ایکس باکس سری ایکسایکس باکس وانبررسی بازیبررسی ویدیویی بازی هاپلی استیشن 4پلی استیشن 5

بررسی بازی WWE 2K22

پس از عرضه فاجعه بار WWE 2K20 هواداران این سبک از بازی‌های ورزشی امیدشان را برای تجربه عنوانی جذاب و کم نقص از دست داده بودند. شرایط به حدی خراب بود که نسخه 2021 بازی کنسل شد تا تیم Visual Concepts فرصت بیشتری برای توسعه نسخه بعد داشته باشد. حالا پس از حدود 2 سال از عرضه نسخه قبلی شاهد عرضه بازی WWE 2K22 هستیم. عنوانی که آمده تا به نوعی شروعی دوباره برای این مجموعه باشد. اما آیا استودیوی Visual Concepts موفق به این کار شده است؟ به طور خلاصه باید گفت بله آن‌ها تا حدودی موفق شدند! قطعا نسخه 2022 عنوان به مراتب بهتری از نسخه قبلی است. اما باز هم نهایتا شاهد یک بازی متوسط هستیم. در مقایسه با نسخه‌های ضعیف چند سال اخیر حتی می‌توان گفت WWE 2K22 از موفق‌ترین نسخه‌های مجموعه است. اما همچنان سطح کلی بازی فراتر از یک بازی «نسبتا خوب» نمی‌رود.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

در واقع می‌توان گفت نسخه 2020 به قدری ضعیف بود که تیم سازنده برای ساخت نسخه‌ای ضعیف‌تر از آن کار سختی در پیش داشت. مشکلات فنی و باگ‌ها در این نسخه به حد قابل توجهی کم شده‌اند و بازی بر روی پلی استیشن 5 نسبتا روان و بدون مشکل اجرا می‌شود. بدون شک این نسخه بهترین طراحی چهره را در کل مجموعه دارد. کیفیت طراحی شخصیت‌ها به شدت پیشرفت داشته و در برخی اوقات تشخیص چهره شخصیت‌ها از واقعیت مشکل می‌شود. البته به شرطی که محیط رینگ را در پس زمینه ورزشکاران نبینیم. همچنین نمایش ورود شخصیت‌ها با توجه به کیفیت بالای چهره و انیمیشن ورزشکاران از بهترین‌های سری است. به طور کلی طراحی هر چیزی که به شخصیت‌های اصلی مربوط باشد کیفیت خوبی دارد و بقیه بخش‌ها به شدت ضعیف و مصنوعی از کار درآمده‌اند. هرچند تنوع مدل‌های تماشاگران بیشتر از قبل است اما جزئیات طراحی و حرکات تماشاگران همچنان بی کیفیت است. انیمیشن‌های چهره و بدن مربی‌ها و دیگر شخصیت‌هایی که در بخش‌های دیگر بازی می‌بینیم به شدت ضعیف هستند. اگر یکی از صحنه‌های مربوط به مربی‌ها یا دیگر شخصیت‌های جانبی را ببینید قطعا با مشاهده حرکات عجیب و گاها ترسناک صورت و بدنشان به عمق فاجعه رخ داده در این بخش پی خواهید برد. رینگ مسابقه و دیگر محیط‌های موجود در بخش‌های مختلف بازی نیز همچنان مثل گذشته بی کیفیت هستند. هرچند این مشکلات تقریبا در تمام نسخه‌های قبلی هم وجود داشت اما در این نسخه با توجه به بهبود طراحی ورزشکارها، این تفاوت‌ها بیشتر به چشم می‌آیند. یکی از نکات مثبتی که در این نسخه وجود دارد سرعت لودینگ است. البته کاهش سرعت لود را بیشتر مدیون سخت‌افزار کنسول‌های جدید هستیم که به لطف آن‌ سرعت لودینگ در بازی چیزی حدود 4 تا 5 ثانیه است که در مقایسه با نسخه‌های قبلی بسیار کمتر شده و جابجای بین منوها و مسابقات را بسیار راحت تر کرده است.طراحی پر جزئیات ورزشکارها و انیمیشن‌هایشان باعث شده تصویر جذابی را در رینگ مسابقه ببینیم. اما بخش صوتی کمک چندانی به غرق شدن در محیط بازی نمی‌کند. گزارش بازی هیجان چندانی ندارد و صدای تماشاگران هم نمی‌تواند آن حس شلوغی و هیجان مسابقات را منتقل کند.

