بررسی بازیبررسی ویدیویی بازی هاپلی استیشن 5کامپیوتر

بررسی بازی Helldivers 2

در حالی که بسیاری از گیمرها نسبت به عرضه بازی Helldivers 2 بی‌تفاوت بودند، این عنوان موفق شد تا با ثبت رکوردهای مختلف و عملکرد فوق‌العاده‌ای که تا به امروز از خود به جا گذاشته، حسابی همه را غافلگیر کند. جای خالی یک اثر شوتر چند نفره در بین بازی‌های امروزی حسابی حس می‌شد و حالا استودیوی Arrowhead Game با همکاری سونی اثری را عرضه کرده که به خوبی توانسته این فقدان را جبران کند. عنوانی که به شکل غیرمنتظره‌ای مورد توجه مخاطب‌های بازی‌های آنلاین قرار گرفته و به نظر می‌رسد تبدیل به همان چیزی شده که سونی و پلی‌استیشن مدت‌ها در مجموعه عناوین خود به دنبالش بودند. یک شوتر آنلاین و چند نفره که توانایی حضور در بازار رقابتی برای مدتی طولانی را در اختیار دارد.

بررسی ویدیویی را در یوتوب تماشا کنید

تا همین چند وقت گذشته اگر به فهرست عناوین انحصاری کنسول پلی استیشن ۵ در سال ۲۰۲۴ نگاهی می‌انداختیم، احتمالاً این‌طور به نظرمان می‌آمد که این فهرست نسبت به سال‌های گذشته کمی ضعیف‌تر شده است. شاید تنها عنوانی که از این فهرست توجه‌ها را به خودش جلب می‌کرد، بازی Final Fantasy 7 Rebirth بود؛ اما با عرضه بازی Helldiver 2 تمامی معادلات به هم خورد و حالا چند وقتی است که این بازی به تیتر شماره یک دنیای ویدیوگیم تبدیل شده. اجازه دهید تا برای بررسی این بازی به سراغ آثار شبیه به آن برویم. در حالی که بازی‌های بزرگی مثل Destiny و Call of Duty Warzone موفق شدند طی این سال‌ها با یک پشتیبانی قوی بازیکنان زیادی را به خودشان جذب کنند، Helldivers 2 تنها در طول دو هفته موفق شده تا رکوردهای جدیدی را از خودش به جا بگذارد و حتی از اثری مثل Halo Infinite به عنوان پرچم‌دار کنسول‌های ایکس‌باکس هم پیشی بگیرد. بله، همه این‌ موارد در شرایطی است که این بازی حتی یک اثر Free-to-Play هم نیست و با برچسب قیمتی ۴۰ دلار عرضه شده. اما دلیل این موفقیت‌ها را صرفاً باید به پای هجوم بازیکنان به سمت یک بازی جدید و نوظهور بنویسیم یا پشت این همه هیاهو دلیل دیگری نیز نهفته است؟

اگر به هسته گیم‌پلی بازی Helldivers 2 نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم که این عنوان از نظر گان‌پلی یا حتی سیستم حرکت شخصیت‌ها تفاوت خیلی بزرگی نسبت به سایر بازی‌های شوتر سوم شخص ندارد اما سازنده‌های بازی المان‌های ریزی را در گیم‌پلی آن به کار برده‌اند که تجربه Helldivers 2 را به شدت سرگرم‌کننده می‌کند. شما به عنوان یک Helldiver، ماموریت دارید تا با سفر به سیارات و مناطق مختلفی از کهکشان، جلوی نابودی Super Earth یا همان سیاره زمین را از دست دشمنان بگیرید. هر بازیکن علاوه بر سفینه مخصوص به خودش، از سیستم جذابی به نام Stratagems بهره می‌برد که به کمک آن می‌تواند در میدان‌های نبرد از سلاح‌ها یا تجهیزات جانبی قدرت‌مندی استفاده کند. از آنجایی که هدف اصلی سازندگان خلق یک اثر چند نفره و تیمی بوده، تعداد زیادی از این Stratagemها ممکن است در تجربه تک نفره بازی کاربرد زیادی نداشته باشند و استفاده از آن‌ها ممکن است حتی به ضررتان هم تمام شود. با این وجود این نکته اما باید گفت که اگر همین سیستم را در کنار دیگر گیمرها استفاده کنید و بقیه بازیکنان هم بر اساس استراتژی‌های تیمی عمل کنند، صحنه‌ای تمام عیار از نبردی بزرگ را تجربه خواهید کرد که شبیه به آن را در کمتر اثری می‌توان پیدا کرد. با پیشروی در بازی و تکمیل کردن ماموریت‌های مختلف می‌توانید Stratagemهای قوی‌تری را آزاد کنید که در مراحل سخت‌تر قطعاً به کمک شما می‌آیند. هر بازیکن تنها چهار Stratagem را می‌تواند با خودش به میدان نبرد ببرد و شما باید با توجه به مشخصات آن مرحله، سلاح‌ها یا بمب‌هایی را که در شرایط ویژه آسیب بیش‌تری می‌زنند را با خودتان به جنگ ببرید.

نکته جالبی که در بازی Helldivers 2 وجود دارد، این است که مخاطب‌ها باید در دو جبهه متفاوت بجنگند که در هر کدام از آن‌ها نیاز به سلاح‌ها و البته استراتژی‌های متفاوتی دارید. در یک سمت شما باید با موجودات فضایی تحت عنوان Terminid (ترمنید) مبارزه کنید که شباهت زیادی به حشره‌های معروف Starship Trooper دارند. برای از بین بردن این موجودات عجیب و غریب، گیمرها می‌توانند علاوه بر سلاح‌های عادی خودشان، از سلاح‌‌های آتش‌زا یا بمب‌های شیمیایی استفاده کنند که از دید تجربه به کارگیری در سطح فوق‌العاده و لذت‌بخشی قرار می‌گیرند. همین سلا‌ح‌ها اما در مبارزه با روبات‌های بی‌رحمی که در سمت دیگر کهکشان حضور دارند تقریباً کارایی خاصی ندارند و همین باعث شده که مبارزه با این نوع دشمن‌ها دشوارتر و نیازمند استراتژی متفاوتی باشد. حالا شاید با خودتان فکر کنید که آیا مبارزه با دشمن‌هایی شبیه به هم، قرار نیست تکراری شود؟ در حال حاضر می‌توان گفت که بعد از تجربه تقریباً ۳۰ مرحله و سیاره مختلف از بازی Helldivers 2، هم‌چنان وقتی پا به یک سیاره جدید می‌گذارید، بازی هنوز هم جذاب و متنوع است. هر سیاره‌ای که در بازی قرار گرفته به شکلی طراحی شده که حتی تاریک‌ترین و بی‌روح‌ترین نقاطش هم می‌تواند شما را جذب زیبایی خودش کند. فضاسازی و نورپردازی عالی محیط‌های مختلف مثل جنگل‌ها یا کوه‌هایی که مواد مذاب از آن‌ها جاری شده، جذابیت بسیاری داشته و منظره‌هایی زیبا را شکل داده. از طرفی اخیراً استودیوی Arrowhead در بیانیه‌ای اشاره کرد که Roadmap یا همان نقشه راهِ بازی به دلیل استقبال فوق‌العاده گیمرها، از نو طراحی شده است و حالا محتوای به مراتب بزرگ‌تری در آینده برای Helldivers 2 عرضه می‌شود. موضوعی که می‌تواند به خوبی بحث دوام بازی در طولانی مدت را پوشش دهد.

همان‌طور که اشاره کردیم، مفهوم کار تیمی در بازی Helldivers 2 حرف اصلی را می‌زند و سازندگان سعی کرده‌اند تا با تمرکز روی المان‌های این بخش، تجربه بازی را به شکلی جلو ببرند تا بازیکنان بتوانند روی هم‌تیمی‌های خود حساب باز کنند؛ اگر بخواهیم خیلی رُک بگوییم، Helldivers 2 اثری به شدت چالش‌ برانگیز به شمار می‌رود که تجربه آن به صورت تک نفره ممکن است زیاد به مذاق‌ بیشتر گیمرها خوش نیاید. با پیشرفت در بازی، درجه سختی‌های بیش‌تری برای شما آزاد می‌شود که هر کدام از آن‌ها جوایز مخصوص به خودشان را دارند؛ از آنجایی که تا به امروز ۹ درجه سختی مختلف برای بازی در نظر گرفته شده است، شما در خوشبینانه‌ترین حالت نهایتاً تا سطح مدیومِ (Medium) بازی را می‌توانید به تنهایی بازی کنید. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم تنهایی به سراغ درجه‌های سخت‌تر نروید، چرا که به محض فرود آمدن، دشمن‌ها از همه سمت به شما حمله می‌کنند و حتی فرصت فکر کردن هم نخواهید داشت. این روزها استفاده از سیستم بتل پس (Battle Pass) به امری عادی بین توسعه‌دهندگان عناوین آنلاین تبدیل شده و Helldivers 2 هم از این قاعده مستثنی نیست. در همان روزهای ابتدایی عرضه، خیلی از بازیکنان از این شکایت داشتند که بعضی از سلاح‌ها را فقط از طریق پول داخل بازی می‌توان خریداری کرد؛ ولی در حال حاضر سیستم به دست آوردن سلاح‌ها درگیر پرداخت درون برنامه‌ای نیست و شما تنها با انجام دادن ماموریت‌ها مختلف و کسب مدال‌های بیشتر، می‌توانید هم سلاح‌های قوی‌تری را به دست بیاورید و هم کرکتر اصلی را شخصی‌سازی کنید. در کنار بتل پس عادی، یک بتل پس پرمیوم هم برای بازی در نظر گرفته شده که خرید آن به هیچ وجه تاثیری در پیشرفت مخاطب ندارد. اعضای استودیوی Arrowhead با ساخت فرمولی موثر از ترکیب گیم‌پلی عالی و محیط‌های غنی، تجربه‌ای را به گیمرها ارائه می‌کند که درست مثل هر بازی چند نفره دیگری، دست کشیدن از آن به شدت سخت بوده و ساختاری اعتیاد‌آور را به بهترین شکل ممکن پیاده‌سازی کرده‌.

با تمام موفقیت‌ها و نکات مثبتی که از Helldivers 2 نام بردیم، مشکلاتی هم در بازی وجود دارند که گهگاهی می‌توانند باعث آزار گیمر شوند. مهم‌ترین مشکل بازی در حال حاضر، ضعیف‌ بودن سرورها و درست عمل نکردن سیستم Quick Match است که فرایند ورود به مراحل مختلف را مختل می‌کند. بارها پیش می‌آید که برای ملحق شدن به دیگر گیمرها با مشکل مواجه شوید. این مشکل با خاموش کردن قابلیت «کراس پلتفرم» ممکن است برطرف شود، ولی بدون شک اگر اوضاع به همین شکل پیش برود و سازندگان فکری به حال سرورها نکند، مطمئناً افراد زیادی از تجربه Helldivers 2 صرف نظر می‌کنند. در کنار این مورد، باگ‌های ریز و درشت و همین‌طور گرافیک بصری و فنی بازی هم در بعضی بخش‌ها، مثل طراحی شخصیت‌ها یا سفینه‌ها کمی تو ذوق می‌زند و می‌توانیم امیدوار باشیم که این مشکلات هم طی به‌روزرسانی‌‌های مختلف رفع شوند. در آخر می‌توانیم به ویژگی فرندلی فایر (Friendly Fire) هم اشاره کنیم که به کابوس بسیاری از گیمرها تبدیل شده. در مواقع متعددی از مراحل مختلف، بیشتر از این که نگران حمله دشمنان باشیم، نگران تیرها و بمب‌ها هم‌تیمی‌های خود هستیم که متاسفانه در بعضی از حساس‌ترین بخش‌های نبرد باعث از دست رفتن سلامتی و حتی جان شخصیت اصلی می‌شوند. این شرایط قطعاً در ابتدا جذابیت و سرگرم‌کننده بودن بازی را دو چندان می‌کند اما گاها می‌تواند به ضرر شما تمام شود و از این رو نمی‌توان آن را به عنوان نکته‌ای منفی در نظر گرفت.

در پایان باید گفت که استودیوی Arrowhead با یک دگرگونی اساسی نسبت به نسخه قبلی Helldivers که از دوربین بالا به پایین (top-to-bottom) استفاده می‌کرد، موفق شده با حفظ المان‌های سرگرم‌کننده هسته اصلی این سری، اثری را خلق کند که بدون شک یکی از بازی‌های شگفتی ساز سال ۲۰۲۴ به حساب می‌آید. Helldivers 2 ترکیبی عالی از یک شوتر سریع و نبردهای بزرگ و پر انفجار به شمار می‌رود که اگر آن را به همراه دوستان خود تجربه کنید، بدون شک تا مدت‌ها از تجربه آن سیر نمی‌شوید.

امتیاز بازی‌سنتر - 8.5

8.5

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
گیم پلی روان و به شدت جذاب
تجربه‌ای فراموش‌نشدنی از کار تیمی
طراحی بصری و فضاسازی چشم‌نواز محیط‌ها
استفاده عالی از سیستم Stratagems
طراحی صدا و موسیقی متن عالی
استفاده درست از کنترلر DualSense
نقاط ضعف:
مشکل پیدا نکردن بازی در حالت Quick Match
طراحی نه‌چندان خوب شخصیت‌ها
تجربه بازی در حالت تک نفره جذاب نیست
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS5 بررسی شده است

User Rating: 4.3 ( 4 votes)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا