ایکس باکس وانبررسیپلی استیشن 4نینتندو سوییچ
موضوعات داغ

بررسی بازی Monster Energy Supercross 2 – The Official Videogame

مسابقات قهرمانی پر طرفدار AMA Supercross هر سال از ماه ژانویه تا می میلادی در کشور آمریکا برگزار می‌شود. مسابقات پر هیجانی که پر پایه موتور کراس در پیست‌های خاکی آنهایم کالیفرنیا، تگزاس و چندین شهر دیگر آمریکا جریان دارد. هر چند این مسابقات محبوبیت فراوانی دارند، اما عملاً وقتی صحبت از بازی‌های ساخته شده بر اساس این مسابقات و یا حتی موتور کراس به میان می‌آید، شاهد عناوین ضعیفی هستیم که عملاً بیشتر جنبه تبلیغات و فروش بیشتر با استفاده از نام مسابقات AMA را دارند. حال در این بین نسخه دوم بازی Monster Energy Supercross به بازار عرضه شده که ما در بازی‌سنتر به سراغ آن خواهیم رفت تا با نقد و بررسی آن ببینیم آیا این عنوان موفق شده تا به سنت شکست این سبک در دنیای بازی‌ها پایان دهد و یا باز هم شاهد عنوان ضعیف دیگری خواهیم بود.

طبق روال چند سال اخیر باز هم استودیو ایتالیایی Milestone وظیفه ساخت این عنوان را بر عهده گرفته است. آن‌ها در سالی که گذشت بیش از پنج عنوان در سبک موتور سواری از جمله Ride 3 و Moto GP 18 را عرضه کردند. تمام عناوین ساخته شده توسط این استودیو معمولاً عناوینی متوسط هستند. متأسفانه عنوان Monster Energy Supercross 2 علی‌رغم تلاش سازندگانش برای توسعه یک عنوان جذاب، نتوانسته در خیلی از بخش‌ها موفق ظاهر شود. اولین و مهم‌ترین بخش بازی، بخش داستانی است که شروع جذابی دارد. ساخت یک موتور سوار، انتخاب موتور، تمرین‌های هفتگی، ثبت قرار داد با شرکت‌های متفاوت و مسابقه دادن کلیت این بخش را تشکیل می‌دهند. هر چند در کل به نظر می‌رسد با بخش کاملی طرف هستیم اما عملاً تمام قسمت‌های بخش داستانی از عمق بسیار کمی برخوردار بوده و بعد از چند ساعت جذابیت خود را از دست می‌دهند. به عنوان مثال بخش تمرینی هیچ‌گونه جذابیتی نداشته و به تکرار مواردی ختم می‌شود که هیچ‌گاه به پیشرفت شما در بازی کمکی نخواهد کرد. یا ثبت قرار داد با شرکت‌ها هم هیچ‌وقت نمی‌تواند تأثیری در روند پیشرفت شما گذاشته و یک قرار داد اشتباه باعث شکست یا تغییر سرنوشت موتور سواری که شما ساخته‌اید نخواهد شد. البته تمام این موارد وقتی آزار دهنده می‌شود که بازی شما را مجبور به تکرار آن‌ها قبل از شروع هر مسابقه خواهد کرد. از این موارد که بگذر‌یم، در بخش مسابقات باز هم نبود عمق کافی حس می‌شود. با این که سازندگان سعی کرده‌اند برای این بخش موارد جذابی مثل موتور سواران و پیست‌های واقعی را در نظر بگیرند، اما بعد از مدتی تجربه بخش داستانی ملال آور و خسته کننده می‌شود و شاید تنها علاقه‌مندان به این مسابقات بتوانند مدت زمان بیشتری را به تجربه بازی بپردازند.

در کنار بخش داستانی، دیگر بخش‌هایی مثل بخش چند نفره، ساخت ترک مسابقه، بخش چالشی و مسابقات معمولی هم در بازی وجود دارد که عملاً به جز بخش چند نفره و ساخت ترک، سایر مسابقات در بخش داستانی هم وجود دارند. برای بازی دو کلاس ۲۵۰ و ۴۵۰ س‌سی در نظر گرفته شده، کلاس‌هایی که در مسابقات واقعی هم از آن‌ها استفاده می‌شود. در این بین موتورهای فراوانی هم از اکثر سازندگان موتور مثل سوزوکی، هوندا و کاواساکی در بازی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها دارای طراحی و جزئیات بالایی نسبت به مدل واقعی خود هستند. با شروع مسابقه نکته‌ای که بازی سعی می‌کند بر روی آن تمرکز کند، امکان انجام بازی به صورت شبیه‌ساز و یا آرکید است، نکته‌ای که شاید در ابتدا جالب به نظر برسد. به عنوان مثال بازی این اجازه را به ما می‌دهد تا از بین فیزیک واقعی و آرکید یکی را انتخاب کنیم، گزینه مربوط به Rewind را فعال، وزن موتور سوار را تغییر و در نهایت مسافت مسابقات بازی را کاهش یا افزایش دهیم. اما تغییر تمام این موارد باز هم در کلیت آن‌چنان فرقی نمی‌گذارد و در نهایت نمی‌توان گفت با غیر فعال کردن تمام موارد با یک عنوان شبیه‌ساز طرف هستیم و یا بر عکس آن. دیگر بخش‌های عنوان MES 2 هم همانند مواردی که اشاره شد، کامل نیستند و هر کدام به نحوی در قسمتی دچار کمبودها و نقض‌هایی هستند.

تنها موردی که شاید بتوان به عنوان نکته مثبت و امیدوار کننده این سری برای شماره‌های بعدی از آن نام برد، گیم‌پلی جذاب آن است. هر چند همین طور که در بالا اشاره شد هیچ وقت با عنوانی کاملاً آرکید یا شبیه‌ساز طرف نیستیم، اما همین گیم‌پلی نیمه آرکید و شبیه‌ساز بازی هم دارای جذابیت‌های فراوانی است که باعث شده تا دیگر بخش‌های این عنوان کمتر ما را آزار دهند. مکانیک موتور سواری به خوبی در بازی پیاده شده و به لطف طراحی مناسب پیست‌ها و فیزیک خوب بازی شاهد هندلینگ مناسب و سرگرم کننده‌ای هستیم که می‌تواند حداقل تا زمان اتمام بخش داستانی ما را سرگرم کند. در کنار این مورد چندین حالت دوربین در بازی قرار گرفته که یکی از آن‌ها حالتی است که داخل کلاه کاسکت موتور سوار قرار می‌گیرد و ما از دید او مسابقه را دنبال می‌کنیم. تغییرات آب و هوایی هر چند به صورت پویا در بازی وجود ندارد، اما این امکان به شما داده خواهد شد که در حالت بارانی به مسابقه بپردازید. البته هندلینگ موتورها در این حالت خیلی تغییر نمی‌کند و بیشتر از نظر ظاهری شاهد تغییراتی در بازی هستیم. یکی از مواردی که اصولاً باعث سرگرم بودن عناوین ریسینگ و موتور سواری در مدت زمان بالا می‌شود، هوش مصنوعی رقبا است. موردی که عنوان فورتزا در نسل هشتم کنسول‌ها به لطف تکنولوژی درایوآتار استاندارد آن را به صورت کامل جا به جا کرد. اما در عنوان MES 2 خبری از یک هوش مصنوعی انقلابی همانند فورتزا نیست و عملاً با یک هوش مصنوعی معمولی و در بعضی موارد بد طرف هستیم. در طول مسابقات بعد از چند ساعت حرکات هوش مصنوعی کاملاً قابل پیش‌بینی بوده و در عمل شاهد نکته خاص و یا تغییری در روند مسابقات نخواهیم بود. بدین منوال تنها درجه‌های سختی بالای بازی می‌تواند باعث ایجاد چالش شود که آن هم در بعضی موارد غیر منطقی بوده و لذت بازی را از بین می‌برد. نبود سیستم دمیج را هم باید به مشکلات این عنوان اضافه کنیم. MES 2 با این که سعی می‌کند نام یک بازی شبیه ساز را یدک بکشد، اما فاقد هر گونه دمیج مکانیکی و فیزیکی است.

در حالی که سازندگان مختلف این روزها در تلاش هستند تا در بخش بصری از تمام توان کنسول‌های نسل هشتمی استفاده کنند، استودیو Milestone خیلی به این مورد اهمیت نداده و با عنوانی نه چندان زیبا در بخش بصری طرف هستیم. از یک طرف طراحی مدل‌ها با جزئیات و قابل قبول است و از طرف دیگر پیست‌ها بازی خالی و دارای طراحی‌های نه چندان با کیفیتی هستند. NPC ها و تماشاگران هم که از نسل قبل آمده‌ و طراحی خوبی ندارند. در این بین اما توجه به بعضی از جزئیات جالب و قابل تقدیر است. به عنوان مثال پیست‌های خاکی بازی در شروع مسابقه کاملا یک‌دست و تمیز هستند، اما در پایان مسابقه شاهد آن خواهیم بود که بر اثر تماس لاستیک‌های موتور با کف جاده‌های خاکی، رد تایرها به شکلی کاملاً واقعی بر روی آن‌ها به جا مانده است. خوشبختانه در بخش تکنیکی شاهد عنوان قابل قبولی با نرخ فریم ثابت هستیم و از این بابت مشکلی وجود ندارد. افکت صدای موتورها به خوبی انجام شده و انتقادی بر این بخش وارد نیست. البته به جز آن صدای شن و خاک که بر اثر حرکت موتورها بر روی پیست‌ها بلند می‌شود و موزیک‌های راک بازی هم ترکیب مناسبی برای بخش صداگذاری بازی هستند.

                 

عنوان Monster Energy Supercross 2 همانند اکثر عناوین استودیو Milestone نتوانسته به عنوان یک بازی قابل قبول ظاهر شود. این عنوان دارای مشکلات فراوانی است که از تبدیل شدن آن به یک اثر سرگرم کننده جلوگیری می‌کند. تنها بخشی که سازندگان به خوبی توانسته‌اند در بازی آن را پیاده کنند، همان گیم‌پلی و هندلینگ موتورهای بازی است و تجربه آن تنها به طرفداران این ورزش و موتورهای کراس توصیه می‌شود.
مجموع امتیاز - 6

6

امتیاز بازی‌ سنتر

نقاط قوت:
مکانیک و هندلینگ موتور ها
نقاط ضعف:
بخش داستانی خسته کننده و تکراری
گرافیک بصری تاریخ مصرف گذشته
کم عمق
نبود سیستم دمیج به صورت کلی در بازی
بخش تمرینی خسته‌ کننده

User Rating: Be the first one !

بهرام بی غرض

Journalist and Video game critic at @bazicenter and @bazinama | XBL gamertag: Bahram

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا