بررسي ATI Radeon HD 5870

LORD5

کاربر سایت
Mar 29, 2009
1,177
نام
عباس


small.gif


logo.jpg

دور، دور AMD ست و پس از مدتي ديگر AMD باري ديگر رقيب ديرينه خود در زمينه كارت گرافيكي را مغلوب كرده و غول جديدي را وارد عرصه ي دنياي كارتهاي گرافيكي نموده(البته هنور رقيبي براي كارت 295GTX موجود نمي باشد اما بايد توجه داشت كه اين كارت داراي دو عدد پردازشگر گرافيكي مي باشد و بايد قويترين كارت انويديا را كارت 285GTX‌دانست و بايد گفت كه در تست ها كارت 5870 اين كارت را به راحتي مغلوب مي كند و نكته مورد توجه ديگر نيز كارت 5850 هست كه اين كارت هم به راحتي و در تمامي تست‌ها كارت 285GTX را شكست مي‌دهد)، كارتهاي گرافيكي‌اي كه باعث تغيير و تحولات زيادي در زمينه سخت افزار و بازي خواهند شد كه نمونه بارز آن استفاده و پشتيباني كامل از دايركس11 مي‌باشد و اين غول چيزي نيست جزء سري 5000 كه در حال حاضر تنها سه روز از انتشار يكي از اين كارتهاي گرافيكي مي گذرد، اين كارت گرافيكHD 5870Radeon بوده و تا كنون AMD‌ دو كارت جديد از اين سري را منتشر كرده كه اين دو محصول عبارتند از ATI Radeon HD 5850 و ATI Radeon HD 5870 كه در اين ميان يك نسخه ديگر از كارت 5870 هم در راه است كه نام "ATI Radeon HD 5870 Eyefinity6 Edition" دارد كه اين كارت گرافيك مي توان شش خروجي را در اختيار كاربران بگذارد و در نتيجه مي‌توانيد تا شش مانيتور را به طور همزمان به اين كارت گرافيك نصب نماييد!
اما قضيه به همينجا ختم نمي شود چرا كه AMD برگ برنده ي ديگري را در آستين پنهان كرده تا به موقع آن را رو نمايد كه اين برگ برنده كارت HD 5870 X2 گرافيك سومين كارت از اين سري بوده كه داراي دو هسته ي گرافيكي يا به اصطلاح دوآل GPU‌ مي‌باشد و AMD‌قرار است كه اين كارت را در طي چند ماه آينده منتشر كند و مي‌توان حدس زد كه حدود سه ماه ديگر؛ زيرا در اين مدت انويديا قرار است كه كارتهاي گرافيكي پر قدرت خود را كه مدت زيادي است كه قول آنها را داده را منتشر كند كه اين سري، سري GT300 مي‌باشند و قرار است كه مانند سري 5000 AMD از دايركس11 پشتيباني كنند.


در طي ماه هاي گذشته اخبار و شايعات زيادي در مورد اين سري منتشر شده بود و از طرفي هم AMD‌تلاش زيادي براي مخفي نگه داشتن اطلاعات اين سري كرده بود كه در اين كار موفق هم عمل كرد تا اينكه در اواسط سپتامبر 2009 چند اطلاعات رسمي از اين سري منتشر كرد و مدتي بعد از آن كارت گرافيك رادئون 5870 را روانه رقابت با ساير كارتهاي گرافيكي نمود و شركت هاي توليد كننده كارت هاي گرافيكي ATi هم مدل هاي مختلفي از اين كارت گرافيك را روانه بازار كردند و حالا شما دوستان مي‌توانيد نقد و بررسي اين كارت گرافيك را بخوانيد تا براي خريد كارت گرافيكي بهتر تصميم گيري نماييد.
كارت گرافيكي مورد انتخاب، همان كارت مدل مرجع ATi مي باشد و داراي مشخصاتي همچون 1600 واحد سايه زني يكپارچه افزايش دو برابري نسبت به كارت گرافيكي 4890! ، 2154 ميليون ترانزيستور حدود 2.5 برابر بيشتر از 4890! استفاده از حافظه هاي سريع GDDR5 و با حجم يك گيگابايت كه بيش از اين افزايش كارايي چنداني را نخواهيم داشت البته در رزولوشن هاي پايينتر از 1200*1920 رابط حافظه باز هم بدون تغيير باقي مانده كه همان 256 بيت مي باشد كه انتظار بيشتري مي‌رفت و همچنين فركانس هسته 850 مگاهرتز بوده كه مانند برادر بزرگترش كارت 4890 تغييري نداشته اما فركانس حافظه داراي افزايش چشمگيري بوده، 1200 مگاهرتز بوده كه كارت گرافيك 4890 داراي 975 مگاهرتز بود و در آخر همه‌ي كارتهاي گرافيكي منتشر شده از اين سري بر اساس پردازنده گرافيكي RV870 مي باشد.
اين‌ها مشخصات كلي كارت گرافيك اين سري و كارت گرافيك مورد بحث ما مي‌باشد.
حال به بررسي و مشخصات ظاهري اين غول تازه متولد شده مي‌پردازيم.

ظاهر اين كارت گرافيك واقعاً زيبا و جالب طراحي شده و اين كار AMD‌بسيار قابل تحسين است و ديگر خبري از آن كارت گرافيك‌هاي زمخت و بدشكل خبري نيست و سطح مات كارت گرافيك حس برتري را به طور محسوسي القا مي‌كند و متوجه كيفيت بالاي آن مي شويم و مانند هميشه از رنگ قرمز هم در طراحي بدنه ي اين كارت به طور نامحسوسي استفاده شده (نشانه كارتهاي گرافيكي AMD/ATi‌است) اما اكثر رنگ آميزي بدنه را رنگ مشكي تشكيل مي دهد و اين كار به حرفه اي تر جلوه كردن كارت گرافيك كمك بسياري كرده و فني هم در كه در اين گرافيك براي خنك سازي استفاده شده همانند ساير كارتهاي توليدي اين شركت بوده، با همان اندازه و مشخصات و مكان قرارگيري؛ نكته مهم ديگر در طراحي بدنه اين كارت منافذ هواي قرمز رنگ در نزديكي پشت كارت بوده كه اين منافذ كمك بسياري به دفع حرارت و خنك كنندگي كارت مي‌كند.

card1_small.jpg
card2_small.jpg
card4_small.jpg
card5_small.jpg
vents_small.jpg





اندازه‌ي اين كارت بسيار طويل بوده و بايد گفت كه طويل‌ترين كارت در حال حاضر بوده و اين اندازه بزرگ را بعضي كيس ها قبول نمي كنند، البته اين مورد در كيس هاي رده پايين و نيمه حرفه‌اي صدق مي‌كند و براي روشنتر شدن موضوع مي‌توانيد به مقايسه‌اي كه در تصوير زير انجام شده نگاهي بياندازيد:
length_small.jpg


كارتهاي گرافيك از راست به چپ شامل كارت رادئون HD 4870 ، GeForce GTX 295 از نوع تك PCB، رادئون HD 4870 X2 و در آخر رادئون HD 5870 مي‌بينيد كه كارت 5870 از تمامي كارتهاي گرافيكي ذكر شده طويل‌تر بوده حتي از كارت 4870X2.
دو اسلات كارت هيچ گونه شگفتي‌اي ايجاد نمي كند و ظاهري بسيار ساده اما شكيل دارد و در اسلات بالايي ميتوان نام "ATI Radeon" را در ضمينه‌اي قرمز رنگ(البته بيشتر نارنجي رنگه!) مشاهده نمود و در سمت چپ اين لوگو مي‌توانيد به دو پايه براي اتصال دو پل كراس فاير را مشاهده نمايد و در نتيجه مي‌توانيد از دو تا چهار كار به صورت همزمان توسط تكنولوژي كراس فايرX استفاده نماييد.
پشت كارت را كه نگاه بكنيد لوگواي با نوشته‌ي"ATI Radeon Premium Graphics" به چشم مي‌خورد كه بر روي سينك پشتي هك شده و هنگامي كه در كيس قرار مي گيرد اين لوگو قابل مشاهده است و باعث مي شود كه پشت كارت هم زيباتر جلوه كند.
پانل جلو‌‌ ي كارت داراي دو پورت DVI و يك پورت HDMI و يك DisplayPort بوده كه اين تنظيمات خروجي، در اين كارت گرافيك جديد، قابل مشاهده و امكان پذير است و اصولاً اين كارت مي تواند تا شش سيگنال TMDSرا پشتيباني كند.
براي HDMI صوتي در كارتهاي گرافيكي انويديا شما به يك منبع خروجي ديگري نياز داريد، اين منبع مي‌تواند كارت صداي ديگري باشد كه بر روي اسلات PCI نصب مي شود يا مي تواند همان خروجي صداي قرار گرفته در مادربورد باشد كه توسط كابل SPDIF به كارت متصل مي شود اما از سوي ديگر AMD دستگاه صوتي خود را در داخل GPU‌و به صورت يكپاچه قرار داده كه راه حلي ساده براي اكثر كابران مي باشد و هر گونه احتياج به كارت صداي ديگر و كابل SPDIF را از بين مي‌برد. از مهمترين ويژگي‌هاي اين دستگاه صوتي يكپارچه سازي شده مي توان به مواردي همچون به روز رساني و پشتيباني از HDMI 1.3a اشاره كرد كه شامل Dolby TrueHD, DTS-HD, AC-3, DTS و تا 8.1 كانال صوتي با 192 مگاهرتز و 24 بيت مي باشد.

پس از جدا سازي كولر و سينك از كارت متوجه پيچيدگي اين قسمت مي شويم، براي خنك سازي از دو لايه سينك فلزي در پشت و روي مدار چاپي استفاده شده كه اين سينك ها تمام سطح PCB را به طور كامل فرا گرفته، استفاده شده و بر روي اين سينك جلويي، كولر كارت قرار گرفته. سينك مذبور دماي توليدي را به اين كولر رسانده و كولر از سه طريق به دفع دماي توليدي مي پردازد، اولين آن هيت سينك بزرگي كه درون كولر قرار گرفته و موجبات سنگيني اين كارت را سبب شده! مكانيزم اين هيت سينك كه داراي چهار عدد پايپ مسي براي انتقال حرارت از GPU به پره هاي آلومينومي مي باشد به گونه ايست كه دماي انتقال يافته در پره‌ها به سمت فن تعبيه شده (كه دومين راه دفع انتقال حرارت مي باشد) بر روي كولر منتقل مي شود و از آنجا توسط اين فن به درون كيس و در آخر توسط فن‌هايي كه در كيس بايد باشند به بيرون از كيس منتقل مي‌شود، سومين راه انتقال حرارت هم منفذهاي انتهايي كارت گرافيك بوده كه فن قرار گرفته به دفع بهتر دما به اين دو منفذ كمك شاياني مي‌كند.

از كولر كه بگذريم به دو كانكتور شش پين اين كارت مي رسيم كه كمي جاي تعجب است، و انتظار مي رفت كه حداقل جاي يكي از كانكتورهاي 6 پين يك كانكتور هشت پين استفاده مي شد و اگر كمي به مكان اين كانكتورها دقت كنيد ميبينيد كه فاصله ي زيادي بين اين دو كانكتور هست، بعيد نيست كه يكي از اين كانكتورها مي توانست كانكتور 8 پين باشد و AMD‌در آخرين لحظه استفاده كانكتور 8 پين را غير ضروري دانسته و جاي آن را به يك كانكتور 6 پين داده!

ماژول‌هاي حافظه‌ي GDDR5 ساخت شركت سامسونگ با مدل K4G10325FE-HC04 بوده و در فركانس 1250 مگاهرتز(پنج هزار مؤثر) اجرا مي‌شود.
براي مدار رگولاتور ولتاژ از دو چيپ با كد VT1165 MF استفاده شده، هر دوي اين تنظيم كننده هاي ولتاژ از نرم افزار كنترل ولتاژ پشتيباني مي‌كنند.
در آخر چيپ گرافيكي جديد AMD‌ كه اسم Cypress GPU را بر آن نهاده مي‌توانيد در تصاوير پايين مشاهده نمايد، اين چيپ گرافيكي از 2154 million ترانزيستور و مهندسي ساخت 40 نانومتري بهره برده و اندازه die آن 334 mm² مي‌باشد.

cooler1_small.jpg
cooler4_small.jpg
cooler8_small.jpg
power_small.jpg
memory_small.jpg
vreg4_small.jpg
vreg5_small.jpg
gpu_small.jpg




حال به تست اين كارت گرافيك مي‌رسيم، مرحله‌اي كه مي‌توان در مورد اين كارت گرافيك به درستي قضاوت كرد.
سيستم تست:

CPU: Intel Core i7 920 @ 3.8 GHz
(Bloomfield, 8192 KB Cache)
Motherboard: Gigabyte X58 Extreme
Intel X58 & ICH10R
Memory: 3x 2048 MB Mushkin Redline XP3-12800 DDR3
@ 1520 MHz 8-7-7-16
Harddisk: WD Raptor 740ADFD 74 GB
Power Supply: BFG ES-800 800W
Software: Windows Vista 32-bit SP2
Drivers: NVIDIA: 186.18
ATI: Catalyst 9.6
HD 58xx: 8.66 RC6


Call of Duty 4

Crysis

واقعاً جالبه! به تست آخر هم توجه شود.
باز هم اين غول به زانو درنيامد! انشاا... در 5870X2 جبران مي كنيم! البته واجب شد كه يك بررسي هم در حالت كراس فاير انجام بديم، پس منتظر باشيد.


Far Cry 2



3DMark06



در آخر مي‌توان به تمامي كساني كه قصد ارتقاء سيستم دارند يك ايست كامل گفت! مي‌بينيد كه اين كارت گرافيك چقد پيشرفت داشته و در آينده و پس از انتشار كارتهاي سري 300 انويديا بازار حالت رقابتي پيدا مي كند و مطمئناً قيمت‌ها هم كاهش خواهند داشت و در بازار ايران هم كم‌كم اين سيستم رقابتي شكل گرفته و باعث شده كه اكثر قطعات با قيمت معقولي به فروش برسند پس نگران افزايش زياد قيمت اين كارتها در بازار ايران نباشيد و اگر تا سه ماه هم صبر كنيد مي‌توانيد انتخاب‌هاي خيلي بهتري داشته باشيد.
 
آخرین ویرایش:

LORD5

کاربر سایت
Mar 29, 2009
1,177
نام
عباس
خسته نباشید عباس. مفید و جالب
خيلي ممنون قابلتو نداشت مرتضي.
دست درد نکنه عباس
این الان ایران هست؟
قيمتش چقدره؟
خيلي ممنون قابلتو نداشت.
ايران كه فعلاً نيامده و احتمالاً طي يك دو هفته ي ديگه مياد و حدود 50 دلار هم از قيمت جهاني اصولاً قيمتش بيشتر مي شه كه قيمت جهاني اين كارت 399 دلاره.
 

کاربرانی که این قسمت را مشاهده می‌کنند

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
or ثبت‌نام سریع از طریق سرویس‌های زیر