معرفی بازی‌ها

معرفی بازی Tom Clancy’s The Division

جمعه‌ی سیاه

یک شهر نابود شده، مردمان آواره، و یک اتفاق غیرطبیعی. شاید قرار گرفتن این عناصر کنار یکدیگر بتوانند برای شما آخرالزمان را تصویر کنند. و صد البته این موارد و همچنین موضوعات آخرالزمانی در حال حاضر به یکی از جذاب‌ترین موضوعات برای مخاطبان صنعت سینما یا بازی‌های ویدئویی بدل شده‌اند. و اکنون Ubisoft Massive دست به ساخت پروژه‌ای با نام «دیویژن» (The Division) زده است. دیویژن در E3 سال 2013 نمایشی بسیار خیره‌کننده داشت و این نمایش عالی باعث شد تا مردم انتظار یک بازی بی‌نقص و زیبا را از دیویژن داشته باشند.

داستان دیویژن از آنجایی آغاز می‌شود که یک ویروس خطرناک از طریق اسکناس در کل شهر نیویورک پخش می‌شود و تمام فضای شهر را آلوده می‌کند و همانند تمامی شهرهایی که به مصیبت دچار می‌شوند و به‌نوعی درگیر فضایی آخرالزمانی می‌شوند، متروکه شده و تمامی ارتباط خود را با خارج از شهر از دست می‌دهد. این ویروس خطرناک در روز جمعه‌ی سیاه یعنی روزی که بیشترین مبادله‌ی اسکناس در آمریکا انجام می‌گیرد، در عرض پنج روز فراگیر می‌شود و گروهی با نام دیویژن برای مقابله با این ویروس به حالت آماده‌باش درمی‌آید. شخصیت اصلی بازی نیز یکی از اعضای دیویژن است. اما پخش شدن ویروس تنها مشکل شهر نیویورک نیست و پدید آمدن گروه‌ها و جناح‌های مختلف نیز یکی از مشکلات اساسی این شهر است که گروه دیویژن باید تلاش کند تا با از بین بردن این مشکلات شرایط نیویورک را به حالت عادی برگرداند. همچنین سازندگان بازی برای از بین بردن مشکلات احتمالی که با نحوه روایت داستان بازی با توجه به محیط باز بودن و خطی نبودن آن به وجود می‌آید داستان بازی را به سه موضوع تقسیم کرده‌اند. جولین جرایتی در این رابطه گفت آنها برای رفع این مشکل داستان را به سه موضوع تقسیم کرده‌اند و هر ماموریتی که شما در «دارک زون» (Dark Zone) انجام می‌دهید مربوط به یکی از موضوعات داستان می‌شود و در آخر کار با جمع‌بندی این موضوعات داستان اصلی بازی نمایان می‌شود. اولین موضوع از این سه موضوع به ویروس و کسانی که آن را پخش کرده‌اند مربوط می‌شود و دومین موضوع نیز به پیدایش جناح‌های مختلف در بازی می‌پردازد و موضوع آخر نیز در رابطه با چگونگی زنده کردن دوباره شهر است.
شاید بتوان انتخاب شهر نیویورک به‌عنوان شهر اصلی بازی را یک انتخاب هوشمندانه و در عین‌ حال شجاعانه توصیف کرد، از طرفی آنها باید محیط بازی را بی‌نقص و بسیار نزدیک به واقعیت درست کنند که گویا در این مورد و با توجه به اطلاعاتی که منتشر شده است به اهداف خود نزدیک شده‌اند و ثانیاً نیویورک با داشتن محیط‌های متنوع در سطح شهر می‌تواند به یکی از برگ‌های برنده‌ی بازی تبدیل شود. البته دیویژن علاوه بر محیط‌های آزاد در محیط‌های بسته نیز دنبال می‌شود. همچنین شما می‌توانید با استفاده از DLCهای بازی محیط‌های دیگری را نیز آزاد کنید برای مثال DLC Underground یک منطقه جدید را در قسمت‌های زیرزمینی شهر نیویورک در اختیار گیمرها قرار می‌دهد. درمجموع دیویژن در 16 ناحیه و 6 دارک زون دنبال می‌شود.

دارک زون به مناطقی از بازی گفته می‌شود که ویروس‌ها هنوز در آن فعال است و همچنین تلفات بسیار زیادی نیز داده است. در واقع بخش عظیمی از بازی در دارک زون‌ها اتفاق می‌افتد. پلیر ها می‌توانند در دارک زون‌ها علاوه بر انجام مأموریت‌هایی که بازی در نظر گرفته است با دیگر گروه‌ها نیز درگیر شوند. آن‌طور که به نظر می‌رسد در هر دارک زون 24 نفر به‌صورت همزمان می‌توانند حضور داشته باشند. اما یکی از بخش‌های مهم بازی سیستم Loot است و سازندگان با قرار دادن این ویژگی در گیم‌پلی سعی کرده‌اند چالش‌های بیشتر و در عین‌ حال آزادی عمل زیادی را در بازی قرار دهند. به نظر می‌رسد آن‌ها مانور بسیار زیادی روی این بخش بدهند و در بازی نهایی یکی از مهم‌ترین بخش‌های گیم‌پلی همین سیستم Loot باشد. پلیرها با ورود به دارک زون می‌توانند وسایل یا تجهیزات مختلفی را Loot کنند، اما اگر آن‌ها قبل از خروج از دارک زون کشته شوند آن وسایل را از دست خواهند داد. علاوه بر دارک زون‌ها در سرتاسر نیویورک آیتم‌های زیادی با قابلیت Loot وجود دارد، اما این آیتم‌ها بر اساس کیفیت به پنج دسته Superior، Specialised، Standard، Worn و High-End تقسیم می‌شوند که در بازی با رنگ‌های سفید، سبز، آبی، بنفش و نارنجی مشخص شده‌اند. شما در دیویژن از قدرت انتخاب بسیار بالایی برای تجهیز کردن خود برخوردارید، برای مثال در بازی می‌توانید کوله‌پشتی، دستکش، زره، زانوبند، ماسک و حتی غلاف تفنگ خود را انتخاب کنید و همچنین تنوع اسلحه‌ها نیز در بازی بسیار زیاد است. اما آن‌طور که به نظر می‌رسد در بازی سلاح سرد وجود ندارد و شما فقط می‌توانید از تفنگ‌های مختلف استفاده کنید، اما به همین علت سلاحی که شما به‌عنوان Side Arm از آن استفاده می‌کنید محدودیت در مهمات نخواهد داشت. همچنین سازندگان قابلیت «کرفت کردن» (Craft) را به‌طور بسیار گسترده قرار داده‌اند، شما می‌توانید اسلحه‌ها و یا زره‌های مختلفی را با استفاده از وسایلی که جمع‌آوری می‌کنید بسازید.

در کنار آزادی عمل در تجهیز، بخش شخصی‌سازی بسیار فوق‌العاده‌ای درون دیویژن وجود دارد که یکی از نکات مثبت بتای آن به‌حساب می‌آمد. شما می‌توانید صورت کاراکتر خود را بسازید و رنگ لباس و تجهیزات را به سلیقه‌ی خود تغییر دهید و در بازی آن‌طور که دوست دارید دیده شوید. علاوه بر رنگ لباس و تجهیزات شما می‌توانید ویژگی‌های خود و جنسیت و حتی نوع و فرم بدن خود را انتخاب کنید. در دیویژن شما توانایی‌های مختلفی دارید که بر حسب امتیاز و Level خود در بازی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. این توانایی‌ها در سه بخش Skills، Talent و Perks دسته‌بندی شده‌اند و هرکدام از این سه بخش دارای بخش‌های جداگانه‌ای هستند. به‌طور مثال شما در قسمت Skills دوازده انتخاب دارید که در سه بخش Medical، Tech و Security مرتب شده‌اند و در قسمت Talents نیز در همین سه بخش ذکرشده 24 انتخاب دارید. Talents به توانایی‌هایی گفته می‌شود که در شرایط خاصی فعال می‌شوند و دو راه برای آزادسازی این توانایی‌ها وجود دارد یکی از آن‌ها آپگرید کردن پایگاه عملیاتی است و دیگری ability pointهایی است که در بازی به‌دست می‌آورید همچنین شما می‌توانید به چهار مورد از این توانایی‌ها در آن واحد تجهیز شوید.
در بازی شما می‌توانید پایگاه‌های عملیاتی موجود در شهر را برای خود کنید، اما برای این کار ابتدا باید NPCهایی که این پایگاه‌ها را احاطه کرده‌اند را نابود کنید و پس از آن پایگاه عملیاتی به پناهگاهی امن برای شما تبدیل خواهد شد. هرکدام از این پایگاه‌ها به سه شاخه (Medical، Security، Tech) تقسیم می‌شود؛ که شما باید با انجام دادن مراحلی هر یک را آزاد کنید. با آزاد شدن این شاخه‌ها 10 آپگرید مخصوص همان بخش را مشاهده خواهید کرد. همچنین در اطراف این پایگاه‌ها پلیر می‌تواند با NPCها صحبت کرده و مأموریتی را دریافت کند یا به خرید و فروش آیتم‌های مختلف بپردازد. ساخت «کلن» (Clan) نیز یکی دیگر از ویژگی‌های دیویژن است و سازندگان بازی طی یک اقدام جالب وب‌سایتی اختصاصی برای مدیریت هرچه بهتر کلن‌ها راه انداخته‌اند که شما در آن می‌توانید کلن خود را مدیریت کنید. لازم به ذکر است هیچ محدودیتی ازنظر تعداد عضوها در کلن وجود ندارد.

دیویژن افراد موجود در بازی را به جناح‌ها و دسته‌های مختلفی تقسیم کرده است که هرکدام از آن‌ها سرگذشت مربوط به خود و دشمن خاص خود را دارند. در ادامه به بررسی کوتاه هر یک از این جناح‌ها می‌پردازیم:
Last Man Battalion: LMB یک شرکت خصوصی نظامی است، که فرمانده آن‌ها شخصی به نام Charles Bliss است.
Joint Task Force: JTF توسط افراد باقیمانده از سازمان‌ها و بخش‌های دولتی تشکیل‌ شده است. JTF کنترل خود بر شهر نیویورک که تبدیل به یک تله‌ی مرگ برای شهروندان شده را از دست‌ داده است. اکنون تمام امید JTF به افراد گروه دیویژن است.
Rioters: یک گروه سازمان نیافته که هیچ فرمانده‌ای ندارند، آن‌ها فقط می‌خواهند باقی بازمانده‌ها را بکشند و غارت کنند. آن‌ها یک مانع سرسخت برای بازگشت شهر نیویورک هستند.
CERA: یک سازمان فدرال که برای مقابله با بلایای طبیعی در مقیاس بزرگ ایجاد شده است. در دیویژن آن‌ها بر روی ویروس پروژه‌ی جمعه‌ی سیاه متمرکز شده‌اند.
Rikers: آن‌ها محکومین فراری هستند که تصمیم دارند با شعار «Power by Numbers» متحد شوند. اولین هدف آنها گرفتن انتقام از مقامات است و همچنین آنها تمام سربازهای یونیفرمدار به‌خصوص سربازان JTF را می‌کشند.
Cleaners: آنها کارگران یقه آبی هستند که همه‌چیز را به واسطه‌ی شیوع ویروس از دست داده‌اند. آنها توسط جو فرو تشکیل شده‌اند و متقاعد هستند که تنها راه از بین بردن ویروس آتش زدن همه‌چیز است، از جمله انسان‌هایی که در آن منطقه زندگی می‌کنند.
گیم‌پلی عنوان دیویژن به نظر دارای نکات مثبت بسیاری است، اما برای موفق شدن نیازمند آن است که سازندگان بدون عجله و درنهایت دقت آن‌ها را در بازی به‌‌کارگیرند.
کار بر روی موسیقی این عنوان بر عهده‌ی Ola Strandh است. از بازی‌های دیگری که او مسئولیت ساخت موسیقی‌شان را بر عهده داشته می‌توان به World in Conflict و بازی‌های Ground Control اشاره کرد.
درمجموع دیویژن را می‌توان یک عنوان با پتانسیل بالا دانست که احتمال موفقیت آن تا حدودی بالاست، ولی باید دید سازندگان چه چیزی را برای عرضه در این بازی خواهند داشت. دیویژن در 8 مارس 2016 برای XO، PS4 و PC عرضه خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا