقای نائیا فوجیماکی (Naoya Fujimaki) را نیز اضافه کرد که پیشتر سابقه کار بر روی موسیقی شاهکارهایی نظیر Ponyo و The Wind Rises را داشته و نتیجه این ترکیب این احساس زیباست که در تمام طول مدت تجربه بازی تصور می­کنید در حال تجربه نه یک بازی نقش آفرینی ژاپنی دیگر، که یکی از انیمه­های Ghibli Style هستید!

بازی Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch با اینکه از دل یک گذشته نه چندان دور و دراز به دست ما رسیده و در قیاس با بازی­هایی که اکنون شاهد عرضه آن­ها هستیم می­تواند قدیمی به نظر برسد، اما مثل آثار کلاسیک سینما جایی ورای زمان و تاریخ ایستاده و می­تواند برای ساعت­ها علاقه­‌مندان به بازی­های نقش آفرینی ژاپنی و نیز داستان­های فانتزی با طعم کارهای هایائو میازاکی را سرگرم کند.

امتیاز بازی سنتر

امتیاز بازی‌سنتر - 9

9

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
گرافیک هنری کم‌نظیر
گیم پلی ساده اما همچنان جذاب است
داستان درگیر کننده
نقاط ضعف:
بعضی مکانیک‌ها در گذر زمان کهنه به نظر می‌رسند
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS4 بررسی شده است

User Rating: Be the first one !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
  • ثبت نام کنید
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟ لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد نمایید. شما یک لینک برای ایجاد رمز عبور جدید از طریق ایمیل دریافت خواهید کرد.