یکی از ایرادات نسخه قبل مشکلاتی بود که در سیستم گیم‌پلی آن وجود داشت. گیم‌پلی این نسخه نسبت به  WWE 2K20 بسیار ساده‌تر شده و سرعت بیشتری دارد. شاید این موضوع برای مخاطبان حرفه‌ای که عادت به ترکیب کردن چند دکمه‌ برای آسیب زدن به بخش‌های خاص بدن رقیب داشتند چندان خوشایند نباشد اما از سوی دیگر باعث جذب مخاطبان بیشتری می‌شود. ساده سازی مبارزات باعث شده است تا به راحتی بتوان کمبوهای گوناگونی اجرا کرد. در واقع همین ساده شدن اجرای حرکات پیچیده باعث شده روند مسابقات سرعت بیشتری به خودش بگیرد. نحوه اجرای کمبوها و حرکات ترکیبی به شدت یادآور عناوین مبارزه‌ای همچون تکن، مورتال کامبت و … است. برای مثال با فشار دادن چند باره دکمه ضربدر و سپس دایره حرکت خاصی اجرا می‌شود و به همین صورت دیگر کمبوها قابل اجرا هستند. دفاع کردن هم با فشار دادن دکمه مثلث انجام می‌شود. همچنین در حین حمله حریف می‌توانید در مواقع خاصی با زدن دکمه مثلث ضد حمله بزنید. همچنین زمانی که حریفتان شما را گرفته است اگر بتوانید حمله بعدی او را پیش‌بینی کنید و دکمه آن را زودتر بزنید می‌توانید مانع اجرای فن او شوید. همچنین قابلیت جا خالی دادن هم در بازی وجود دارد که با توجه به سرعت بالای مبارزات بسیار کارآمد است.  با توجه به نکاتی که مطرح شد باید گفت مبارزات بازی کم عمق ولی جذاب و با ریتم سریع هستند.

یکی از قسمت‌های جذاب بازی بخش شوکیس (Showcase) است. در این بخش یکسری از مبارزات تاریخی و جذاب ری میستریو (Rey Mysterio) در طول دوران کاری‌اش انتخاب شده‌ و شما باید آن مسابقات و لحظات به یاد ماندنی آن‌ها را در بازی تکرار کنید. در بین مسابقات ویدیوهایی هم از این شخصیت وجود دارد که درباره هر مسابقه و شرایط آن توضیحاتی می‌دهد. از دیگر بخش های بازی، MyGM است که در آن شما باید با بودجه‌ای محدود از لیستی از ورزشکاران را دعوت کرده و از میان چهار برند مشهور یکی را انتخاب کنید و نمایش‌تان را برگزار کنید. این قسمت می‌تواند بسیار جذاب باشد اما تعداد مسابقات آن محدود است و به همین خاطر بعید است گیمرها علاقه‌ چندانی به وقت گذراندن در این بخش داشته باشند. بخش دیگر بازی MyRise است که به نوعی قسمت داستانی بازی محسوب می‌شود. در این بخش شما شخصیت خود را می‌سازید و با شرکت در مسابقات باید به سطوح بالاتری بروید. در طول بازی یکسری انتخاب‌های داستانی هم وجود دارند که بر اساس آن‌ها مسیرهای متفاوتی را طی خواهید کرد. وجود این حق انتخاب و مسیرهای گوناگون باعث شده MyRise یکی از آن بخش‌هایی باشد که بتواند برای مدت مناسبی سرگرمتان کند.

در آخر باید گفت پس از وقفه یک ساله در چرخه عرضه این مجموعه حالا شاهد عنوانی هستیم که نسبت به نسخه‌های چند سال اخیر بهبودهایی داشته اما هنوز راه زیادی برای تبدیل شدن به یک عنوان شاهکار در سبک ورزشی دارد. WWE 2K22 توانسته تعداد زیادی از مشکلات نسخه قبلی را حل کند. اما هنوز هم ایراداتی در بخش فنی و سیستم گیم پلی دارد. در نهایت باید منتظر ماند و دید Visual Concepts مسیر پیشرفتی که به نظر می‌رسد با این نسخه آغاز کرده را چطور در آینده ادامه می‌دهد.

امتیاز بازی‌سنتر - 7

7

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
ریتم سریع مسابقات به واسطه سیتسم کمبو
نقاط ضعف:
سناریوی کلیشه‌ای

بجز چهره ورزشکاران طراحی تمام شخصیت‌های جانبی و همچنین محیط‌ها به شدت ضعیف است
بخش MyGM با اینکه ایده‌هایی جذابی دارد اما خیلی محدود است
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS5 بررسی شده است

User Rating: 4.02 ( 6 votes)

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا