حقایق سریال های تلویزیون

10 حقیقتی که از سریال Money Heist نمی‌دانید

برای مشاهده حقایق مانی هایست در یوتوب کلیک کنید

اگر سال گذشته سوال می‌کردید که سریال مانی هایست از دید کیفی در چه جایگاهی قرار می‌گیرد احتمالا به شما پاسخ می‌دادیم «در میان بهترین‌های تلویزیون» اما با پخش فصل چهارم به نظر می‌رسد که اوضاع کمی تغییر کرده و درست مانند بسیاری از سریال‌های پرطرفدار، رویکرد نتفلیکس درباره این مجموعه اسپانیایی نیز بیشتر به سمت کسب درآمد گرایش پیدا کرده تا باقی نگه داشتن سطح کیفی بالا که در گذشته شاهد آن بودیم. با این تفاسیر در حال حاضر سریال اسپانیایی نتفلیکس همچنان طرفداران بسیاری دارد و توانسته موج جدیدی از بینندگان تلویزیونی را به سمت این سرویس آنلاین هدایت کند. همین موضوع بهانه‌ای شده تا به سراغ 10 حقیقتی که از سریال Money Heist نمی‌دانید، برویم. حقیقت‌هایی که نشان می‌دهند در جریان ساخت La Casa de Papel (نام اسپانیایی سریال) تغییرات گسترده‌ای رخ داده و شاید چیزی که امروز تماشاگر آن هستیم با ایده اولیه سازندگانش تفاوت‌های بسیاری داشته باشد.

  1. ساختار عجیب نوشتن فیلمنامه

اگر چند قسمتی از Money Heist را تماشا کرده باشید حتما متوجه ساختار پیچیده داستان آن شده‌اید. ساختاری که به ما می‌گوید احتمالا سازندگان سریال در ابتدا داستان را به شکل کامل آماده کرده و در ادامه فرایند فیلمبرداری و تولید را شروع کرده‌اند. در واقعیت اما همه چیز متفاوت است و فیلمنامه قسمت‌های مختلف همزمان با فیلمبرداری آماده می‌شود. سازندگان سریال در این زمینه توضیح داده‌اند که برای پاسخگویی بهتر به نیازهای داستانی چنین تصمیمی را گرفته و سعی دارند در زمان پیشرفت تولید با توجه به نکات جدید مطرح شده، فیلمنامه را طبق آن تغییر دهند. البته چنین تصمیمی نکات منفی خاص خود را نیز به همراه داشته و بعضا شرایطی ایجاد می‌شود که بازیگرها زمان کافی برای آماده شدن، پیدا نمی‌کنند. این موضوع در ادامه منجر به تماس‌های تصویری بسیاری بین بازیگرها و نویسندگان شده.

  1. نام اولیه متفاوت

اگر به تازگی با این سریال آشنا شده‌اید، احتمالا آن را با نام انگلیسی Money Heist می‌شناسید. مجموعه تلویزیونی که البته در ابتدای پخش در اسپانیا تحت عنوان La Casa de Papel معرفی شده بود. نامی که ترجمه مستقیم آن معادل خانه کاغذی است. با این وجود خانه کاغذی اولین نامی نبوده که سازندگان سریال قصد انتخابش را داشته‌اند. در فاز طراحی اولیه خالقان این مجموعه قصد داشتند نام Los Desahuciados با ترجمه «اخراج شده» را برای سریال انتخاب کنند. نامی که به خوبی وضعیت داستانی شخصیت‌های حاضر در Money Heist را نشان می‌داد اما نهایتا تغییر کرد.

  1. ناجی به نام نتفلیکس

مجموعه La Casa de Papel اولین‌بار در سال 2017 و توسط شبکه Antena 3 اسپانیا پخش شد. قسمت اول این مجموعه توانست 4 میلیون بیننده را میخکوب تلویزیون‌ها کند و به عنوان یکی از بهترین شروع‌های تاریخ تلویزیون اسپانیا شناخته می‌شود. با این وجود شور و شوق ابتدایی بیننده‌های این سریال فروکش کرد و در زمان پخش آخرین قسمت فصل تنها 50 درصد بیننده‌های اولیه به تماشای آن نشستند. اینجا بود که خالقان سریال عملا موضوع متوقف شدن ادامه ساخت Money Heist را پذیرفته بودند اما به یکباره سر و کله نتفلیکس پیدا شد و همه چیز تغییر کرد. این سرویس آنلاین برای بهبود کاتالوگ بین‌المللی خود، امتیاز La Casa de Papel را خریداری کرد. مسئولین نتفلیکس در ادامه زمان هر قسمت را کاهش داده و بسته نهایی را در قالب 22 قسمت و بدون تبلیغات آنچنانی پخش کردند که به خوبی مورد توجه مخاطب‌ها قرار گرفت و به محبوبیت بالایی رسید.

  1. بیماری لاعلاج شخصیت‌ها

داستان فعلی سریال Money Heist به ما می‌گوید که هر کدام از شخصیت‌های حاضر با رویکردی متفاوت به تیمی پیوسته‌اند که قصد دارند سرقتی غیرممکن را انجام دهند اما در اصل و طی طرح اولیه، موضوع دیگری به عنوان انگیزه آنها مورد نظر بوده. سازندگان این مجموعه تلویزیونی توضیح داده‌اند که در طرح اولیه داستان قرار بر این بوده که تمامی شخصیت‌ها درگیر بیماری لاعلاج باشند تا انگیزه اصلی آنها به یکدیگر شباهت بسیاری داشته باشد. موضوعی که نهایتا سازندگان از آن صرف نظر کردند و تنها به عنوان پیش زمینه داستانی شخصیت برلین مورد استفاده قرار گرفت.

  1. روایت از دید پروفسور

شخصیت پروفسور به عنوان فردی به شدت باهوش، کاریزماتیک و مغز متفکر سرقت محوری داستان، در نگاه اول به عنوان بهترین گزینه برای روایت داستان دیده می‌شود اما اگر سریال را تماشا کرده باشید می‌دانید که نهایتا چنین تصمیمی گرفته نشده. هرچند پروفسور همواره به عنوان گزینه اول روایت داستان از سوی سازندگان در نظر بوده اما نهایتا آنها برنامه‌های خود را تغییر داده و وظیفه این کار را برعهده شخصیت توکیو قرار دادند. خالقان سریال Money Heist اعتقاد دارند که روایت داستان توسط پروفسور می‌توانست بیش از حد حس خودشیفتگی را به مخاطب منتقل کند. از سوی دیگر توکیو برای انجام این کار انتخاب شده تا اینبار با دید زنی در یک ماجرای سرقت روبرو باشیم که معمولا با فضایی مردانه به تصویر کشیده می‌شود.

  1. خنده معروف دنور

بدون شک دنور با آن خنده‌های معروف و منحصر به فردش یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌های سریال Money Heist است. شاید با خود بگویید که جیمی یورنته که وظیفه بازی در نقش دنور را برعهده داشته این خنده‌ها را به شخصیتش اضافه کرده اما واقعیت ماجرا این است که خنده‌های این چنینی از همان ابتدا در فیلمنامه اولیه لحاظ شده‌اند. پیش از انتخاب یورنته به عنوان بازیگر دنور، در فیلمنامه از خنده‌های این شخصیت با عنوان «خنده‌ عصبی و زشت» یاد شده که البته بسیاری آن را الگو گرفته از شخصیت دنی زوکو در فیلم Grease معرفی کرده‌اند. یورنته اما به این مسئله اشاره کرده که هرچند Grease یکی از فیلم‌های محبوب اوست اما هیچگاه قصد نداشته از خنده‌های جان تراولتا در نقش دنی زوکو کپی برداری کند.

  1. دزدی‌های واقعی با الهام از سریال

بعضا پیش می‌آید که مخاطب‌ها به قدری تحت تاثیر داستان یک سریال یا فیلم قرار گرفته و تصمیم به تکرار آن در زندگی واقعی خود می‌گیرند. سال 2018 در ترکیه، گروهی پنج نفره از تعدادی مغازه در استانبول، محصولات الکترونیکی به قیمت 132 هزار دلار سرقت کردند. آنها بعد از دستگیری اعتراف کردند که سرقت‌های انجام شده را با تاثیر از سریال Money Heist صورت داده‌اند. در آن سوی دنیا اما چند هندی با ظاهری دقیقا شبیه به شخصیت‌های سریال اسپانیایی از جواهر فروشی سرقت کرده و در نهایت دستگیر شدند. جالب است بدانید که در پشت صحنه این گروه هندی، مغز متفکری شبیه به پروفسور سریال Money Heist نیز حضور داشته. 

  1. پنج بار تست بازیگری برای نقش پروفسور

بدون شک یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت شخصیت پروفسور، جدای از پرداخت داستانی مناسب آن، حضور آلوارو مورته به عنوان ایفا کننده این نقش است. مورته که توانسته پروفسور را تبدیل به مغز متفکری جامعه گریز کند، شخصیت اصلی سریال را به بهترین شکل ممکن وارد فضای داستانی کرده و بخش عمده‌ای از نتیجه نهایی بدون شک مدیون اوست. با این حال رسیدن مورته به نقش پروفسور در سریال Money Heist کار آسانی نبوده. مورته در مصاحبه‌ای به این نکته اشاره کرده که برای رسیدن به نقش مورد نظرش مجبور شده طی بازه زمانی دو ماهه، پنج بار تست بازیگری را پشت سر بگذارد. فرایندی که معمولا در انتخاب بازیگر به این شکل دنبال نمی‌شود.

  1. رد پای تارانتینو

تاکنون صدها و شاید حتی هزاران فیلم و سریال مختلف با موضوع سرقت ساخته شده و بسیاری از آنها در میان بهترین‌های صنعت سرگرمی قرار می‌گیرند. در این میان اما آثاری همچون مجموعه اوشن یا Reservoir Dogs کوئنتین تارانتینو اصلی‌ترین منابع الهام برای سازندگان سریال Money Heist معرفی شده‌اند. در همین راستا می‌توان به خوبی شباهت‌های موجود میان این سریال اسپانیایی و فیلم خوش ساخت تارانتینو دید. از جمله این شباهت‌ها می‌توان به یکی از اصول اولیه داستان یعنی نام شخصیت‌ها اشاره کرد. در Reservoir Dogs هر شخصیت با یک رنگ معرفی می‌شد و اینجا نام شهرها برای هر کرکتر مورد استفاده قرار گرفته. نایروبی حتی در سکانسی مقابل برلین از بریدن گوش به جای شلیک کردن صحبت می‌کند که اشاره مستقیمی دارد به شخصیت مایکل مدسن در فیلم خاطره‌انگیز تارانتینو.

  1. طرفدارانی از دنیای ترس و فوتبال

افزایش نفوذ شبکه‌های اجتماعی باعث شده تا به راحتی متوجه شویم که چهره‌های مطرح دنیا چه سرگرمی‌ها و محتواهایی را دنبال می‌کنند. اکنون بسیاری می‌دادند که ستاره‌های فوتبال چه فیلم و سریالی تماشا می‌کنند و از سلایق بازیکن محبوب خود به خوبی خبر دارند. یکی از طرفداران جدی سریال Money Heist، نیمار بازیکن فعلی پاری سن ژرمن است. نیمار که در گذشته سابقه لحظاتی حضور در سینما را داشته، اینبار و در قسمت‌های ششم و هشتم فصل سوم سریال Money Heist حضور پیدا کرد. جالب است بدانید که نیمار نقش راهبی را برعهده دارد که هیچ علاقه‌ای به فوتبال و مهمانی ندارد. کارهایی که در واقعیت به عنوان علایق اصلی نیمار برزیلی شناخته می‌شوند. دیگر طرفداران شناخته شده سریال اسپانیایی، استیون کینگ است. نویسنده‌ای که بعید است یکی از آثار او در ژانر ترس را نخوانده یا در قالب فیلم تماشا نکرده باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا