ایکس باکس سری ایکسایکس باکس وانبررسی بازیپلی استیشن 4پلی استیشن 5کامپیوترنینتندو سوییچ

بررسی بازی Startup company

بازی Startup company سال ۲۰۲۰ توسط استودیو دانمارکی Hovgaard به عنوان اولین ساخته این تیم منتشر شد. یک بازی در ژانر شبیه سازی که بازیکن را در نقش مدیر عامل یک شرکت برای مدیریت و رقابت با دیگر شرکت ها قرار می‌داد. با وجود مشکلات متعدد «استارت آپ کمپانی» در زمان عرضه، این بازی موفق شد تا بیش از چهارصد هزار نسخه را تا به امروز به فروش برساند و همین باعث شد تا پورت نسخه های کنسولی آن هم در دستور ساخت قرار گیرد. حال با عرضه بازی برای کنسول‌ها به سراغ نقد و بررسی آن رفته‌ایم.

Startup company 1

به عنوان یک بازی شبیه سازی بیزینس، کار خود را با انتخاب نام کمپانی، لوگو، شخصیت اصلی و در ادامه یکی از شاخه‌ها مانند شبکه اجتماعی، پلتفرم پخش ویدیو، استریم بازی و… شروع می کنیم. در عمل در عنوان Startup company وظیفه ساخت یک وبسایت را بر عهده داریم تا به رقابت با دیگر نام‌های بزرگ در شاخه مربوط به خود بپردازیم. به عنوان مثال با انتخاب شاخه مربوط به شبکه‌های اجتماعی،  با فیس بوک، اینستاگرام و پلتفرم های مطرح در این بخش رقابت خواهیم کرد. در ادامه یک ساختمان کوچک اجاره کرده و کارمندان مورد نیاز را استخدام می‌کنیم. از میان کارمندان می‌توان «توسعه دهنده»، «طراح»، «محقق» و… را انتخاب کرد که هر کدام از این کارمندان وظایف مختلفی را بر عهده دارند. به عنوان مثال محقق به ما کمک خواهد کرد تا با جمع آوری پوینت بتوانیم بخش های مختلف کمپانی را گسترش دهیم. توسعه دهنده و طراح هم به تولید و طراحی مواد خام می پردازند که به وسیله آن میتوان بخش های مختلف وبسایت را آپگرید کرد.

در ادامه وظیفه ما افزودن بخش‌های مختلف به وب سایت‌مان است. بخش‌هایی همانند امکان پخش ویدیو، آپلود عکس، قابلیت مسیج زدن و در کنار این بخش ها میتوان حتی بخشی برای خرید اشتراک ماهیانه یا تبلیغات را هم برای درآمدزایی فعال کرد.

Startup company 2

بدین صورت با افزودن بخش‌های مختلف به وبسایت، شاهد افزایش تعداد کاربران، افزایش درآمد و در انتها نیازمندی بیشتر برای اداره وبسایت هستیم. با افزایش تعداد کاربران، حال ما باید تعداد سرورهای بیشتری را راه اندازی کرده تا از اختلال جلوگیری کنیم. همچنین کارمندان بیشتری را برای تولید مواد اولیه، تبلیغات و محافظت از سرور های سایت استخدام کنیم. در قدم بعدی ساختمان بزرگتری را برای استخدام افراد بیشتر اجاره کنیم. بعد از آن به سراغ تصاحب رقبا برویم و یا حتی مواد اولیه را از آن ها خریده و یا مواد اولیه خود را به فروش برسانیم.

چالش اصلی Startup company دقیقا زمانی آغاز می شود که ما به اندازه کافی وبسایت خود را گسترش داده و حال باید منابع و کارکنان خود را مدیریت کنیم. به عنوان مثال با گذشت چند سال از اداره وبسایت، حال تعدادی از کارمندان به شما درخواست حقوق بیشتر، بیمه و دیگر امکانات را می‌دهند. گروهی از کارمندان آماده بازنشستگی هستند و باید برای استخدام افراد جدید، جایگزینی برای آن‌ها را پیدا کنیم. در همین حال کنترل و بالانس منابع خام و اولیه به یکی از اصلی ترین چالش‌های بازی تبدیل می‌شود. منابعی که عملا اگر نتوانیم بالانس آن‌ها را کنترل کنیم، پیشرفت در بازی را مختل می‌کنند.

Startup company 3

با این که بازی مورد نظر ما در مجموع به شدت سرگرم کننده و حتی اعتیاد آور است، اما متاسفانه از ضعف‌های متعددی هم رنج می‌برد. به خصوص وقتی صحبت از بالانس در ویژگی‌ها به میان می‌آید. به عنوان مثال به راحتی می توان با افزودن قابلیت خرید اشتراک ماهیانه در وب سایت‌مان و اختصاص کمترین امکانات، درآمد میلیونی به جیب زده و به سرعت دیگر رقبا را تصاحب کنیم. یا با وجود کمترین امکانات ممکن و تنها آپگرید کردن بخش‌های مورد نظر، میتوانیم تنها با گذر زمان بزرگترین وب سایت‌های جهان را تصاحب کرده و عملا بازی را به اتمام برسانیم. به عنوان مثال برای رقابت با یوتیوب، تنها بخش کامنت‌های وبسایت خودم را تا آخرین میزان ممکن آپگرید کردم و حتی بدون وجود امکان بخش ویدیو، قادر بودم از یوتیوب پیشی گرفته و حتی آن را خریداری کنم! موردی که در واقعیت عملا غیر ممکن است. یکی دیگر از ضعف های این اثر مربوط به UI یا همان رابط کاربری نه چندان کارآمد بازی برای کنترلرهای کنسولی است. بار ها در طول تجربه Startup company با UI به شدت مشکل داشتم و انتخاب بخش‌های مختلف و کنترل بازی تا حد زیادی آزار دهنده بود.

در کنار این مشکلات، ایراد اصلی نسخه کنسولی به سیستم سیو آن باز می‌گردد. در واقع، قابلیت سیو در این عنوان به صورت کامل شانسی و ناکارآمد عمل می‌کند. دفعات متعددی مجبور بودم بازی را از اول شروع کنم به این دلیل که سیو‌هایم غیب شده بودند و یا سیو‌های اولیه جایگزین آن ها شدند. موردی که احتمالا با آپدیت های آینده برطرف شود، اما در حال حاضر به شدت آزار دهنده و حتی تجربه بازی را به صورت کامل غیر ممکن می‌سازد.

Startup company 4

نتیجه گیری:

بازی Startup company یک عنوان سرگرم کننده و اعتیاد آور است که از مشکلات فراوانی در نسخه کنسولی رنج می‌برد. مشکلاتی همچون رابط کاربری نامناسب برای بازی با کنترلرهای کنسولی و همچنین سیستم ناکارآمد سیو، از جمله مشکلات آزار دهنده این عنوان به شمار می‌روند که در حال حاضر تجربه این اثر را مختل کرده‌اند. در کنار این موارد، مشکل بالانس نبودن بعضی از بخش های مدیریتی می‌تواند تجربه بازی را تا حدودی خسته کننده و وقت گیر کند.

امتیاز بازی‌سنتر - 7

7

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
بخش های مدیریتی سرگرم کننده و اعتیاد آور
یک شبیه ساز نسبتاً خوب برای مدیریت
نقاط ضعف:
سیستم ناکارآمد سیو
رابط کاربری نامناسب برای کنسول‌ها
بالانس نبودن بعضی از بخش‌های مدیریتی
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم Xbox Series X بررسی شده است

User Rating: Be the first one !

بهرام بی غرض

Journalist and Video game critic at @bazicenter and @bazinama | XBL gamertag: Bahram

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا