بررسیپلی استیشن 3

بررسی بازی Uncharted 2: Among Thieves

زمانی که در November سال 2006 کنسول سوم Sony با هیاهوی فراوان و یکسال تاخیر نسبت به رقیبش وارد بازار شد ، همه منتظر بودند تا از بازیهای PlayStation 3 که به گفته سازندگانش بسیار قدرتمند بود شگفت زده شوند .
روزها و ماه ها گذشت و از یک بازی انحصاری تمام عیار خبری نبود ! همه دلسرد شده بودند ، حتی Fanboy های Sony ! تا اینکه بعد از یکسال استودیوی Naughty Dog به صحنه آمد .

تا قبل از این همه بر این گمان بودند که Naughty Dog با یک قسمت جدید از عنوان موفق Jak & Daxter خودنمایی کند ، ولی اولین عنوان این استودیوی خوش سابقه در نسل جدید ، به مانند اسمش ناشناخته بود : Uncahrted: Drake’s Fortune

Drake’s Fortune یک عنوان بسیار جذاب و زیبا بود که با وجود نقص هایی که داشت در کویر PlayStation 3 میدرخشید و سرآغازی بود برای احیای دوباره این کنسول و طرفدارانش … So, Thank You Naughty !

باز هم صحبت بر سر Jak & Daxter بود و نام Naughty Dog با Jak & Daxter شنیده میشد !
اینبار هم بر خلاف انتظارها در اوایل سال 2009 میلادی ND قسمت دوم از عنوان Uncharted رو با نام Among Thieves نمایش داد .
شور و شوق خیلی بیشتر از قبل بود ، SCE و ND سعی در معرفی هر چه بیشتر و بهتر قسمت دوم از ماجراجویی های Nathan Drake داشتند .
در نمایشگاه E3 سال 2009 ، Uncharted 2: Among Thieves موفق شد تا بیشترین جوایز رو از سایت های معتبر به خود اختصاص دهد و با نمایش یک Video ی 6 دقیقه ای از Gameplay چشمها را به خود خیره کند .Nathan Drake شخصیت شوخ طبعی ست که در Uncharted 1 با سختیهای فراوان به دنبال راه جد بزرگش Sir Francis Drake بود تا به گنجی بزرگ دست یابد .
اینبار اوضاع فرق میکرد ، Nathan در یک Beach Bar تک و تنها مشغول نوشیدن و تفکر بود ، کمی هم غمگین بنظر میامد و به هیچ وجه نمیخواست ماجرایی جدید را آغاز کند !
تا اینکه یکی از دوستانش بنام Harry Flynn به سراغش آمد . Flynn کاملا آگاه و مطمئن از هوش بالای Nathan و تبحر او در حل کردن معماها و عبور از شرایط سخت و نفس گیر قصد داشت تا دوستش را با خودش در ماجرایی جدید همراه کند ، ماجرایی که اینبار به اکتشاف های شخصیت بزرگ و معروفی چون Marco Polo مربوط میشد .

همانطور که گفته شد Nathan در شرایطی نیست که درخواست دوستش را قبول کند ، اما با ورود زنی زیبا و خوش اندام بنام Chloe Frazer که همکار Flynn است و همچنین توضیحاتی بیشتر و عمیق تر در مورد ماموریت ، اوضاع تغییر میکند و Nathan Drake ، شخصیتی که ماجراجویی و اکتشاف در خونش هست ، دوام نمی آورد و ندانسته وارد داستانی عجیب و خطرناک میشود .

Nathan همچنان حتی در سخت ترین و خطرناک ترین لحظات که فاصله ای با مرگ ندارد نیز شوخی میکند و هیچوقت تسلیم نمیشود ، ضمن اینکه مهربان و با احساس هم هست . در کل خصوصیاتش او را به یک شخصیت محبوب و جذاب تبدیل مبکند .

برجسته ترین و بی نظیرترین بخش در Among Thieves داستان و روایت داستانش است . روند داستان و پیشروی سناریوی این بازی بدون اغراق با بسیاری از فیلمهای سینمای هالیوود برابری میکند .
شما در این بازی 90 دقیقه کات سین خواهید داشت که از دیدن تک تک دقایق آن بسیار لذت خواهید برد . انیمیشن های کاملا طبیعی چه در حرکات بدن و چه در حرکات اجزاء صورت ، استفاده از حرکات بدن و صورت برای بیان احساس ( Body Language ) ، صداپیشگی بی نقص و همخوانی حیرت آور حرکات لب و دهان با کلمات بیان شده ، متن و دیالوگ های قوی ، جذاب و در بسیاری مواقع از نوع طنز ، شخصیت پردازی فوق العاده که حس یک انسان واقعی را به شما میدهد و … همه و همه مواردی هستند که باعث میشوند اگر قرار بود در بازیهای کامپیوتری ، اسکار وجود داشته باشد مطمئنا Naughty Dog ، Uncharted 2: Among Thieves و همچنین Chloe Frazer برندگان آن بودند !

درجه سنی Uncharted 2 در امریکا Teen و در اروپا 16+ میباشد . یکی از نکات منفی این بازی همین موضوع است ، Among Thieves به شکلی است که درجه سنی 18+ میطلبد و باید بی پرواتر از الانش میبود . عده ای میگویند درجه سنی را برای مخاطب و فروش بیشتر پایین می آورند ، اما مگر پُرفروش ترین های این نسل ، نظیر Halo 3 ، COD: Modern Warfare و GTA IV چه نوع درجه سنی داشتند ؟! این سوال را باید از سازنده و ناشر بازی پرسید .Gameplay در Among Thieves به 5 قسمت تقسیم میشود :

* تیراندازی و پرتاب نارنجک در حالت سوم شخص همراه با کاور گیری و در حین آویزان بودن از لبه دیوارها ، پرتگاه ها و …
* نبردهای نزدیک و بدون اسلحه با نام Hand to Hand Combat .
* مخفی کاری و از پای درآوردن دشمن بدون جلب توجه بقیه دشمنان و در سکوت .
* بالا رفتن از دیوارها ، مجسمه ها ، ساختمانها و پریدن از سطحی به سطحی دیگر با دست خالی و یا با استفاده از طناب و زنجیر ، و همچنین همکاری با دوستان برای پیدا کردن ادامه مسیر .
* حل کردن معماها و پازل ها .

سیستم تیراندازی و پرتاب نارنجک بسیار روان و خوشدست طراحی شده . شما با استفاده از دکمه L1 هدف گیری می کنید و با R1 شلیک می کنید . بعضی اسلحه ها قابلیت زوم بیشتر به کمک R3 را نیز دارند و نیز میتوانید با فشردن L3 اسلحه را برای دید بهتر بین دست راست و چپ تعویض کنید . دکمه R2 نیز برای Reload استفاده میشود .
همچنین در همان حالتی که با L1 هدف گیری کرده اید میتوانید به همان نقطه با استفاده از L2 نارنجک پرتاب کنید . البته روش دیگری هم برای پرتاب نارنجک وجود دارد که استفاده از L2 به تنهایی است ، زمان که L2 رو فشار میدهید ، میتوانید مسیر پرتاب رو ببینید و هدف گیری کنید و با رها کردن L2 نارنجک پرتاب میشود . در این بین میتوانید به کمک دکمه مثلث پرتاب خود را کنسل کنید . روش اول برای پرتاب بسیار بهتر است ، زیرا هم دقت کافی دارد و هم سرعت بسیار بیشتر . روش سوم برای پرتاب هم استفاده از Motion Sensor است که میتوانید آن را فعال کنید ، که این روش پیشنهاد نمیشود .
یک مورد جدیدی که به Gameplay این بازی اضافه شده ، پرتاب کپسول های گاز است ، این کپسول ها در نقاط مختلفی از صحنه نبرد قرار داده شده اند که با شلیک گلوله منفجر میشوند . همچنین شما میتوانید این کپسول ها را با خود حمل کنید ( دکمه مثلث ) و همانند نارنجک آن را پرتاب کنید ، با این تفاوت که بعد از پرتاب در هر جایی از مسیر میتوانید با زدن R1 و شلیک کُلت آن را منفجر کنید ( در این حالت هدف گیری بصورت خودکار انجام میشود ) .
Run and Gun هم در بازی وجود دارد ، به اینصورت که شما در هنگام دویدن و فرار میتوانید بدون هدف گیری و با دکمه R1 به جلو ، اطراف و پشت سر خود شلیک کنید ، البته با دقت کم .
همچنین در هنگام کاور گیری نیز میتوانید بدون بیرون آمدن از کاور و هدف گیری ، شلیک کنید که به Blind Fire معروف است .

کاور گیری در این بازی به همان شکل Uncharted 1 میباشد که قبلا در سری Gears of War هم نمونه اش را دیده ایم . هنگامی که در نزدیکی جایی هستید که برای کاور مناسب است با زدن دکمه O به حالت کاور میروید ، همچنین از دکمه O برای Roll زدن نیز استفاده میشود .
در کل این سیستم کاور گیری یک سیستم مناسب و کارآمد برای سبک سوم شخص میباشد که در Uncharted 2 نیز استفاده میشود .
فقط در این میان یک مشکل وجود دارد که در مکانهای محدود و کوچک در گاهی اوقات عمل کاور گیری دقیقا مطابق میل شما صورت نمیگرد و ممکن است باعث آزار شما شود ، البته این اتفاق خیلی کم پیش می آید و به صورتی نیست که کل سیستم را زیر سوال ببرد .
همانطور که گفته شد تیر اندازی در حالت آویزان بودن نیز در این بازی وجود دارد که گاهی در بازی کاربرد زیادی دارد .

نبرد های نزدیک یا همان Hand to Hand Combat یکی دیگر از موارد جذاب این بازی است . ضرباتی که استفاده میشوند در انواع مختلفی هستند که با توجه به موقعیت و قدرت دشمن مقابل تغییر میکند . این ضربات نیز بسیار زیبا و با دقت طراحی شده اند . از دکمه مربع برای ضربه زدن و از دکمه مثلث برای رد کردن ضربات حریف و جاخالی دادن استفاده میشود .

استفاده از مخفی کاری در Uncharted 1 نیز به صورت محدود وجود داشت ، اما در Uncharted 2 بسیار گسترش یافته است و به یک نقطه قوت و مهیج برای این بازی تبدیل شده است . روش های از پای در آوردن دشمن در حالت سکوت به اشکال مختلف اجرا میشود که به شرایط جایگیری کرکتر شما و دشمن بستگی دارد . همه این حرکات به کمک دکمه مربع انجام میشود و اجرای آنها نیز بسیار عالی ست .
در یکی از Chapter های بازی شما باید کل مرحله را در حالت مخفی بازی کنید و این یک توفیق اجباری برای شماست ، ولی در بقیه مراحل بازی انتخاب با خود شماست و میتوانید در صورت مهیا بودن شرایط به یاد Solid Snake و سری Metal Gear Solid از این روش بسیار جذاب برای گذراندن مسیر استفاده کنید .
البته در مواقعی بدلیل کثرت دشمن و شرایط محیطی ، مخفی کاری محال است .
به ازای از پای در آوردن هر دشمن در حالت سکوت یک جایزه که اغلب نارنجک است به شما تعلق میگیرد ، که البته این آیتم از همان دشمن بیرون میفتد و شما باید آن را بردارید .
برداشت اسلحه و آیتم های مختلف در بازی همگی به کمک دکمه مثلث انجام میشود .

عناصر Platformer یکی از اجزاء اصلی در Gameplay این بازی است که بالا رفتن از دیوارها و سطوح مختلف ، پریدن از نقطه ای به نقطه دیگر ، گذاراندن مسیر از لبه پرتگاه و … را شامل میشود . در مواقعی پیدا کردن ادامه مسیر کمی مشکل است اما اگر شما گزینه Hints را فعال کرده باشید پس از مدتی با فشردن دکمه بالای D-Pad مسیر به شما نمایش داده میشود . پریدن با دکمه X انجام میشود و برای افتادن به سطحی پایین تر و عمل Drop از O استفاده میکنید .
در صورتی که شما در حین بازی همراهی داشته باشید قسمت هایی از مسیر را باید با کمک یکدیگر سپری کنید .

Puzzle ها و معماها نسبت به Uncharted 1 اندکی کمتر شده اند ، در عین حال طراحی آنها بسیار بهتر و جالب تر شده و کمی هم احتیاج به تفکر بیشتر دارند .
بمانند نسخه قبلی اکثر معماها را میتوان به کمک دفترچه ای که Nathan به همراه دارد حل کرد با این تفاوت که اینبار شما باید با ورق زدن دفترچه به کمک Analog Stick دنبال راه حل بگردید .
دکمه Select برای استفاده از دفترچه راهنما پیش بینی شده است .

همانطور که میبینید Among Thieves مورد جدیدی که برای یک Gamer تازگی داشته باشد در Gameplay خود ندارد ، اما معجونی بی نظیر از چند سبک شناخته شده و پرطرفدار است که به بهترین شکل در کنار هم قرار گرفته اند و تجربه یک بازی متنوع و پرهیجان را به مخاطب منتقل میکنند . شما در این بازی ذره ای یکنواختی حس نخواهید کرد .,,تصویر در Among Thieves غوغا میکند . Uncharted: Drake’s Fortune از لحاظ بصری یکی از زیباترین بازیهای این نسل بود ، اما از نظر تکنیکی مشکلاتی داشت ، از جمله دیر لود شدن Texture ها یا همان Texture Pop-in در مواقعی و همینطور پارگی تصویر در هنگام حرکت دوربین ( Screen Tearing ) ، و افکت مربوط به انفجار که جالب نبود .
کمترین پیشرفت در Uncharted 2 برطرف شدن تمامی این مشکلات بطور کامل است . انفجارها نه تنها بطور کامل تغییر کرده اند بلکه به بکی از بهترین ها تبدیل شده است . انفجاری که شما حتی موج ناشی از آن را نیز به زیباترین شکل میبینید .
آب ، آتش و برف سه موردی هستند که در این بازی شما را محو تماشای خود میکنند ، Texture ها به معنای واقعی کلمه بی نظیر هستند و بدون شک Texture هایی با این زیبایی و کیفیت در هیچ بازی دیگری ندیده ایم .
زمانی که شما در برف قدم برمیدارید و یا رول میزنید ، علاوه بر اینکه همان قسمت از لباس شما برفی میشود ، اثر آن هم به زیبایی بر روی برف میماند و اگر صحنه را ترک کرده و پس مدتی به همان منطقه بازگردید همچنان آن را بر روی برف خواهید دید .
آب نیز بمانند Uncharted 1 اثری مشابه بر روی لباس و بدن شما دارد .
نورپردازی ، فیزیک ، انیمیشن ، طراحی مناطق مختلف با شرایط محیطی و بافت کاملا متفاوت به شکلی فوق العاده زیبا و با استفاده از طیف وسیعی از رنگها ، جزئیات بسیار بسیار بالا و دقیق ، Motion Blur و …. همگی باعث میشوند تا این بازی در مجموع به خوش تصویر ترین و تکنیکی ترین بازی در همه دوران تبدیل شود ، حداقل بر روی کنسول ها .

در زمینه صدا نیز Naughty Dog عالی عمل کرده است . Voice Acting و صدا پیشگی فوق العاده به همراه انتخاب صدای بسیار مناسب و هماهنگ با شخصیت های بازی ، شبیه سازی خیلی خوب برای صدای اسلحه و همینطور صدای محیط ، باعث میشوند تا Among Thieves در این زمینه هم بسیار قوی باشد .
فقط ای کاش موسیقی این بازی نیز مقداری قوی تر بود !5 درجه سختی برای این بازی در نظر گرفته شده که از Very Easy آغاز شده و به Crushing ختم میشود که درجه Crushing در صورت اتمام بازی بر روی Hard قابل انتخاب خواهد بود . زمان مورد نیاز برای اتمام بازی به طور متوسط 10 تا 12 ساعت میباشد که البته در صورتی که شما به فکر گرفتن Trophy ها و پیدا کردن Treasure ها باشید و یا بر روی درجه سخت بازی کنید ، مسلما این زمان بیشتر خواهد شد .
در بازی 101 Treasure وجود دارد که نسبت به Uncharted 1 به تعداد 40 عدد بیشتر و پیدا کردن آنها نیز سخت تر شده است . با پیدا کردن این Treasure ها علاوه بر گرفتن Trophy ، امتیازهایی نیز به شما داده میشود که در بازی حکم پول را دارد و شما میتوانید از Store موجود در منوی بازی خرید کنید .
تعداد آیتم هایی که در Store و قسمت Bonus وجود دارد بسیار زیاد است و اکثر آنها نیز جالب . این آیتم ها با امتیاز قابل خریداری هستند و تعدادی از انها نیز در شرایط مختلف Unlock میشوند .
تعداد Trophy ها 48 میباشد که اکثرا مربوط به بخش Single Player ، دقیقا بمانند Uncharted 1 و نسبتا آسان هم هستند و فقط 2 Trophy بسیار آسان مربوط به بخش Multiplayer میباشد .
در نهایت چیدمان Trophy ها از نکات منفی این بازی محسوب میشود .

Uncharted 1 فاقد بخش Multiplayer بود و کسی هم از Uncharted 2 انتظار این بخش را نداشت . اما Naughty Dog در یک اقدام بسیار مثبت Multiplayer را به این بازی اضافه کرد .
در حال حاضر بخش Multiplayer دارای 2 بخش Cooperative و Competitive میباشد . بخش Coop به سه قسمت Objective ، Gold rush و Survival تقسیم میشود که شما میتوانید 2 یا 3 نفره به انجام آنها بپردازید . در کل بخش Coop جذابیت بسیار بسیار بالایی و در بعضی مواقع هم روند بسیار سخت و نفس گیری دارد .
Competitive هم به 6 بخش تقسیم می شود که شامل قسمتهایی چون Team Deathmatch ، Capture and Hold ، Capture and Retrieve و … میباشد که در هر تیم تا 5 نفر قرار میگیرند .
این بازی از سیستم Match Making در بخش Multiplayer خود استفاده میکند که در بعضی مواقع ، مخصوصا زمانی که شما با بیشتر از یک نفر از دوستانتان در یک Party باشید کمی آزاردهنده است ، چون ممکن است پیدا کردن بقیه بازیکن ها زمان زیادی را بطلبد . همچنین اگر شخصی در حین بازی بیرون رود این امکان وجود ندارد که شخص دیگری جایگزین شود .
Gameplay در بخش Multiplayer دقیقا بمانند Single Player میباشد و شما به همان مقدار آزادی عمل خواهید داشت .
Leaderboard نیز در بازی وجود ندارد و امیدواریم که کاری برای این قسمت انجام دهند .
هم اکنون 8 مپ در بخش Multiplayer بازی وجود دارد که 8 منطقه کاملا مختلف و با جنس و آب و هوای متفاوت را شامل میشود .
Unlockable ها و آیتم های جداگانه ای نیز برای بخش Multiplayer در نظر گرفته شده است که قابل خریداری و یا بازشدن هستند .در نهایت تجربه Uncahrted 2: Among Thieves برای من فوق العاده و وصف ناشدنی بود ، شخصا هنوز هم Grand Theft Auto IV را در مجموع بهترین بازی نسل جدید میدانم ، اما Among Thieves در جزئیات و موارد بسیاری نه تنها GTA IV بلکه عنوانهای بسیاری را پشت سر میگذارد و مطمئنا بهترین عنوان انحصاری نسل جدید را تا به کنون به خود اختصاص میدهد . عنوانی که خیزشی بلند و باور نکردنی در کمتر از 2 سال نسبت نسخه اول خود داشت.

اگر از طرفداران این سری هیجان انگیز هستید مشاهده آیتم ویدیویی 10 حقیقتی که درباره Uncharted نمی‌دانید را به شما توصیه می‌کنیم.

مجموع امتیاز - 9

9

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
کنترل بسیار خوشدست و روان
گرافیک بصری و تکنیکی فوق العاده
بخش چندنفره جذاب و متنوع
شخصیت های دوست داشتنی
انیمشن های مثال زدنی
صداگذاری بی نظیر برای شخصیت ها
گیم پلی متنوع و جذاب
نقاط ضعف:
مشکلات کاورگیری در بعضی موارد
عدم وجود محتوای بزرگسال نظیر خشونت ، ترس و ...

User Rating: 4.35 ( 1 votes)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا